2020-01-23 00:45

Problemele cumpărătorului de la SIDEX, sub lupa Financial Times: „Asiguratorul de credite reduce acoperirea furnizorilor lui Gupta”

 |  13:19
Problemele cumpărătorului de la SIDEX, sub lupa Financial Times: „Asiguratorul de credite reduce acoperirea furnizorilor lui Gupta”

Afacerile derulate de omul de afaceri indian Sanjeev Gupta, cel care dorește să devină proprietar al SIDEX Galați, sunt analizate și prezentate pe larg, în ultima perioadă, de cele mai importante ziare din Marea Britanie, țara de adopție a afaceristului indian.

Numai că relatările publicațiilor britanice pun într-o lumină foarte proastă imaginea afceristului indian care, vezi Doamne, vrea să salveze Sidex-ul, după ce a transformat combinatul de la Oltenița într-o plantație de lavandă. Mai multComisia Europeană dorește să se asigure că viitorul „cumpărător îndeplinește o serie de criterii predefinite, menite să garanteze că dispune de stimulente adecvate pentru a continua funcționarea combinatului”. 

“Cumpărătorul va trebui să demonstreze Comisiei că dispune de capacitate şi stimulente pentru a exploata combinatul pe termen lungCu alte cuvinte, vânzarea combinatului către un cumpărător care ar avea în vedere închiderea sa nu ar fi o soluție acceptabilă”, a spus comisarul European pentru Competiție, Margreth Vestager.

Financial Times: Cum a reuşit Gupta să-şi finanţeze achizițiile?

Pe data de 1 decembrie, Financial Times a titrat: „Asiguratorul de credite reduce acoperirea furnizorilor lui Gupta”. În articol, jurnaliștii britanici scriu că „unul dintre cei mai mari asiguratori din Australia, QBE, reduce nivelul de acoperire a asigurărilor de credit comercial pe care îl oferă anumitor furnizori ai operațiunilor australiene ale magnatului oțelului Sanjeev Gupta, în urma preocupărilor legate de lipsa transparenței financiare în jurul Alianței GFG a industriei”. Dar, este foarte interesantă povestea afacerii fabricii din Australia. GFG a cumpărat anul trecut, în cadrul unei tranzacții de 500 de milioane de dolari, Arrium, o afacere de oțel și minerit colapsat din Australia. Numai că omul de afaceri britanic a câștigat licitația din Australia cu promisiuni de investiții în țară, de la proiecte de energie regenerabilă până la producția de vehicule electrice. Mai multFinancial Times nota, pe 9 noiembrie 2018, că „sunt întrebări despre cum a reuşit (Gupta-n.a.) să-şi finanţeze goana după cumpărături. Una dintre sursele de finanţare, conform documentelor publice, a fost GAM, care a deţinut o cotă semnificativă de cel puţin 2,8 miliarde dolari din finanţarea pentru companiile domnului Gupta”. Din cauza acestei situaţii, acţiunile GAM s-au prăbuşit cu peste 66% şi se anunţau nori negri la orizont atâta timp cât curg veştile proaste din investigaţia în curs. Practic, la fel ca la Galați, unde el nu promite energie regenerabilă, ci infrastructură.

 

Sunday Times: „Furnizorii lui Gupta au pierdut protecția asiguratorului australian QBE”

 

De asemenea si Sunday Times a titrat cu litere de o schiopa despre afacerea afaceristului indian din Australia: „Furnizorii lui Sanjeev Gupta au pierdut protecția asiguratorului australian QBE”. La jumătatea lunii noiembrie, QBE a scris furnizorilor companiei Arrium, care a fost redenumită Liberty OneSteel, avertizând că acoperirea de asigurare depinde de acțiunile lui Gupta. Firma de asigurare australiană cere informații financiare complete despre grupul GFG și despre societățile familiei Gupta. Polițele de asigurare a creditelor comerciale garantează că furnizorii primesc banii datorați pentru bunuri și servicii în caz de neplată, până la o anumită limită. Practic, asiguratorul îi poate bloca afacerile lui Gupta în Australia, pentru că este greu de crezut că vreun furnizor va mai livra materie primă unei fabrici de la care riscă să nu mai primească niciun ban.

 

Sunday Times: „Mogulul oțelului nu a plătit facturile, spun furnizorii”

 

Jurnaliștii britanici de la Sunday Times au scris pe data de 25 noiembrie 2018, că furnizorii imperiului lui Sanjeev Gupta se luptă să obțină asigurarea de credit în numele unor datorii substanțiale. Cinci companii care livrează bunuri și servicii unor părți din operațiunile britanice ale Gupta Family Group (GFG) au declarat pentru The Sunday Times că se luptă să obțină plăți din conglomeratul de oțel, mărfuri și energie. Unul a spus că are solduri restante în valoare de câteva milioane de lire sterline. Un furnizor mic la fabrica de oțel a companiei GFG din Newport, sudul Țării Galilor, a declarat că intenționează să întreprindă acțiuni în justiție. Asigurarea de credit protejează furnizorii împotriva riscului de a nu fi plătiți, iar jurnaliștii britanici au presupus în noiembrie că unul dintre asiguratorii omului de afaceri, Euler Hermes, a retras acoperirea în întregime de la furnizori la Liberty House, o colecție de întreprinderi sub umbrela GFG.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-08Parerea ta...

TRADATORI DE TARA
08 Dec 2018

FALIMENT MADE GASCA PSD SI DISTRUGEREA ECONOMIEI DE CATRE MAFIE COMPLICI . LA FEL CU CALARASU , UZINA ARO , MASINI GRELE , UZINA DE FORAJ , TRACTOARE BRASOV , ETC TOATA TARA . INPUSCATI LA GROAPA DE GUNOI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray