2020-01-25 12:56

Primarul din Gheorgheni, Mezei Janos, arestat pentru corupție, a fost plasat în arest la domiciliu

 |  13:14
Primarul din Gheorgheni, Mezei Janos, arestat pentru corupție, a fost plasat în arest la domiciliu

Florentin Dincă

Primarul din Gheorgheni, Mezei Janos (PCM), a fost plasat în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Târgu Mureş a respins propunerea procurorului de la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş, de prelungire a măsurii arestării preventive. Decizia este definitivă. Edilul a fost arestat preventiv pentru abuz în serviciu şi şantaj după ce ar fi vândut un teren amplasat pe malul Lacului Roşu, care aparţinea SC Monturist SRL, firmă la care municipalitatea este acţionar cu 48%, a fost plasat în arest la domiciliu.

Mezei Janos trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţă ori de câte ori este chemat şi nu are voie să comunice cu un suspect, dar şi cu mai mulţi martori din dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu şi şantaj. În cazul în care acesta încalcă cu rea-credinţă obligaţiile care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Primarul Mezei Janos a fost reţinut la sfârşitul lunii ianuarie 2015 pentru abuz în serviciu şi şantaj, el fiind prezentat apoi Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, însă instanţa a decis atunci ca acesta să fie cercetat sub control judiciar. Pe perioada măsurii preventive, lui Mezei Janos i s-a interzis să exercite funcţia de primar, dar şi să comunice, direct sau indirect, cu anumite persoane. Chiar și așa, potrivit procurorilor DNA, primarul a continuat să se comporte în continuare ca șef al municipiului Gheorgheni, încercând să determine consilierii locali să adopte în şedinţă textul unei scrisori al cărei iniţiator a fost el însuşi, informează Mediafax. Documentul urma să fie adresat din partea Consiliului Local Gheorgheni acţionarului majoritar al SC Monturist SRL, cu solicitarea ca acesta din urmă să fie convins să îl oblige pe denunţător să-şi retragă sesizarea penală formulată împotriva edilului.

În cursul anului 2013, Mezei Janos, în calitate de primar al municipiului Gheorgheni, judeţul Harghita, şi-a exercitat în mod fraudulos atribuţiile de serviciu, încheind, în numele municipiului, un contract de vânzare-cumpărare a unei parcele de teren în suprafaţă de 400 de metri pătraţi, amplasată pe malul Lacului Roşu, prin care a înstrăinat acest bun către o societate comercială, în condiţiile în care acest teren nu putea să fie vândut, deoarece constituia parte din capitalul social adus ca aport la S.C. Monturist S.R.L de către municipiul Gheorgheni (sub forma folosinţei bunului, prin concesionarea pe o durată de 49 de ani către societatea respectivă).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-18Parerea ta...

MESERIE FOARTE PERICULOASA !
18 Apr 2015

Ar trebui inclusa printre meseriile cu inalt grad de periculozitate ! Incadrata in gradul I si sa beneficieze de reducerea varstei de pensionare ! Al naibii de periculoasa ...E cea mai periculoasa meserie a momentului...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine