2020-08-13 05:53

Procurorii DNA cer pedepse cu executare în dosarul Mită la PSD

 |  13:53
Procurorii DNA cer pedepse cu executare în dosarul Mită la PSD

Procurorii DNA au cerut, joi, pedepse cu executare, în dosarul „Mită la PSD” în care Ioan Niculae este judecat pentru modul în care a finanţat campania electorală a lui Mircea Geoană în anul 2009. La termenul de joi al procesului, instanţa de judecată l-a reaudiat pe omul de afaceri, care a vrut să dea un supliment de declaraţie.

Ioan Niculae a adus lămuriri privind declaraţia dată de Viorel Hrebenciuc la un termen anterior al procesului.

Omul de afaceri a precizat că a verificat registrul de intrare al clădirii în care îşi are sediul Interagro - firma pe care o deţine - şi a spus că a existat un telefon dat de la poartă către biroul său de la etajul şapte, prin care i s-a comunicat că este căutat de Viorel Hrebenciuc.

"Discuţia cu Viorel Hrebenciuc a durat mai puţin de 15 minute, iar spre sfârşitul discuţiei el m-a întrebat dacă aş fi de acord să sponsorizez campania domnului Mircea Geoană. El nu mi-a spus în ce formă să sponsorizez această campanie. Eu am dat un răspuns intermediar, deoarece era un subiect nou pentru mine şi i-am spus că, în principiu, aş fi de acord, numai că totul trebuie să fie legal, să fie un contract de sponsorizare şi totul să fie plătit prin bancă. Nu s-a pus problema să-mi ofere ceva pentru acest lucru, iar la finalul discuţiei a rămas că mă va căuta în viitor, dar nu m-a mai căutat niciodată", a precizat Ioan Niculae.

Acesta a mai afirmat că îl cunoştea mai bine pe Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, decât pe Viorel Hrebenciuc, şi că nu ar fi avut motive să se ferească de acesta.

"Dacă aş fi vrut să finanţez un partid aveam toate pârghiile legale, dar şi potenţa financiară şi nu avea rost să risc siguranţa mea şi a oamenilor mei printr-un contract măsluit", a menţionat Ioan Niculae, în faţa instanţei.

Ioan Niculae a mai spus că pe fostul preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, inculpat şi el în acest dosar, îl cunoaşte de mai bine de 35 de ani, soţiile lor fiind rude.

După audierea lui Ioan Niculae, instanţa a constatat încheiată cercetarea judecătorească şi i-a dat cuvântul procurorului pentru concluziile finale.

Magistratul DNA le-a cerut judecătorilor aplicarea unor pedepse cu executare tuturor celor din dosar, arătând că decizia instanţei de fond, respectitv achitarea tuturorul inculpaţilor, este greşită.

Procurorul de şedinţă a subliniat că modul în care a fost sponsorizată campania lui Mircea Geoană din 2009 a fost ilegal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-02Parerea ta...

CACARAU
02 Apr 2015

Acest Ioan Niculae este din categoria rapitorilor veninosi aparuti dupa 1989 din fosta securitate stalinista ca si CATARAMA, VOICULESCU zis MOTANU FELIX, ca si TENDER sau FRANk TIMIS amandoi fii de rechini securisti toate aceste creaturi hidoase pt umanitate trebuie sa fie impreuna la GHERLA sau JILAVA
CARACATITA
02 Apr 2015

A facut avere cu trafic tigari BT visavis si fabrica alcol de la Turnul Magurele . are vila in zavoi cu 2 subsoluri si discoteca - bar - restaurant acolo . A cumparat terenuri fara numar , mafia combinatelor si gazelor , aranjamente . Mare microbist la misto merge oficial pe bani clubului si face aranjamente interlope , cu ce-i unde de acolo. Toti procedeaza in acest mod de paravan . Iar prosti merg la meciuri sa ii faca oameni .. Cumnatul lui Geoana un interlop in clanul masonilor din banci .
DESPRE MAFIA
04 Apr 2015

lui Radu Mazare,Ioan Nicolae,Mugur Isarescu,ANAF,evreii masoni care ne conduc si SRI: Dragi romani stiti de ce ANAF controlat de SRI-ul evreului Eduard Helvig - finul consilierului evreu al masonului evreu neamt Iohannis, reprezenatant in Romania al unei firme evreiesti de armament care moderniza avioanele MIG,Dudu Ionescu - fost ministru de interne,ii nenoroceste pina la faliment pe micii comercianti din Romania? Sa ramaina pe piata doar mall-urile ce aprtin in totalitate evreilor-AFI Palace Cotroceni,City Mall etc....De aia a trecut un proiect de lege prin care producatorii romani de lapte vor falimenta...
DE CE NU VRETI
04 Apr 2015

sa ginditi, romani lasi? Ei bogati,noi saraci... Radu Mazare va vopsi de Paste ouale puscariasilor cu rujul sau ...Ca si Vilcov... L-au condamnat pe Ioan Niculae - miliardarul securist de la Astra ptr. ca a finantat ilegal pe Mircea Geoana. Dar pe Geoana de ce nu l -au arestat? Cind asta a devalizat Tutunul Romanesc, au disparut tigarile Carpati,Marasesti,Snagov din cauza lui ,cind a luat cu ajutorul lui Videanu si Vosganian gaze ieftine-voi amaritii luati gaze scumpe! Nimeni nu i -a facut ceva...
CA NISTE CURVE
04 Apr 2015

trecem de la Tratatul de la Varsovia la NATO in care am intrat doar ptr ca a existat marea facatura din 11 septembrie, motiv de atacare a Afganistanului ptr droguri-opium ,sau Irak-petrol moca... Daca rusii vor ataca Romania vor muri milioane de oameni nevionvati, primii find cei din jud Constanta-Mihail Kogalniceanu,Cernavoda-NuclaerElectrica... Va fi al doilea Cernobil...De ce sa fim NEUTRI? Masonul evreu cu cel mai mare grad -si de securist-din tara a negat un credit-mascat ca spaga-de la Volsbank ,ieri.Azi a recunoscut ca a luat banii prin purtatorul de cuvinte A. Vasilescu. DNA ia-l si pe asta.Sa fie primit...
CROCODIL
04 Apr 2015

Si il facuse mare sef de patronate din industrie , agricultura , sindicatele comora , sport , stinta , radio vizual si patriarhie . Se sacrifica pe tarimul sportului , ascuns ( pe unde mergea aranja o jonglerie financiara ) . Nu mai avea loc de el .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz