2019-11-18 21:41

PSD+PNL+UNPR=love, la Focșani. Interese de 4,7 milioane de euro i-au adunat la un loc pe Oprișan, Săpunaru, Ion Olteanu, Jenică Dop, Total Strada SRL

 |  21:01
PSD+PNL+UNPR=love, la Focșani. Interese de 4,7 milioane de euro i-au adunat la un loc pe Oprișan, Săpunaru, Ion Olteanu, Jenică Dop, Total Strada SRL

Crângul Petrești, situat la marginea municipiului Focșani, va fi asfaltat în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene al cărui beneficiar este Consiliul Județean Vrancea condus de baronul Marian Oprișan. Contractul de 4,7 milioane de euro a fost semnat de Oprișan miercuri, 12 august, cu câștigătorul licitației, asocierea formată din SC RECON&DOJE SRL, TOTAL STRADA SRL și GARDEN CENTER GRUP SRL. Aceste firme sunt patronate și/sau administrate de personaje conexate cu PSD, PNL și UNPR.

PSD+PNL+UNPR=love, la Focșani. Interese de 4,7 milioane de euro i-au adunat la un loc pe Oprișan, Săpunaru, Ion Olteanu, Jenică Dop, Total Strada SRL
zoom

Lucrările presupun amenajarea unui circuit de 6.500 m.l. de piste pentru biciclete și alergare, asfaltarea unei șosele de 1 km, construcția a 12 km de trotuare, alei și a unei parcări de 208 locuri, grupuri sanitare, instalarea de mobilier urban și a unui sistem de supraveghere video. Termenul de finalizare este decembrie 2015, când se termină și actuala perioadă de programare. Altfel, în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, Consiliul Județean va pierde banii europeni necheltuiți și va trebui să finalizeze investiția din bugetul propriu.

Cele trei firme selectate pentru amenajarea Crângului Petrești sunt abonate la bani publici, având numeroase legături cu grupuri politice de toate culorile, dar în special din zona UNPR - PDL. De altfel, este de notorietate relația apropiată dintre Marian Oprișan și generalul Gabriel Oprea, vehiculându-se chiar ideea că baronul de Vrancea și-ar pregăti terenul pentru a trece în barca interesului național.

RECON&DOJE SRL, abonată la Onțanu și sponsor al campaniei lui Băsescu

SC RECON &DOJE SRL este patronată de afaceristul Jenică Dop, un apropiat al primarului sectorului 2, Neculai Onțanu, UNPR, și sponsor al campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009. De-a lungul vremii, RECON&DOJE SRL a câștigat milioane de lei din contractele oferite cu dărnicie de primăria lui Onțanu. Mai mult, firma lui Jenică Dop a primit, din partea Primăriei Sectorului 2, diplome de excelență pentru „succesele înregistrate“ în plan economic.

În 2009, patronul Jenică Dop a fost implicat într-un scandal la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, după ce presa a dezvăluit că doi apropiați ai secretarului de stat Răzvan Murgeanu solicitau bani pentru campania electorală a lui Traian Băsescu promițând, în schimb, contracte publice.

De altfel, SC RECON&DOJE SRL a câștigat bani frumoși de pe urma Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, pe vremea Elenei Udrea. Societatea şi-a adjudecat contracte în valoare de aproximativ 20 milioane de lei în perioada 2010 – 2011, de la Compania Națională de Investiții pentru construcția unor săli de sport și bazine de înot. Din această sumă, 5,7 milioane de lei au fost pentru lucrări în Tisău, Panciu şi Tifeşti, localități din județele Buzău și Vrancea.

TOTAL STRADA SRL, cu sufletul în PDL și conturile în primăriile PSD

TOTAL STRADA SRL este o societate comercială care se ocupă cu lucrări de iluminat public cu legături în zona politică. Potrivit datelor de la ORC, asociați sunt Zoltan Toth şi Raluca-Anca Ștefan, iar administrator este Bogdan Dorin Ștefan. De regulă, firma participă la licitații publice în tandem cu SC DELTA ACM 93, firmă de construcții cu relații atât în PSD, cât și în PDL. De altfel, patronul DELTA ACM 93, Florin Diaconu, a fost partener de afaceri cu Ionel Pirpiriu, fratele fostului deputat PDL Ștefan Pirpiriu.

De-a lungul vremii, firma a obținut numeroase contracte publice pentru consultanță și lucrări de eficientizare și administrare a sistemelor de iluminat public. Unul dintre cele mai controversate a fost încheiat cu o primărie din Argeș, pentru nu mai puțin de 40,7 milioane de lei, pentru eficientizarea consumului de electricitate. TOTAL STRADA SRL a câștigat 24.000 de euro de la Primăria Craiova, condusă de Olguța Vasilescu, PSD, pentru un contract de întreținere a rețelei de iluminat public, derulat pe o perioadă de 6 luni.

În 2011, asocierea formată din DELTA ACM 93, TOTAL STRADA SRL, KING INDUSTRIAL ENTEPRISES (Mustafa Bekar și Tamer Atalay, acuzați că i-au dat mită lui Sorin Apostu, fostul primar din Cluj-Napoca) și AA MARKETING&MANAGEMENT (Florina Mihaela Gruia, fosta soție a avocatului Doru Boștină) a încheiat un contractul în valoare de 27 milioane de euro cu Administrația Străzilor din cadrul Primăriei Capitalei.

GARDEN CENTER GRUP - specializată în umflarea facturilor de lucrări

GARDEN CENTER GRUP SRL Măgurele face parte din grupul de firme deținut de afaceristul Ion Olteanu, considerat regele spațiilor verzi din București. ECO HORTICULTURA și GARDEN CENTER GRUP sunt cunoscute atât în primăriile de sector, cât și în Primăria Capitalei datorită zecilor, posibil sutelor de contracte primite pentru toaletarea şi amenajarea spaţiilor verzi din Capitală. În aceste afaceri, Ion Olteanu este partener cu Iuliana Madlen Lazăr, fost consilier prezidenţial a lui Ion Iliescu.

În 2009, firmele lui Olteanu au făcut obiectul unor verificări ale Curții de Conturi, care a stabilit că au încasat sume mult umflate pentru lucrările prestate către ADP Sector 1 din subordinea primăriei conduse de Andrei Chiliman.

Se pare că supraevaluarea facturilor pentru lucrările prestate către administrațiile publice este o practică obișnuită pentru Ion Olteanu și partenerii săi. În cadrul unei investigații de presă, un grup de reporteri sub acoperire au negociat, cu reprezentanții săi, șpaga primarului și a intermediarilor, pentru un contract la preț supraevaluat, care ar fi trebuit să se încheie cu o primărie de sector.

Firma familiei Săpunaru și-a tras un milion de lei

Ca să încheiem cercul, mai spunem că documentația tehnică pentru proiectul pentru amenajarea Crângului Petrești a fost încredințat, de Consiliul Județean Vrancea, societăţii EURO PROIECT SRL, firmă care aparține familiei deputatului PNL Nini Săpunaru. Valoarea acestui contract, studiu de fezabilitate și proiect tehnic, s-a ridicat la aproximativ un milion de lei. Dorin Modreanu, cumnatul deputatului Săpunaru, administratorul firmei, a fost prezent și la semnarea contractului de lucrări.

De mulți ani, EURO PROIECT SRL este una dintre firmele preferate ale baronului PSD Marian Oprișan, care îi oferă contracte de proiectări pe bandă rulantă, în ciuda relației de aparentă antipatie dintre el și deputatul Nini Săpunaru.

Oprișan are un interes personal (penal) legat de asfaltarea Crângului Petrești

Deși baronul Marian Oprișan invocă dorința Regelui Carol I, donatorul Crângului Petrești către municipiul Focșani, de a înființa un loc de agrement pentru localnici, motivația care stă la baza investiției este mult mai pragmatică.

Oprișan și-a exprimat intenția de a construi un parc de distracție în această zonă încă din 2002, pe vremea guvernării Adrian Năstase. La momentul respectiv, presa a descoperit că baronul și familia sa dețin o suprafață de câteva hectare de teren chiar în apropierea amplasamentului pe care urma să se realizeze investiția. Așa se face că intenția lui s-a lovit de refuzul categoric al premierului Năstase, cu care Oprișan se afla, la acea vreme, în conflict. Situația a fost cercetată la fața locului chiar de Victor Ponta, pe atunci șef al Corpului de Control al primului-ministru, care a formulat concluziile ce au stat la baza refuzului.

În 2006, Marian Oprișan a fost trimis în judecată, în Dosarul Căprioara, pentru cumpărarea, fără acordul consilierilor județeni, a motelului cu același nume, situat chiar în Crâng. Ca să demonstreze, în fața instanței, utilitatea publică a achiziției, a încercat, pe toate căile, să transforme zona într-un loc de agrement sau centru de afaceri. În prezent este pe cale să reușească, astfel încât, la judecata recursului de la Curtea de Apel Cluj-Napoca, să se prezinte cu un as în buzunar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-17Parerea ta...

UITATI-VA LA MECLELE LOR
17 Aug 2015

si nu mai e necesar niciun comentariu decat ceva de genul - DUCA-SE PE PUSTII sau PE APA SAMBETEI! Astia se iubesc impotriva firii (apropos de 'rivalitatea' dintre partide) sau recunoscand ca-s frati intru furaciunea poporului roman, sunt/devin incestuosi....
ASA AU JUCAT CU NOI
17 Aug 2015

inca de la inceputuri, cam de prin '90! Hai sa-l punem pe tov.Oprea, fost bodyguard al minerului Cozma (regele huilei) daca ne iubeste si-si tot pune/tine mana la inima ca alt infractor notoriu de Vrancea pentru impresie artistica, sa faca BINE si sa DESECRETIZEZE toate H.G.-rile care s-au dat pe sub mana (sau masa....) nestiind boii ce voteaza in Parlamentul reunit, ce zice de o faza de-asta?!
IACA AICI!
17 Aug 2015

Sa-l vad pe vopsitul de Walter Roman, pe matusalemicul de Vacaroiu, pe Nastase si pe Tonta ce spun! Legislația considerată clasificată se adoptă prin intermediul Hotărârilor de Guvern secrete. Anual sunt zeci de astfel de acte normative pentru care nu se publică nici măcar titlul Hotărârilor de Guvern. Foarte interesant este faptul că nici măcar unii demnitari înalţi din Executiv nu cunosc prevederile hotărârilor secrete luate de givernele din care ei au făcut parte.Codru Vrabie, unul dintre ONG-iștii cu stadii vechi, a observat, în urmă cu câțiva ani, faptul că multe Hotărâri de Guvern (HG) nu sunt publice, nu apar în Monitorul Oficial. „Căutam un număr de HG și am văzut că precedentul lipsește. Am întrebat în stânga și-n dreapta, nimeni nu știa ce scrie în aceste hotărâri. Niciodată nu am știut despre ce e vorba, chiar am devenit curios”, spune acesta.Ceea ce a descoperit Vrabie este „legislația” clasificată a României, Hotărârile de Guvern care nu sunt cunoscute nici măcar de toți membrii Executivelor care le adoptă. În 1990, cârmuire cu HG-uri clasificateDacă în majoritatea statelor aceste decizii secretizate se fac publice după un număr de ani (între 20 și 50 de ani), la noi acestea riscă să moară secrete. Mai mult, nu este făcut public nici măcar titlul HG-ului. Declasificarea se rea lizează printr-un act normativ de același nivel” , ni s-a precizat de la Biroul de Presă al Guvernului. Altfel spus, tot printr-o Hotărâre care să anuleze clasificarea celei pe care o vizează. În ultimii ani, media HG-urilor secrete a fost 30, însă peste 30% din deciziile luate de Executivul condus de Petre Roman, în 1990, sunt secrete și în acest moment. Conform datelor publicate pe site- ul Camerei Deputaților doar 888 sunt publice, restul de 479 au fost „ascunse”.
DESTINATARUL
17 Aug 2015

știe „secretul” Procedura adoptării unui HG continuă cu votul. Cât despre votanți, doar miniștrii de specialitate (ai Apărării sau de Interne, în funcție de obiectul deciziei) și primul-ministru sunt la curent cu prevederile exacte ale inițiativei. Restul miniștrilor văd doar cel mult un sumar, ne-a explicat un fost ministru. După aprobarea HG-ului, i se dă un număr și nu este publicat în secțiunea publică a Monitorului Oficial. Conținutul noii hotărâri care sigur a schimbat ceva în România, așa cum glumește fostul ministru cu care am vorbit, „se transmite numai instituțiilor publice interesate, conform dispozițiilor”, ni s-a mai explicat de la Biroul de Presă al Executivului.
VâNZAREA ROMTELECOM,
17 Aug 2015

„ascunsă” Desecretizarea unor HGuri este o procedură destul de rară. „Evenimentul zilei” a reușit să afle care a fost conținutul unor acte normative care au fost inițial secretizate. HG 947 din 2006. Conținea contractul de consultanță pentru privatizarea Romtelecom. A fost desecretizată câteva luni mai târziu. HG 410 din 2011. Cuprindea măsuri în vederea asigurării de servicii necesare Ministerului Apărării Naționale. A fost desecretizată în 2013.
ISTORIC
17 Aug 2015

PATRICIENI nostri actuali , legile , bani si puterea . In pixul lor . Cina cea de taina a mafiotilor sefi .
STRATEG
17 Aug 2015

BURGHEZIA COMUNISTA DIN ROMANIA SI SPIONI DE DOI LEI , LA AGENTURI . DISTRUS TOT ESTE CONSTINTA LOR .
DOKTORR MENGELE
17 Aug 2015

bitte schon....herr doktorr OPRI-SAN este un japonez yakuza...prieten bun cu mine...avem afaceri cu HAISSAM
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray