2019-12-06 04:45

Raportul MCV: Comisia Europeană va cere oprirea legilor justiţiei şi a codurilor penale şi relansarea procesului de numire la DNA

 |  10:28
Raportul MCV: Comisia Europeană va cere oprirea legilor justiţiei şi a codurilor penale şi relansarea procesului de numire la DNA

Un draft al raportului MCV ce va fi făcut public marţi de Comisia Europeană, consultat de G4Media.ro, arată că evaluarea Bulgariei va fi mult mai bună decât a României. Executivul comunitar va arăta că România a îndeplinit doar două din cele 12 recomandări (referitoare la Sistemul Prevent al Agenţiei Naţionale de Integritate şi Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate) şi va adăuga alte recomandări extrem de dure.

Printre noile recomandări ale Comisiei Europene se numără: oprirea imediată a implementării legilor Justiţiei realizate de Comisia Iordache, precum şi a ordonanţelor de urgenţă emise de Guvernul Dăncilă; stoparea implementării Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală modificate; asumarea de către Parlament şi Guvern a recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi GRECO (Grupul de State împotriva Corupţiei, un organism al Consiliului Europei) privitoarea la legislaţia din Justiţie.

De asemenea, potrivit draftului, CE va cere şi relansarea procesului de numire a şefului DNA, cu promovarea procurorilor cu experienţă în lupta anticorupţie.

Executivul comunitar va mai recomanda ca avizul CSM în procedura de revocare şi numire procurorilor şefi să fie obligatoriu, şi nu consultativ, cum este în acest moment.

În plus, raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare în justiţie (MCV) va stipula clar că România nu va scăpa de acest mecanism.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-11Parerea ta...

STOP CENZURA
11 Noi 2018

Aceasta fitzuica numita '' PUTEREA '' LA ORDINELE PORKARULUI draknea CENZUREAZA OPINIILE ANTI-MAFIA PSD..
CE VEZI?
11 Noi 2018

Personaje de ”poveste”: în mijloc -fetița cu chibrituri, cel din stânga deghizat în moș crăciun și cel din dreapta - PUIUL DE CUC, SCĂPAT DIN CUIB = năuc, amețit de cădere !
NEGRO
13 Noi 2018

Imbecilii PSDragnea au iesit la atac. Cu Dumnezeu inainte si of=shorurile la spate hai sa scotem frumoasa Romanie din Europa. Marea Baltica le e mai aproape. Vom pierde presedintia Europei in anul viitor. Va fi o prabusire diplomatica si politica a Romaniei fara precedent. Pentru asta il fac vinovat si pe Klaus Johannis ca nu a declansat cand romanii au iesit in strada alegerile anticipate. Deja vazuse hoardele PSD-ALDE-UDMR calare pe legile justitiei, economia la pamant, fuga in devalmasie fata de fondurie europene nermbursabile pentru ca nu le pot fura... Domnul presedinte a preferat tronul de la Cotroceni Acum vom deconta cu totii barbaria PSD-ista si nu ne vom ridica din tarana pentru mult timp. Vai de Tara la un veac de fiintare! Vai de noi!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray