2020-06-05 22:32

Procurorul general, DEZVĂLUIRI GRAVE: "Criminalul din Caracal era deja cercetat de DIICOT"/ Polițiștii au stat 3 ore în fața curții criminalului

 |  17:45
Procurorul general, DEZVĂLUIRI GRAVE: "Criminalul din Caracal era deja cercetat de DIICOT"/ Polițiștii au stat 3 ore în fața curții criminalului

Procurorul general Bogdan Licu a anunțat, vineri, că la DIICOT a fost declinat un dosar constituit ca urmare a dispariției primei fete și că există posibilitatea ca dosarul în care este cercetată moartea Alexandrei să fie preluat de către Direcție.

"Da, am constatat că este un dosar la DIICOT constituit nu de luni de zile, ci urmare a dispariției de zilele trecute a unei alte fete (cea dispărută în aprilie -n.r.). În acest moment, analizăm posiblitatea ca prezentul dosar unde se face cerctarea la fața locului să fie preluat de către DIICOT și instrumentat. Da, dar nu am în acest moment datele exacte. Nu s-a constituit dosarul atunci (aprilie -n.r.) la DIICOT, ci la altă structură de parchet, după care a fost declinat la DIICOT. Era un cerc mai mare de suspecți și în acest cerc apărea acest om", a declarat Bogdan Licu, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Procurorul general a reiterat ideea potrivit căreia polițiștii puteau interveni în momentul în care au aflat locația exactă, fără să aștepte autorizația de percheziție.

"Eu cred că dacă se știau aceste lucruri se intervenea. Din momentul înc are a fost identificată acea locație și s-a intervenit au trecut ore multe. Organele de poliție, în cazuri flagrante pot să intervină fără a aștepta autorizația procurorului. (...) E absolut incredibil ce s-a întâmplat și dacă așa s-a întâmplat e de nepermis. Eu nu pot să îl preiau eu acest caz. În acest moment noi analizăm oportunitatea preluării cauzei de către DIICOT. Vom vedea dacă au fost erori și ce erori au fost. Cineva trebuie să instrumenteze acest caz (...) Ei trebuiau să intervină exact în momentul în care au identificat locația și aici trebuie să vedem ce s-a întâmplat. Nu știu dacă se știa sau nu se știa. Eu refuz să cred că procurorii DIICOT știau", a completat Bogdan Licu.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus, vineri, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru a fi analizat modul în care procurorii din structură au supravegheat cercetarea în cazul fetei din Olt.

Surse judiciare au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că autorizația de percheziție a locuinței lui Gheorghe Dincă, suspectul în cazul crimei din Caracal, s-ar fi dat vineri dimineața, în jurul orei 3.00 – 3.30. Cu toate acestea, percheziția domiciliară a început doar la ora 6.00 dimineața, au precizat sursele citate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine