2020-07-07 19:58

Primarul PNL din Ulmeni „omoară” societățile comerciale din localitate, în timp ce el fabrică ilegal țuică la cazan

 |  16:03
Primarul PNL din Ulmeni „omoară” societățile comerciale din localitate, în timp ce el fabrică ilegal țuică la cazan

Penelistul Ion Catană, viceprimarul comunei Ulmeni, județul Călărași, cel care exercită atribuțiile de primar al acestei localități, se află în centrul unui scandal care ar trebui să atragă atenția nu doar a organelor de cercetare penală, ci și a șefilor săi de partid și din Guvern.

Primarul PNL din Ulmeni 'omoară” societățile comerciale din localitate, în timp ce el fabrică ilegal țuică la cazan
zoom

Pe scurt, viceprimarul Catan se ocupă de trimis notificări mincinoase către Garda de Mediu, cerând acestei instituții să închidă o societate care prelucrează deșeuri, în loc să se preocupe, spre exemplu, de faptul că domnia sa fabrică ilegal țuică la cazan, țuică pe care mai apoi o comercializează, tot fără a avea autorizațiile legale necesare (vezi foto).

Să minți în sesizările făcute către o altă instituție a statului înseamnă, conform prevederilor din Codul Penal, art. 268, să comiți infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare, adică fix ceea ce a făcut viceprimarul Catană prin sesizările sale mincinoase către Garda de Mediu.

Societatea comercială incriminată pe nedrept de Catană a făcut la rândul ei sesizări, inclusiv către Primăria Ulmeni, cerând să fie retrasă plângerea falsă către Garda de Mediu, dar și către Instituția Prefectului Județului Călărași - careia i-a semnalat acțiunile viceprimarului liberal de la Ulmeni (vezi foto documente).

Ziarul nostru a luat legătura mai întâi cu viceprimarul Catană, pentru a obține un punct de vedere în privința sesizărilor mincinoase către Garda de Mediu, dar și despre business-ul ilegal al acestuia, cu țuica la cazan. Spre surprinderea noastra, viceprimarul cu atribuții de primar ne-a răspuns într-un mod total dezagreabil, pe alocuri chiar agresiv la adresa presei, în general, refuzând să răspundă concret la întrebările noastre. Totuși, lui Catană i-a scăpat porumbelul, el recunoscând că „da, așa, și ce, așa e, vreau să îi închid ăstuia afacerea cu prelucrarea de deșeuri, că așa vreau io și așa vrea și cere și cetățenii mei”. Atunci când l-am întrebat despre afacerea sa ilegală cu țuică, penelistul Catană ne-a expediat rapid: „Fugiți, bre, de aicea, că am toate alea, ce îmi trebuie să fac și să vând țuică...”.

În mod absolut firesc, după halucinantul dialog cu viceprimarul comunei Ulmeni, am luat legătura și cu prefectul județului Călărași, Marian Stoica, un om echilibrat și raționa, care respectă statutul și demnitatea publică pe care o ocupă în statul român. Prefectul Stoica ne-a precizat, cu multă solicitudine și claritate, că are cunoștință de situația de la Ulmeni și că, în mod firesc, așa cum cere legea, domnia sa a cerut o informare de la Garda de Mediu și de la toți cei implicați în situația de la Ulmeni, și că îndată ce va evalua problema de acolo din toate unghiurile, va formula un punct de vedere oficial și va lua măsurile ce se impun. Prefectul județului Călărași a ținut să își ceară scuze, în numele viceprimarului de la Ulmeni, pentru atitudinea nepotrivită pe care acesta a avut-o în discuția cu noi, cei din redacția Puterea. (Va urma)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-26

Documente:Parerea ta...

DANIEL NARCIS
28 Feb 2020

Salutare, pina la a face afirmați aiurea as dori sa va invit sa locuiți în aceasta comuna și sa stați cu mirosul gunoaielor Bucureștene în nas. Nu neg ca acest viceprimar este o icoana, dar măcar a semnalat acest lucru. Ceea ce nu înțeleg eu este faptul:De ce bucuresteni nu își arunca gunoiul la propria groapa și trebuie să îl arunce în provincie? Cind este vorba de recompensa provincia nu este văzută bine, dar cind este vb sa îi salveze pe bucureșteni provincia este foarte bună.
POPESCU ION MIHAI
28 Feb 2020

Sa va fie rusine! Marturii mincinoase faceti voi in articolul acesta. Ati venit la fata locului sa vedeti ce se petrece acolo? Spuneti voi cat ati luat ca sa scrieti articolul plin de minciuni! Ce sa faca cei de la garda de mediu daca sunt mana in mana cu proprietarii gropii de gunoi? Coruptia este la putere si la voi si la ei!!!
IRINA
28 Feb 2020

Ar trebui sa vă fie rușine vouă, celor care ați îndrăznit să publicați acest articol mizerabil precum gunoaiele care sunt aduse acolo. Ca jurnaliști cred că aveți studii superioare și cred că ați auzit de reciclare și cum trebuie făcută corect, aveam mai multe pretenții de la oameni școliți că voi. Suntem o țară care face parte din Uniunea europeană și cred că știți care sunt cerințele uniunii și cum ar trebui sa arate o țară civilizată. Jos pălăria pentru domnul primar Catana! A procedat corect, așa cum ar trebui să facă fiecare primar care își iubește comuna. Mai bine beți o țuică sa vă reveniți
MARIANA
29 Feb 2020

A-ti venit voi sa vedeți în ce condiții sunt depozitare gunoaiele? Ca poftesc sa stați o zi sa vedeți cum miroase. Nu sunt sesizari deloc mincinoase. O sa ieșim în strada dacă e nevoie. Un articol plin de minciuni ați publicat voi! Halal oameni sunteți. Se vede ca banul e la putere! Mai stiti sa fiți cinstiți? Se vede ca nu
BOG
29 Feb 2020

Da..marturii mincinoase siigur. Bine că l'ati sunat pe primar și nu v'ati dus să vedeți "mărturiile mincinoase". Ce căcat de articol e asta? Cum cineva vorbește despre gunoiul de la Ulmeni cum incep și amenințările.. cum este posibil așa ceva? Am ajuns sa ne luptam pentru aer? Bine că ați sesizat voi mafia că are primarul cazan de țuică..
JUAN
05 Mar 2020

Cum poti sa faci acest articol :)) ce rusine de oamenii,sunt interese multe la acestă groapă de gunoi si se pare ca nu putem face nimic noii oamenii de rand. Asta e Romania o țară de nimic asa o sa fim meru niste neguri.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz