2019-10-23 18:28

Procurorul SIMA, "mâna dreaptă” a lui IORDACHE, vrea să iasă la PENSIE

 |  16:42
Procurorul SIMA, "mâna dreaptă” a lui IORDACHE, vrea să iasă la PENSIE

Preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Constantin Sima, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei în mandatul lui Florin Iordache, vrea să se pensioneze. El a depus în acest sens la CSM o cerere de pensionare, solicitarea sa urmând să fie luată în discuţie la următoarea şedinţă de plen a Consiliul Superior al Magistraturii.

Solicitarea de pensionare a lui Constantin Sima se află pe ordinea de zi a şedinţei plenului CSM din 28 februarie, programată să înceapă la ora 10:00.

Potrivit legii, în cazul cererilor de pensionare ale magistraţilor, membrii plenului CSM „iau act” de solicitări, urmând ca hotărârea să fie transmisă preşedintelui ţării, pentru semnarea decretului de eliberare din funcţie.

Fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei Constantin Sima a fost audiat, în 6 februarie, la DNA, aproximativ trei ore şi jumătate, în calitate de martor, în dosarul în care se fac cercetări legate de modul de elaborare a ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale, notează news.ro. La intrarea în sediul DNA, el a spus că nu a contribuit la elaborarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 13/2017 privind codurile penale, abrogată ulterior.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray