2020-02-21 18:32

Proiectul Legii privind accelerarea proceselor, subiect de dispută între MJ şi magistraţi

 |  18:57
Proiectul Legii privind accelerarea proceselor, subiect de dispută între MJ şi magistraţi

ProiectulLegii privind accelerarea proceselor a constituit un subiect de discuţie întreMinisterul Justiţiei, pe de-o parte, şi magistraţi, de cealaltă parte,ministrul Cătălin Predoiu afirmând că Guvernul este deschis la dialog pentruîmbunătăţirea actului, în timp ce juriştii reclamă inutilitatea.

Întrebatcât de important este proiectul Legii privind accelerarea soluţionăriiproceselor, Predoiu a declarat că "toată lumea este de acord că estefoarte important pentru sistemul judiciar". "În opinia MinisteruluiJustiţiei, proiectul este foarte bun, dar, în acelaşi timp, suntem deschişi ladialog, să-l facem şi mai bun, cu Asociaţia Magistraţilor, cu ConsiliulSuperior al Magistraturii (CSM). Vom continua până la adoptarea de către CameraDeputaţilor, care este Cameră decizională, să îmbunătăţim acest proiect. Dialoguleste deschis", a declarat, ieri, pentru Mediafax, ministrul CătălinPredoiu.

Încadrul unei dezbateri publice pe tema acestui proiect, organizată de AsociaţiaMagistraţilor din România, şi la care au participat reprezentanţi ai societăţiicivile şi parlamentari, ministrul justiţiei a afirmat, ieri, că nu doreşte săfacă din proiectul legii micii reforme "un măr al discordiei" întremagistraţi.

Reprezentanţiimagistraţilor au reclamat faptul că nu le-au fost luate în considerareobservaţiile şi amendamentele aduse proiectului legislativ.

Întrebatdespre faptul că ar fi eludat vocea magistraţilor în ce priveşte actulnormativ, ministrul a spus că, dimpotrivă, chiar prezenţa lui la dezbatere estepentru a asculta vocea lor, chiar şi după încheierea dezbaterilor publice."Noi am avut o serie de consultări la minister, am înţeles că se maidoreşte continuarea acestor discuţii, nu am absolut nimic împotrivă. O să îmifac o idee despre propunerile acestea, le vom analiza din nou tehnic, vom da unrăspuns. Dacă sunt idei bune, le voi susţine în Comisia juridică a Camerei,după ce voi informa Guvernul. Dacă sunt idei pe care nu vom cădea de acord, vomexplica ce contraargumente avem. Dar, repet, Guvernul, rămâne deschis ladialog", a precizat, pentru Mediafax, Cătălin Predoiu. În cadruldezbaterii, ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a recunoscut că există părericontrare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine