2019-10-15 20:20

UPDATE: Șeful Comisiei SRI, Adrian Țuțuianu, urmărit penal

 |  17:40
UPDATE: Șeful Comisiei SRI, Adrian Țuțuianu, urmărit penal

Furt şi abuz în serviciu, trafic de influenţă sunt acuzaţiile care i sau adus în timp noului şef al Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, senator PSD în Parlamentul României. Acuzaţiile i s-au adus în perioada 2012-2016, când a fost preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Ţuţuianu va fi cel care a fost votat să ţină sub control acrivitatea SRI, care se confruntă în aceste zile cu mari probleme.

UPDATE

Plenul reunit al parlamentului a votat componenta comisiei de control al activitatii SRI si a decis sa amane constituirea comisiei de control al activitatii SIE. Senatorul PSD Adrian Tutuianu, fost presedinte al CJ Dambovita, a fost votat presedintele comisiei SRI. Dupa vot, fiecare membru a depus juramantul in care afima ca nu a facut parte din fosta Securitate sau dintr-un serviciu secret.

Dosarul “demisia” al medicului Carmen Marcu, în care, prin fraudă, Adrian Ţuţuianu ar fi pus mâna pe un document care nu a fost depus, i-a adus acestuia urmărirea penală. Pe scurt, medicul Carmen Marcu a avut o divergenţă cu directorul spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Radu Petrescu. Sub imperiul furiei, aceasta şi-a scris demisia în noiembrie 2012, dar nu a depus-o. A lăsat-o în biroul său şi a plecat în concediu, nefiind decisă să facă pasul major. Nu mică i-a fost surprinderea la întoarcere să afle că demisia a fost înregistrată la biroul preşedintelui CJ Dâmboviţa. “Nici nu aveam de ce să-i prezint acestuia demisia, directorul medical fiind subordonat managerului şi nu preşedintelui CJD….Cineva a luat demisia şi a adus-o la CJD. Deci, Adrian Ţuţuianu a pronunţat o decizie pe un document furat….Ca să folosesc un slogan de-al lor, pentru că întotdeauna sloganurile se întorc împotriva celor care nu le respectă: Vreau dreptate până la capăt!”, a declarat doctoriţa Marcu presei locale. După multe tergiversări, Parchetul Dâmbovița a început urmărirea penală împotriva președintelui CJD Adrian Țuțuianu și a directorul spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Radu Petrescu, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și abuz în serviciu, în cazul demiterii fostului director medical al Spitalului de Urgență Târgoviște, Carmen Marcu. Surse din spital spun că Ţuţuianu şi-ar fi angajat amanta, fosta sa secretară, la Serviciul Achiziţii din spital, care-i face “treburile murdare”.

Acuzaţia DNA: trafic de influenţă

“Baronul Ţuţuianu și-a pus și băiatul de mingi, politic vorbind, în funcția de primar interimar la Târgoviște. El se numește Daniel Cristian Stan și este viceprimar cu preluare de atribuții Cristian Stan este fostul partener de afaceri al lui Ţuţuianu”, mai scrie presa locală. După ce a fost ales președinte al Consiliului Județean, Ţuţuianu i-a vândut în 2012 cabinetul său de avocatură, care a fost transformat în cabinetul de avocatură Stan și Asociații. Până aici nimic rău, dar, ce este mai important, contractele și clienții casei de avocatură au început să crească după ce Ţuţuianu şi PSD au ajuns la putere. Clienții casei de avocatură a primarului Stan erau instituții publice sau entități care au legătură cu Consiliul Județean Dâmbovița. În anii 2014 și 2015 cabinetul de avocatură Stan, fost Țuțuianu, a încheiat abonamente lunare de asistență juridică cu zeci de primării din Dâmbovița, cum ar fi Sălcioara, Mătăsaru, Gura Sutii, Moreni, Moroieni, Tătărani, Nucet, Dragomireşti, Cândeşti, Slobozia Moara, Vulcana Pandele. De acest cabinet de avocatura se ocupă acum Suzana Stan, soția primarului de la Târgoviște. Doar pentru anul 2014 soția a declarat venituri de peste 120 de mii de euro de la cabinet. Contracte de asistență juridică au fost făcute fără licitație publică deoarece au fost gândite sub forma unor abonamente. Primăriile din județ plătesc sumele cuprinse între 1.400 şi 2.500 lei pe lună. Casa de avocatură a primarului de Târgoviște a mai primit contracte fără licitaţie în 2015 şi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa (2.000 lei/lună), Agenţia pentru Dezvoltare Sud Muntenia Călăraşi (6.000 lei/lună), Asociaţia Biroul pentru Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria Călăraşi (5.000 lei/lună), Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa (1.200 lei/lună), Şcoala cu clasele I-VIII Odobeşti (1.000 lei), Universitatea Valahia din Târgovişte (2.000 lei/lună), Primăria oraşului Măcin-Tulcea (3.000 lei), Şcoala Gimnazială Dora Dalles Bucşani-Dâmboviţa (1.500 lei). Mare parte din primarii de comună și șefii de instituții care au dat bani cabinetului de avocatură, sunt subordonații politici ai celor doi șefi ai PSD din județ. Cabinetul de avocatură a mai încasat bani de la Spitalul Județean sau ambulanța din Dâmbovița. Ţuţuianu încasa la rândul lui 1.600 de euro de la cabinetul de avocatură, suma fiind contravaloarea chiriei pentru imobilul unde funcționează cabinetul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-16Parerea ta...

F-B-I
16 Ian 2017

f-s-n....p-s-d.......DU-T E IN URSS
VASILE CONSTANTIN
17 Ian 2017

Tutuianu nu e nimeni altu decat cel care la ultime le alegerile prezidential e umbla prin toare local itatile din Dambovita si tipa la primarii PSD cite z " SA DISPARA TOATE BAN ERELE SI AFISELE CU IOHAN IS " CA SA RAMANA DECAT CELE CU PONTA ! DE CE N U AI LASAT MA COMUNISTUL E TOATE AFISELE SA ALEAGA OAMENII PE CIN VOR? (CEI DIN DAMBOVITA STIU FOART E BINE ASTA) HALAL TARA ! !! MI-E SCARBA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray