2020-07-04 00:24

Raluca Prună: Nu sub mandatul meu se va adopta o lege privind interceptările

 |  07:14
Raluca Prună: Nu sub mandatul meu se va adopta o lege privind interceptările

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, vineri seară, că prin OUG privind interceptările, SRI va fi abilitat să facă acte de cercetare penală specială în cazuri de securitate naţională şi terorism. Prună a ţinut să precizeze că nu sub mandatul ei se va adopta o lege care să reglementeze regimul interceptărilor.

Ministrul Justiţiei a mai spus că OUG modifică Legea nr.14/1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Roman de Informaţii (SRI) astfel încât pentru relaţia cu furnizorii de comunicaţii electronice destinate publicului, Centrul Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor are rolul de a obţine, prelucra şi stoca informatii în privinţa securităţii naţionale.

''Acest lucru este legat de mandatele de siguranţă naţională care privesc exclusiv infracţiunile grave şi foarte grave din Titlul 10 din Codul penal la care se adaugă şi terorismul şi ţinând seama de o agendă europeană care ne face să fim mai vigilenţi decât acum cinci ani să asigurăm continuitate în ceea ce se face în aceste mandate de siguranţă naţională. Şi în acest sens, într-un mod limitat şi limitativ prevăzut de lege este adevărat că SRI poate să facă acte de cercetare penală fiind în acest sens un organ de cercetare penală specială în limitele definite de actualul Cod de procedură penală. Aici nu am inovat, numai am clarificat şi am făcut-o ca să nu punem în pericol mandatele de siguranţă naţională şi până la urmă, siguranţa cetăţeanului. România este o zi mai sigură decât altele'', a explicat ministrul Raluca Prună, transmite Mediafax. 

Chestionată cand estimează că se va renunţa la soluţia temporară din OUG şi se va adopta o lege care să reglementeze regimul interceptărilor, ministrul Justiţiei a spus: ''Nu sub mandatul meu ca ministru va veni o lege''. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-12Parerea ta...

IONUT
14 Mar 2016

D-na Ministru Pruna,ma bucur ca sunteti hotarata sa puneti lucruruile la punct.......,desi se observa cu ochiul liber ca" incurcati "pe marea majoritate a politicienilor.Am incredere in dvs.si d-l Prim ministru Ceolos,pacat ca in d-l.Presedinte este mult prea" tacut",dar totusi bineca lasa pe cei indrep sa-si faca treaba. D-na MINISTRU va rog sa ma iertati de intrebare:De ce nu se modifica legea partidelor politice,astfel in cat ca cei cu dosare penale in curs si cei condamnati sa nu mai aiba voie sa candideze inndiferent daca este cu suspendare sau cu executare sa nu-si mai duca incontinuare functia politica?Stiu ca este foarte greu pentru cei ce vor sa faca ceva corect pentru tara asta.Va urez multa sanatate si spor in potriva mafiotilor!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz