2020-07-07 10:22

Procurorii militari au CLASAT dosarul Revoluţiei din decembrie 1989

 |  14:11
Procurorii militari au CLASAT dosarul Revoluţiei din decembrie 1989

Procurorii militari din Parchetul instanţei supreme au decis clasarea dosarului Revoluţiei din decembrie 1989, precizând că pentru unele fapte există condamnări în alte cauze. În acest caz au fost făcute cercetări privind 709 morţi, 2.198 de răniţi şi 924 de reţinuţi.

PICCJ a precizat, într-un comunicat de presă, că „procurorii de la Secţia Parchetelor Militare au finalizat cercetările în dosarul 11/P/2014 privind fapte comise în contextul evenimentelor din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul, rănirea şi lipsirea de libertate a unor persoane, precum şi distrugerea unor bunuri”.

PICCJ a precizat că s-a dispus clasarea cauzei.

„În raport de rezultatul cercetărilor efectuate cu privire la fiecare victimă în parte şi de impedimentele procedurale referitoare la punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale în cauză, prin Ordonanţa din 14 octombrie 2015 s-a dispus clasarea cauzei sub aspectul infracţiunilor de propagandă de război, genocid, tratamente neomenoase, infracţiuni de război contra proprietăţii şi altor drepturi, respectiv infracţiuni contra umanităţii, reţinându-se că faptele cercetate nu sunt prevăzute de legea penală, nefiind caracterizate de tipicitate în raport cu normele legale incriminatoare", se arată în comunicatul citat.

Magistraţii au mai dispus clasarea cauzei pentru infracţiunile de omor, tentativă de omor şi instigare la infracţiunea de omor, reţinându-se, după caz, împlinirea termenului de prescripţie a răspunderii penale sau existenţa autorităţii de lucru judecat, dar şi faptul că decesul nu s-a datorat unei fapte prevăzute de legea penală sau că fapta nu există.

„Cauza a fost clasată şi pentru infracţiunea de ucidere din culpă, reţinându-se că faptele nu sunt prevăzute de legea penală, dar şi pentru lovire sau alte violenţe şi instigare la infracţiunea de lovire sau alte violenţe, reţinându-se, după caz, că fapta nu există sau nu este prevăzută de legea penală, respectiv că s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale”, precizează sursa citată.

În comunicatul menţionat se mai arată că procurorii militari au mai dispus: „clasarea cauzei sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală şi instigare la infracţiunea de vătămare corporală; clasarea cauzei sub aspectul infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal şi instigare la infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal; clasarea cauzei sub aspectul infracţiunii de furt şi distrugere; clasarea cauzei sub aspectul infracţiunii de ultraj; clasare cauzei sub aspectul infracţiunii de purtare abuzivă şi instigare la infracţiunea de purtare abuzivă”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-23Parerea ta...

TILICA
23 Oct 2015

DEMITEREA PROCURORULUI GENERAL AL Ro TIBERIU NITU se impune de urgenta in aceste conditii. El se simte cu MUSCOIUL pe caciul pt ca in timpul revolutiei din dec 1989 isi satisfacea stagiu militar si a tras in oamenii de pe strada , "drept" pt care are si certificat de revolutionar , este rasplatit ca revolutionar cu de toate ; LIPSA IMPOZITE SI DARI LA STAT, SI-A LUAT TERENURI, SPATII COMERCIALE si alte facilitati de TRADATOR NATIONAL si nu de revolutionar pt ca nu putea primi acest STATUT. Ro este capturata de MAFIOTI ca el si trebuie recuperata.
NNN
26 Oct 2015

Daca pentru crimele de la revolutie nu este pedepsit nimeni,pentruca aceste fapte nu sunt prevazute in legea penala,atunci pedepsim o profesoara care a dat un sut in fund unui copil obraznic cu sase luni inchisoare cu suspendare ,pentruca aceasta fapta este prevazuta in legea penala.Buna lege pentru crime nu sunt prevazute pedepse!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz