2020-01-24 07:57

Proiecte de sute de mii de euro, cu dedicație de la Ministerul Transporturilor, pentru conducerea CN APDF SA Giurgiu

 |  15:30
Proiecte de sute de mii de euro, cu dedicație de la Ministerul Transporturilor, pentru conducerea CN APDF SA Giurgiu

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a fost urecheat serios de mai multe ori de către comisarul european Corina Crețu pentru că ministerul pe care-l conduce nu este în stare să facă proiecte pentru obținerea de fonduri europene.

Ca atare, Lucian Şova a cerut imperativ directorilor din cele peste 50 de companii, autorități și regii aflate în subordinea Ministerului Transporturilor să demareze cât mai repede proiecte și studii pentru atragerea de fonduri europene. Toate bune și frumoase, dar de la vorbe la fapte e drum lung. O situație inedită a apărut la Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA (CN APDF SA) Giurgiu, unde director general este Alin Guţu, mai cunoscut sub numele de „Parfum” pentru că înainte a ajunge pe acest post se ocupa cu vânzarea de cosmetice prin Giurgiu. De fapt, trebuie precizat că Alin Guţu este omul susținut, garantat și impus pe acest post de baronul giurgiuvean Niculae Bădălău, iar președintele Consiliului de Administrație de la CN APDF SA Giurgiu, este directorul juridic al Ministerului Transporturilor, Anișoara Cornilă (FOTO), fostă gestionară la un duty free din Vama Giurgiu.

Ca atare, „Parfumul” lui Bădălău a descoperit că are prin sertare, de acum 10-11 de ani, vreo patru proiecte pentru atragerea de fonduri europene la CN APDF SA Giurgiu, dar care ar trebui reactualizate, iar reactulizarea ar costa câteva sute de mii de euro. Evident, pe bani de la bugetul de stat. Potrivit informațiilor noastre, „Parfum” a propus reactulizarea și updatarea acestor proiecte, iar Anișoara Cornilă a fost de acord, mai ales că între timp au găsit și cine să se ocupe de această actualizare, adică tocmai firma unde lucrează fiica directorului general adjunct al CN APDF SA Giurgiu, Gabriel Daniel Ofiţeru.

S-a bătut în cuie afacerea, însă șefii de la CN APDF SA Giurgiu au „uitat” că această companie înregistrează pierderi, și, ca atare, nu este eligibilă pentru atragerea de fonduri europene. Rămâne de văzut dacă ministrul Lucian Şova va gira sau nu aranjamentul „ţesut” de cei trei crai de la Giurgiu - Alin Guţu, Gabriel Daniel Ofiţeru și Anișoara Cornilă!

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray