2020-02-24 06:33

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fratele fostului şef al CSM. Corupţie şi trafic de influenţă la vârful Parchetului Curţii de Apel Galaţi

 |  19:11
Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fratele fostului şef al CSM. Corupţie şi trafic de influenţă la vârful Parchetului Curţii de Apel Galaţi

Procurorul-şef alParchetului Curţii de Apel Galaţi, Dinu Gâlcă, a fost trimis în judecată pentrucorupţie şi şantaj, într-o serie de afaceri în care sunt implicaţi procurori,notari, poliţişti, alţi reprezentanţi ai statului, administratori de firme, darşi un director local de ziar.

Potrivitrechizitoriului, în perioada februarie-iulie 2009, Dinu Gâlcă - procurorgeneral al Parchetului Curţii de Apel Galaţi şi frate al fostului preşedinte alCSM, Iulian Gâlcă - ar fi primit de la administratorul SC Ciscom Focşani,Bogdan Vasile, diverse foloase necuvenite (cum ar fi mese gratuite larestaurant şi produse alimentare în valoare de 3.200 de lei) pentru a-idetermina pe funcţionarii Prefecturii Vrancea să elibereze în favoarea luiBogdan Vasile un titlu de proprietate pentru un teren de 15 ha situat înintravilanul oraşului Focşani. În luna iunie 2009, acelaşi procuror general arfi acceptat produse alimentare de la administratorul Costel Pohrib pentru adetermina un procuror din cadrul Parchetului Tribunalului Galaţi să nuefectueze cercetări într-un dosar de înşelăciune cu consecinţe deosebit degrave. În luna mai 2009, Dinu Gâlcă, în aceeaşi calitate, la propunereanotarului public Dumitru Cozma, a constrâns o persoană să-i plătească acestuiasuma de 5.000 de lei sub ameninţarea că, în caz contrar, i se va întocmi undosar penal. În acest şantaj a fost cooptat şi un alt inculpat, AlexandruŞerban, care, în calitate de şef al Postului de Poliţie Vânători, judeţulGalaţi, ar fi acceptat şantajul propus de notar. În cele din urmă, notarul aprimit doar 2.000 de lei.

Deasemenea, Dinu Gâlcă nu ar fi menţionat în şase declaraţii de avere depuse înperioada 2007 - 2009 că deţine o clădire în oraşul Galaţi şi că a înstrăinat-ocătre o societate comercială din Galaţi. Anchetatorii spun că imobilul ar fifost ridicat de Lili Dediu, director al ziarului „Imparţial”şi administrator al SC Piact CF Spiact Galaţi SA, care nu a înregistrat înevidenţele contabile ale firmei sale veniturile din construirea imobiluluimenţionat mai sus, prejudiciind bugetul de stat cu 90.387,50 lei.

ProcuroriiDNA - Galaţi i-au trimis în judecată pe Dinu Gâlcă. Alături de cei de mai susau fost trimişi în judecată şi Petrică Tudose - director la Direcţia SilvicăVrancea, pentru cumpărare de influenţă; Ion Popescu - fost procuror inspectorla Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi - pentru mărturie mincinoasă;avocatul Alexandru Bălan pentru mărturie mincinoasă şi Dorel Dumitraşcu -administrator al SC Dorecom Impex SRL Reghiu, judeţul Vrancea - pentru fals înînscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine