2020-02-16 21:07

Procurorii nu-l vor pe Iustin Covei în libertate

 |  18:33
Procurorii nu-l vor pe Iustin Covei în libertate

Recursul procurorilor DIICOT faţă deeliberarea sub control judiciar a lui Iustin Covei şi a altor zece persoane,alături de care este judecat pentru fraude bancare, va fi luat în discuţie de Curteade Apel Bucureşti (CAB) pe 23 august.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 13august, înlocuirea arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi localitateaîn cazul lui Iustin Covei, fiu de judecător şi nepot de procuror, a lui JeanMarin Mihăilă, Dan Mihail Bârcă, Marius Francisc Dancă, Petrel Hălănei, SergiuNicuşor Dumitriu, Eman Vătămăniţă, Marius Ionel Trâncă, Florin Nicolae Dirivan,Alin Andrei Şoşa şi Sorin Costel Buruiană.

Această decizie a fost atacată deprocurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de CriminalitateOrganizată şi Terorism (DIICOT) cu recurs, care va fi luat în discuţie dejudecătorii Curţii de Apel Bucureşti în 23 august.

Tribunalul Bucureşti a decis ca IustinCovei şi celelalte zece persoane să nu depăşească limita teritorială alocalităţii de domiciliu, cu excepţia termenelor de judecată ale cauzei, decâtcu încuviinţarea instanţei de judecată, să se prezinte la instanţa de judecatăori de câte ori sunt chemaţi, să se prezinte la secţia de poliţie în a căreirază îşi au domiciliul, conform programului întocmit de organul de poliţie sauori de câte ori sunt chemaţi, să nu îşi schimbe locuinţele fără încuviinţareainstanţei de judecată.

Alte interdicţii sunt să nu deţină, sănu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme. În timpul eliberăriiprovizorii, inculpaţii nu au voie să ia legătura între ei sau cu martorii.

În cazul încălcării acestor obligaţii,cei 11 ar urma să fie din nou arestaţi preventiv.

Procurorii DIICOT - Structura Centralăi-au trimis în judecată, în 8 martie, pe Iustin Covei - zis Pralea sau Copilu,Jean Marin Mihăilă - zis Marius, Dragoş Dumitrescu - zis Baronul, AdrianAbagiu, Dan-Mihail Bârcă - zis Miţă, Andrei Sandu, Marius-Francisc Dancă,Petrel Hălănei, Sergiu-Nicuşor Dumitriu, Eman Vătămăniţă, Ionel Trâncă - zisBizu sau Hermano, Ionel Călin - zis Nixon, Florin Nicolae Dirivan - zisFulgerică, Alin Andrei Şoşa, Sorin Costel Buruiană, toţi în stare de arestpreventiv.

Totodată, sunt judecaţi în stare delibertate Ionuţ Laurenţiu Tuţă - zis Ionică, Mihai Adrian Ţâştea - zis Ţuc şiTudor Rada.

Acuzaţiigrave aduse de anchetatori

Cei 18 sunt acuzaţi de iniţiere,constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat,specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice - fabricarea şi deţinereade echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică,efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punerea în circulaţie ainstrumentelor de plată electronică falsificate, accesul fără drept la unsistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, falsificarea şipunerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică.

Potrivit DIICOT, cercetările efectuateîn cauză au conturat existenţa, pe raza municipiului Craiova, a patru grupăriinfracţionale, cu legături între ele, care îşi derulau activitateainfracţională atât în România, cât şi în străinătate.

Astfel, în cursul anului 2009, JeanMarin Mihăilă, în calitate de lider, împreună cu Dragoş Dumitrescu, AdrianAbagiu, Nicoliţă Păuna şi alte persoane au constituit un grup infracţionalorganizat, la care au aderat şi Tudor Rada, Marius Francisc Dancă, pentruactivităţi de skimming pe teritoriul Australiei şi a altor ţări.

"Sub coordonarea inculpatuluiMihăilă, în perioada februarie 2009-aprilie 2009, inculpaţii au efectuatactivităţii de skimmming pe teritoriul Australiei, instalând la bancomatedispozitive destinate copierii datelor de pe cărţile de credit (guri debancomat şi camere video miniaturale), au prelucrat datele astfel obţinute cuajutorul unor programe informatice special create şi le-au transmis lideruluigrupului, în vederea utilizării lor pentru efectuarea de operaţiunifrauduloase", potrivit DIICOT.

Tot în cursul anului 2009, Hălănei şiCovei, în calitate de lideri, au iniţiat constituirea unui nou grupinfracţional organizat, în vederea desfăşurării unor activităţii de skimming,racolându-i şi pe Bârcă, Sandu, Trâncă, Vătămăniţă, Tuţă, Dumitriu şi Ţâştea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-28Parerea ta...

VASILE ILIE
19 Aug 2010

Familia Covei sunt excrocii inamovibili care judeca numai pe bani. Nu veti vedea pe portalul Curti de Apel Craiova hotarari legele date de acesti judecatori cre stiu ca nu vor raspunde nicidata pentru solutiile date ce mutileaza sufletele oamenilor simpli ce se adreseaza justitiei din Tribunalul Olt si Curtea de Apel Craiova si nu nau bani sa plateasca pe acesti sacali inamovibili. In sustinerea celor afirmate va pot pune la dispozitie solutiile date pe miliarde de lei de acesti judecatori.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine