2020-08-10 02:50

Protest de amploare al sindicaliștilor de la CFR Călători, împotriva lui Valentin „Smart” Dorobanțu, directorul susținut și garantat de Codrin Ștefănescu

 |  15:11
Protest de amploare al sindicaliștilor de la CFR Călători, împotriva lui Valentin „Smart” Dorobanțu, directorul susținut și garantat de Codrin Ștefănescu

Liderul de sindicat de la CFR Călători, Dragoș Tănase, a anunțat joi că, pe data de 17 iulie 2019, vor organiza în fața Ministerului Transporturilor un miting de protest împotriva directorului general de la CFR Călători, controversatul Valentin “Smart” Dorobanțu.

Într-o postare pe Facebook, liderul sindical prezintă pe larg motivele pentru care sindicaliștii feroviari vor protesta împotriva directorului general Dorobanțu, omul susținut și garantat de fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu.

„Ieri (miercuri - n.r.) am obținut aprobarea de la Primăria Capitalei pentru protestul din 17 iulie 2019. Acum nu mai depinde decât de noi daca acest protest va avea succes sau nu. Sper sa înțelegeți cu toții că doar uniți putem câștiga. Nu mai așteptați să fiți împinși de la spate de liderii de sindicat, că acest lucru nu se va mai întâmpla.

Nu mai așteptați să va rezolve altcineva problemele, că sigur nu va reuși. De unul singur nu vei avea succes niciodată, indiferent că ești simplu salariat sau lider de sindicat. Sper sa înțelegeți pericolul în care ne aflăm cu acest Director General la conducere.

Vă garantez că, dacă nu vom reuși să-l îndepărtăm și îi va fi prelungit mandatul, până la sfârșitul anului la CFR Călători vom avea disponibilizări. Ce face domnul Director General SMART Valentin Dorobanțu pentru a ne îngropa???:

- Deja domnul Director SMART a anulat câteva zeci de trenuri (trenuri de  ice) și vor mai urma si altele. Atunci când prestația se reduce urmează în mod sigur și reducere de personal.

- În 01 iulie a refuzat să prelungească  icectual de reparații pentru Automotoarele Săgeata Albastră. Asta înseamnă că va trebui să facă o nouă licitaâie care va dura cel puțin un an de zile. Un an de zile în care 76 de automotoare nu vor fi preparate și nu vor putea circula. De aici domnul SMART va fi acoperit pentru alte 200 de trenuri pe  ice vor fi anulate. Și iar revenim, reducere prestație = reducere personal.

- De când a fost numit Director General (martie 2019) a refuzat să plătească taxa de utilizare infrastructura (TUI) la CFR SA. Directorul General Axinia de la CFR SA este decis ca în cel mai scurt timp să execute silit conturile CFR Călători. Având conturile blocate avem toate șansele să nu ne mai încasa salariile.

- Cele mai bune locomotive ale CFR Călători au fost închiriate la Operatorii Privați iar trenurile CFR Călători înregistrează întârzieri din cauza cercetărilor apărute la locomotive.

Exemplele pot continua. Sper să înțelegeți că nimeni nu ne va rezolva problemele pe care le avem. Doar noi, uniți putem determina pe cei de la vârful societății sa faca ceva si pentru aceasta companie. Sper ca pe 17 iulie să fim în număr cât mai mare și să-i transmitem Ministrului Răzvan Cuc că niciun ceferist aflat în fața ministerului nu va mai intra pe post începând de a doua zi dacă nu înțelege că Directorul General SMART trebuie îndepărtat de la conducerea CFR Călători", a scris Dragoș Tănase, lider de sindicat, pe profilul său de Facebook.

Valentin Dorobanțu a fost botezat de ceferiști „Smart" ca urmare a șmecheriilor pe care le-a regizat în zona transportului feroviar de călători, fapt pentru care a intrat și în vizorul procurorilor DNA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-11Parerea ta...

ANDRAS
11 Iul 2019

DU TE ACASĂ BĂI DIRECTORE.CHIAR CREZI CA MAI AI ZILE BUNE IN CFR DUPA TOT CIRCUL ASTA? MAI FACUSI SI ALTA ORGANIGRAMA, AVEAI GANDURI MARI CU ANUMITI NEPREGATITI DIN CENTRALUL SOCIETATII , PUSESI CONSILIERI LA SUCURSALE SA FACA NIMIC, BĂI BAIATULE CHIAR AI CREZUT CĂ TE AI NUMIT PE VIAȚĂ AICI? HSI DU TE ACASA CA SAU FURAT CAM MULTE. ESTI VARZA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz