2020-04-10 06:24

PSD şi PDL continuă cafteala din bar | VEZI FILM

 |  18:44
PSD şi PDL continuă cafteala din bar | VEZI FILM

Tragicul conflict iscat în barul The Celt, dinTârgoviște, căruia i-a căzut victimă polițistul Codruț Oprea, s-a mutat pescena politică. PSD și PDL și-au aruncat reciproc acuzații de protejare aclanurilor mafiote din Dâmbovița. Ieri au apărut două filme, unul în care aparefostul viceprimar PDL Bogdan Ana, la o petrecere, alături de clanul Ghenosu(din care face parte agresorul polițistului), iar altul în care protagoniștisunt câțiva lideri interlopi, filmați printre membrii PSD Dâmbovița, în ziua prezidențialelordin 2009.

În timp ce senatorul PSD Adrian Țuțuianu i-a acuzat pedemocrat-liberalii dâmbovițeni că acceptă susținerea clanurilor mafiote înschimbul protejării acestora, președintele Consiliului Județean, Florin Popescu,a dezvăluit că parlamentarul democrat-liberalul este nașul de cununie al EleneiTurcu, judecătoarea acuzată că i-a pus în libertate pe membrii clanului “Ghenosu”.

Și secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, aafirmat, ieri, că în multe județe, nu numai în Dâmbovița, clanurile mafioteprotejate dau bani membrilor PDL.

Tot ieri, Dănuț „Danezu” Uță, agresorul polițistului, afost arestat de judecătorii dâmbovițeni, după ce și-a recunoscut fapta și aspus că regretă cele întâmplate. Starea de sănătate a polițistului, deși încontinuare foarte gravă, este stabilă, după ce a fost supus unor intervențiineurochirurgicale.

LiderulPDL Dâmboviţa, Florin Popescu, susţine că în judeţ s-au dezvoltat clanurimafiote în perioada în care administraţia era dominată de PSD şi căjudecătoarea Elena Turcu, care l-ar fi eliberat din arest pe Florin Pârjol, zis"Ghenosu", este fina sentorului PSD Adrian Ţuţuianu.

Acuzaţiileliderului PDL Dâmboviţa survin declaraţiilor făcute de Adrian Ţuţuianu privindpresupuse legături ale liderilor locali ai PDL cu grupări interlope. FlorinPopescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, susţine, într-uncomunicat de presă, că "este de notorietate faptul că, în judeţulDâmboviţa, clanurile mafiote s-au dezvoltat pe vremea când PSD dominaadministraţia de la nivelul judeţului, în perioada 2000-2008"."Mărturie ne stau cazurile în care personajul de care tot face vorbireastăzi domnul Ţuţuianu, Florin Pârjol, zis „Ghenosu“, a fost implicat într-oserie de scandaluri. Dâmboviţenii cunosc scandalul din discoteca Rosa, atuncicând Ghenosu şi ai săi complici au fost angrenaţi într-o bătaie cu săbii şipistoale sau atunci când aceiaşi indivizi au produs un nou scandal înmicroraionul 4 din municipiul Târgovişte, acum 4 ani", adaugă Popescu. Elprecizează că aceste incidente pot fi confirmate şi de organele abilitate alestatului din judeţul Dâmboviţa.

„Declaraţii false”

LiderulPDL Dâmboviţa mai susţine că între Elena Turcu, prima judecătoare care l-aeliberat pe Florin Pârjol, zis "Ghenosu", şi senatorul AdrianŢuţuianu este "o strânsă legătură de rudenie, fiind fina sa". FlorinPopescu îl acuză pe Adrian Ţuţuianu, care a făcut declaraţii privind presupuselegături ale liderilor locali ai PDL cu grupări interlope, că "încearcă săobţină capital politic şi de imagine, având la bază o serie de minciuni şidezinformări". "Îl voi acţiona în judecată pe senatorul PSD deDâmboviţa Adrian Ţuţuianu, deoarece a devenit o practică în rândul PSD-iştilorde a denigra şi intoxica opinia publică, ducând în derizoriu munca unor oamenicare de mai bine de doi ani depun eforturi pentru a acoperi găurile negrelăsate de guvernarea PSD la nivelul judeţului Dâmboviţa", adaugă FlorinPopescu. El mai susţine că cei care astăzi fac "declaraţii false"s-au opus cu vehemenţă oricărui proiect care ar fi venit în sprijinul cetăţeanului."De ce domnul senator Ţuţuianu nu explică de fapt care au fost cauzelecare au stat la baza refuzului sistematic de înfiinţare a Centrului dePrevenire şi Combatere a Criminalităţii în judeţul Dâmboviţa, un proiectrealizat în colaborare cu poliţia germană? Fac menţiunea că acest proiect afost posibil cu votul consilierilor PDL, în vreme ce consilierii PSD s-auopus", mai declară liderul PDL Dâmboviţa.

PreşedinteleCJ îşi exprimă speranţa că organele abilitate îşi vor face datoria, iar ceiresponsabili de asemenea incidente să fie traşi la răspundere cu maximăceleritate.

Poliţistul, încontinuare în stare gravă

PoliţistulCodruţ Oprea, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, a fostdus în comă de gradul IV la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, înnoaptea de sâmbătă spre duminică. El a fost operat de două ori, iar starea saeste stabilă, însă medicii sunt extrem de rezervaţi în privinţa şanselor desupravieţuire şi a recuperării sale. Avantajul este vârsta sa, de 24 de ani,care poate să-i crească şansele de a trăi.

Clanurile mafiote daubani PDL

Secretarulgeneral al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, că, în mai multe judeţe, nudoar în Dâmboviţa, ar exista clanuri mafiote protejate politic pentru că ar dabani oamenilor politici din PDL. Dragnea a spus că acuzaţiile pe care uniilideri ai PSD Dâmboviţa le-au formulat la adresa unor politicieni locali dinPDL reprezintă doar afirmarea în public "a ceea ce în târg, acolo, în Târgovişte,se ştie de cea mai mare parte a populaţiei". Secretarul general al PSD asusţinut că nu doar în Dâmboviţa, ci şi în alte judeţe, ar exista clanurimafiote protejate de actuala putere. "În Dâmboviţa, dar şi în multe altejudeţe, există o protecţie serioasă a unor clanuri mafiote. Vreau să fac oprecizare, nu trebuie să acuzăm Poliţia, pentru că nu numai în Dâmboviţa, ci şiîn alte judeţe sunt enorm de multe cazuri în care poliţiştii au vrut să îşifacă datoria, au început cercetările, dar au fost stopaţi politic. Existăclanuri mafiote protejate politic cu un singur scop: dau bani la oameniipolitici din PDL", a declarat Dragnea.

35 de dosare penalepentru clanul Ghenosu

Membriigrupării infracţionale conduse de Florin Pârjol, zis "Ghenosu", aufost şi sunt cercetaţi, din anul 2008 până în prezent, în 35 de dosare penale,cele mai multe privind infracţiuni comise cu violenţă. Dintre aceste dosare, 21au ajuns la Parchete, două sunt la DIICOT, unul este în instanţă, iar 11 seaflă în cercetare la Poliţie. Florin Pârjol fost condamnat în anul 2003 decătre un tribunal din Franţa, la şapte ani de închisoare. În aprilie 2007, FlorinPârjol a fost predat autorităţilor din România, unde pe numele său exista unmandat de arestare pentru trafic de persoane, iar jumătate de an mai târziu erapus în libertate de Tribunalul Dâmboviţa. În ianuarie 2009, unsprezece membriau grupării Ghenosu, printre care şi liderul acesteia, au fost arestaţipreventiv, ulterior unul dintre ei, care şi-a recunoscut vinovăţia, fiind pusîn libertate. În 14 martie 2009, şapte dintre membrii grupării Ghenosu,cunoscută drept unul dintre cele mai importante şi violente grupuri de crimăorganizată din România, care acţiona în mai multe ţări ale Uniunii Europene, aufost puşi în libertate de un complet al Curţii de Apel Ploieşti, ceilalţi trei,printre care şi Florin Pârjol, rămânând atunci în arest preventiv. Liderulgrupării Ghenosu, Florin Pârjol, a fost pus în libertate de judecătorul DumitruRebegea, magistratul fiind trimis în judecată în noiembrie 2009 pentru luare demită şi favorizarea infractorului.

Daniel „Danezu” Uţă afost arestat Prins în Bucureşti după ce a consumat etnobotanice

Agresorulpoliţistului din Târgovişte, Daniel Uţă, a fost reţinut, ieri, în baza uneiordonanţe pentru 24 de ore emise de către procurorii Parchetul TribunaluluiDâmboviţa. El a fost audiat de procurori timp de peste cinci ore, după care afost prezentat judecătorilor pentru emiterea mandatului de arestare.

Conformanchetatorilor, el nu şi-a recunoscut fapta pe parcursul audierilor. Potrivitşefului Poliţiei Dâmboviţa, comisar-şef Vasile Tache, ordonanţa de reţinere afost emisă de către procurori sub acuzaţia de tentativă la omor calificat, iarUţă va fi dus, în cursul zilei de luni, la Tribunalul Dâmboviţa, cu propunereade arestare preventivă pentru 29 de zile. "Suspectul nu şi-a recunoscutfapta în faţa anchetatorilor, dar procurorii au probe care atestă faptul că ela comis această infracţiune", a adăugat şeful Poliţiei Dâmboviţa.

DanielUţă a fost prins, duminică seară, într-un apartament din Bucureşti, în urmaunei descinderi a poliţiştilor de la Investigaţii criminale, cu sprijinul DGIPIşi SRI. În apartament a mai fost găsit un bărbat, Dragoş Băncilă, care a fostridicat de poliţişti. Acesta, împreună cu fata în apartamentul căreia au fostgăsiţi cei doi, a fost dus, în noaptea de duminică spre luni, la ParchetulTribunalului Dâmboviţa, pentru audieri.

LuiUţă i s-a făcut rău în timp ce era transportat spre Târgovişte, pentru audieri,astfel că a fost dus la Spitalul Floreasca din Capitală. Potrivit unor sursejudiciare, lui Uţă i s-a făcut rău din cauza consumului de plante etnobotanice.

Lunidimineaţă, în jurul orei 5.00, Daniel Uţă a fost dus la Parchetul TribunaluluiDâmboviţa, unde a fost audiat alături de Dragoş Băncilă şi fata în locuinţacăreia au fost prinşi cei doi. George Daniel Uţă, zis "Danezu", de 22de ani, este un presupus interlop din Târgovişte care ar face parte dingruparea Ghenosu. În noaptea de sâmbătă spre duminică l-a lovit cu o sticlă încap, într-un bar din Târgovişte, pe poliţistul Codruţ Oprea de la Inspectoratulde Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, după care a fugit de la locul faptei,ieşind pe un geam de la toaleta localului Irish Pub din Târgovişte. Poliţistulagresat verifica, în momentul incidentului, informaţiile potrivit cǎrora, dupǎo anumitǎ orǎ, în acel local se consumǎ droguri, a declarat, duminică,preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "ProLex", Vasile Lincu.

Mai multi lideri ai lumii interlope, in ziua prezidentialelor, la sediul PSD Dambovita

Fostul viceprimar PDL bogdan ana, la o petrecere cu clanul Ghenosu

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-12

Mai multe imagini:
PSD şi PDL continuă cafteala din bar | VEZI FILM
zoom
PSD şi PDL continuă cafteala din bar | VEZI FILM
zoom
PSD şi PDL continuă cafteala din bar | VEZI FILM
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine