2020-07-07 20:18

Raportul oficial: în cât timp a ars Colectivul

 |  18:16
Raportul oficial: în cât timp a ars Colectivul

Raportul institutului din Petroșani conține date cutremurătoare legate de momentele, secundă cu secundă, în care a ars Clubul Colectiv. Întreaga tragedie a avut loc în doar 153 de secunde.

Raportul specialiștilor de la INSEMEX, obținut de Digi24, are 500 de pagini și a fost întocmit în trei luni. Astfel, conform experților, în doar două minute și 33 de secunde au fost uciși 27 de oameni. În 15 secunde au ars artificiile, iar în 3 secunde s-a aprins tavanul. 64 de oameni au murit din cauza incendiului din clubul Colectiv

Tot joi, cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au fost chemaţi la Parchetul ICCJ pentru a consulta expertizele din dosar, la care pot formula obiecţiuni, urmând ca procurorii să finalizeze apoi ancheta.

Totodată au fost chemaţi pentru prezentarea documentului şi patronii firmei de artificii, fraţii Cristian şi Daniela Niţă, precum şi unul dintre pirotehnişti, Viorel Zaharia, cercetaţi în dosar.

Potrivit lui Bogdan Licu, procurorul general interimar al României, expertiza cu toate datele, atât cele criminalistice, cele legate de construcţie, cât şi felul în care se comportă materialele la foc, a ajuns la parchet de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) pe 10 martie. Părţile din dosar vor avea la dispoziţie 10 zile ca să formuleze obiecţiuni la concluziile pe care le-au formulat experţii.

”Expertiza tehnică a sosit la noi la parchet săptămâna trecută. De aceea sunt dânşii acolo. Se va aduce la cunoştinţa părţilor, a experţilor. Aşteptăm răspunsurile dânşilor, eventualele obiecţiuni după care dosarul îşi va urma cursul”, a declarat Bogdan Licu

Licu mai spune că dosarul este unul foarte mare şi a necesitat un volum de muncă susţinut din partea anchetatorilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz