2020-08-13 06:26

Procurorii DNA au clasat dosarul adjunctului şefului SRI, Florian Coldea, deschis după denunţul Elenei Udrea

 |  07:44
Procurorii DNA au clasat dosarul adjunctului şefului SRI, Florian Coldea, deschis după denunţul Elenei Udrea

Procurorii DNA au clasat dosarul adjunctul şefului SRI Florian Coldea, deschis după denunţul formulat împotriva acestuia de Elena Udrea. Procurorii au luat această decizie deoarece nu a rezultat existenţa vreuneia dintre infracţiunile sesizate.

DNA precizează că, la data de 30 ianuarie 2015, Elena Udrea a sesizat comiterea unor presupuse fapte de corupţie, ce ar fi fost săvârşite de mai multe persoane, cu funcţii importante în instituţii publice ale statului român, fiind audiată, ulterior de către procurorii DNA pentru a-şi susţine acuzaţiile.

"În cursul urmăririi penale au fost administrate probele solicitate de către denunţătoarea Udrea Elena Gabriela, iar din administrarea acestora nu a rezultat existenţa vreuneia dintre infracţiunile sesizate. În continuare, procurorii Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Conexe a Infracţiunilor de Corupţie au dispus clasarea cauzei cu privire la săvârşirea infracţiunilor sesizate prin denunţ şi disjungerea urmăririi penale şi trimiterea dosarului la Secţia de Combatere a Infracţiunilor de Corupţie săvârşite de Militari, din cauza calităţii de militar pe care o avea una dintre persoanele vizate", se arată în răspunsul DNA la solicitarea Mediafax.

În motivarea soluţiei, procurorii Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Conexe a Infracţiunilor de Corupţie au precizat că faptele sesizate nu au corespondent în realitate, acuzaţiile formulate sunt generice şi din denunţ nu rezultă indicii rezonabile că s-ar fi comis vreo infracţiune.

La data de 12 martie 2015, procurorii Secţiei de Combatere a Infracţiunilor de Corupţie săvârşite de Militari, după valorificarea materialului probator administrat în cauză, au dispus, de asemenea, soluţia clasării dosarului, reţinând "caracterul general, subiectiv şi conjunctural al acuzaţiilor formulate de către denunţătoare cu privire la existenţa unor infracţiuni ce ar fi fost comise de persoana vizată, dar nesesizate până la schimbarea situaţiei juridice a petentei, fapte despre care ar fi luat la cunoştinţă de la persoane care nu i-au confirmat afirmaţiile", se mai arată în comunicatul DNA.

Elena Udrea declara, în 30 ianuarie, că a depus la DNA un denunţ împotriva directorului interimar al SRI Florian Coldea, pe care îl acuză că a instrumentat campania împotriva sa. Deputatul Elena Udrea a menţionat că în denunţ este amintit şi procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Elena Udrea declara, la acea vreme, într-un interviu acordat Hotnews, că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA. De asemenea, deputatul PMP susţinea că actualul şef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmând că cei doi au "o foarte bună relaţie".

La momentul interviului, Elena Udrea era cercetată sub control judiciar în dosarul "Microsoft". Procurorii DNA au solicitat ulterior arestarea ei, inclusiv pe motiv că a încălcat condiţiile controlului judiciar, prin declaraţiile făcute. Astfel, Elena Udrea a fost arestată, între 11 şi 17 februarie, în dosarul "Microsoft".

În prezent, ea este arestată preventiv, din 25 februarie, în dosarul "Gala Bute".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-13Parerea ta...

JOS CAPII JUSTITIEI ROMANE, JO
13 Mar 2015

Raspunsul comunicat de catre " procurorii Sectiei de Combatere a Infractiunilor de Coruptie savarsite de Militari " este de o nesimtire fara seaman. El este nelamuritor si denota ca denuntul facut de Elena Udrea n-a fost nici macar citit si deci totul este o jalnica facatura de procurori vanduti diavolului. Lasandu-l pe infractorul-sef, generalul de paie Coldea, nici macar nu se pomeneste numele altui talhar, S.Ghita, zis si Asesoft, cel care a primit de la Dorin Cosos 500.000 de euro pentru a-si lansa Rtv-ul sau care astazi a ajuns principalul lansator de laturi al Romaniei, totul la indicatiile lui Codea si amanta lui, Kovesi...atentionam pe toti cei implicati in escrocheriile juridice ca daca nimeni nu se gandeste sa-i stopeze, o vom face noi...care noi? veti vedea la momentul oportun...
NORMALES!
13 Mar 2015

Sefu'DNA nu-i Kovesi? Atata timp cat sefa procurorilor este Kovesi, Coldea va primi NUP de urmarire penala! Iar Ghita, atata timp cat e pozitionat dupa portita SRI, usa DNA-i va fi straina!
LA FEL CA DOSARUL REVOLUTIEI
13 Mar 2015

Mai da' ce repede au analizat procurorii DNA denuntul impotriva securistului Coldea! Tot asa au analizat si dosarul Revolutiei, al Mineriadei, al adevaratilor penali, hoti, ca si pe acesta, nu-i asa? Inca o dovada certa ca DNA este pe mana cu SRI, mai precis ca cei doi sefi sunt mai mult decat colaboratori. Si multe vor mai iesi la iveala cat de curand despre Coldea si afacerile lui sub bagheta varului sau, despre intalnirile lui Kovesi cu el la Cabana unui afacerist bagat in afaceri cu varul lui Coldea, de pe malul lacului Bicaz. O executa ei pe Udrea acum, dar cine rade la urma rade mai bine.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz