2019-10-22 22:11

Procurorul general și șeful ANI, gata să riposteze dacă modificările la legile JUSTIȚIEI trec de Parlament. Care sunt instrumentele LEGALE pe care le au în vedere

 |  14:02
Procurorul general și șeful ANI, gata să riposteze dacă modificările la legile JUSTIȚIEI trec de Parlament. Care sunt instrumentele LEGALE pe care le au în vedere

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, marți, că Ministerul Public face o analiză a modificărilor aduse în Parlament legilor Justiției pentru a vedea care sunt instrumentele juridice prin care va acționa, precizând că una dintre idei este sesizarea Curții Constituționale. Prezent în Parlament la ședința comisiilor juridice, Lazăr a fost întrebat de jurnaliști care este poziția sa în legătură cu modificările la Legile Justiției.

"Este o situație sensibilă, pe care noi o analizăm pentru a vedea care sunt instrumentele juridice prin care vom acționa mai departe în zilele care urmează. Noi facem chiar acum o analiză și în zilele imediat următoare o să vedeți un comunicat de presă ce am făcut noi. (...) Eu am precizat de multe ori, dacă cineva dorește să modifice Legile Justiției nu trebuie să o facă nici la o comisie specială și nici într-o procedură de urgență, fiindcă noi avem nevoie de legi în care să aibă încredere toți românii. Avem nevoie de o Justiție care să fie bine conturată, o Justiție europeană și nu una în care să nu aibă încredere. Este o analiză în curs și vom prezenta instrumentele juridice prin care se pot verifica aceste texte de lege", a spus procurorul general, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă printre instrumentele avute în vedere este și sesizarea Curții Constituționale, Lazăr a răspuns: "Este una dintre ideile noastre".

Președintele ANI: „Vom fi în imposibilitate să aplicăm sancțiuni!”

Pe de altă parte, președintele Agenției Naționale de Integritate, Bogdan Stan, a declarat marți că, în situația în care proiectul de modificare a Legii ANI va trece de Senat, are în vedere "orice pârghie legală" pentru a fi apărată legea de funcționare a instituției.

"Procedura o știm cu toții, noi vom vedea sub ce formă va trece de Senat și avem în vedere orice pârghie legală pe care o avem la dispoziție să putem să ne apărăm legea de funcționare", a răspuns Stan, întrebat de jurnaliști ce va face dacă proiectul de modificare a Legii ANI va trece de Senat.

El a menționat că, dacă acest proiect va fi adoptat, ANI nu va mai putea să aplice interdicții celor care au comis incidente de integritate.

"Dacă această modificare va trece, vom fi în imposibilitate să aplicăm sancțiuni, mai exact să aplicăm interdicțiile pentru persoanele care au comis incidente de integritate", a susținut Bogdan Stan.

Plenul Camerei Deputaților a dat undă verde luni încetării unor interdicții pentru parlamentari, prin aprobarea propunerii legislative pentru modificarea Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii 144/2007 privind înființarea și funcționarea ANI, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative.

Camera Deputaților a fost prima Cameră sesizată pentru acest proiect de lege, care este inițiat de deputatul social-democrat Florin Iordache.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-12Parerea ta...

ANONIM
13 Dec 2017

MARE PARSIV BADEA GUSTI... I-AR STA MAI BINE SEF LA O STANA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray