2020-08-13 06:06

Rechizitoriu DNA: Benyamin Steinmetz, petreceri private în Israel şi Monaco la care ar fi participat membrii ai Guvernului

 |  08:38
Rechizitoriu DNA:  Benyamin Steinmetz, petreceri private în Israel şi Monaco la care ar fi participat membrii ai Guvernului

Procurorii DNA au precizat în rechizitoriul dosarului în care se fac investigaţii legate retrocedarea pădurii Snagov şi a Fermei Regale Băneasa că presupusul lider al grupării, Benyamin Steinmetz, ar fi organizat petreceri private în Israel sau la Monaco, la care ar fi participat parlamentari sau membrii ai Guvernului.

"Pentru a-şi asigura susţinerea intereselor membrilor grupului, inculpatul Benyamin Steinmetz a organizat petreceri private, în Israel sau la Monaco, la care a invitat persoane cu funcţii importante în statul român, parlamentari sau membrii ai guvernului, iar apoi numele acestora a fost folosit de membrii grupului pentru a-şi dovedi influenţa, atât faţă de inculpatul Paul al României, cât şi faţă de funcţionarii publici cu atribuţii în retrocedarea bunurilor revendicate de acesta şi urmărite de grup", se precizează în rechizitoriul DNA.

"Dacă în primă fază demersurile efective ale grupului infracţional pentru obţinerea bunurilor au fost întreprinse de Remus Truică şi Robert Roşu, ulterior, profitând de prezenţa sa cu regularitate în România, urmare a unui contract de consultanţă avut cu (...) pentru alegerile din anul 2008, inculpatul Tal Silberstein s-a implicat în mod direct în aceste demersuri, cu atât mai mult cu cât din această postură a putut să pretindă faţă de inculpatul Paul al României că are influenţă inclusiv la nivelul primului-ministru de la acea dată", precizează sursa citată.

Potrivit procurorilor, la grup a aderat, în anul 2007, şi jurnalistul Dan Andronic, fiindu-i prezentat lui Paul al României "ca o persoană influentă în lumea media, dar şi în lumea politică, fiind consultant responsabil de campania electorală a primului ministru".

Anchetatorii susţin că o parte dintre membrii grupului au înfiinţat o firmă prin care se făceau tranzacţiile.

"După dobândirea bunurilor Pădurea Snagov şi Ferma Băneasa acestea au fost transferate de inculpatul Al României Paul prin contracte de vânzare cumpărare către Reciplia SRL, disimulându-se natura ilicită a provenienţei. (..) Reciplia SRL nu a încasat vreun preţ din vânzările ulterioare ale unor loturi din terenurile de la Snagov şi Băneasa. Cercetările au stabilit însă că terenurile achiziţionate prin intermediari au fost ulterior folosite de inculpatul Truică Remus pentru a obţine în mod nelegal importante sume de bani prin credite bancare (activitate infracţională care face obiectul dosarului (...) al DNA – Secţia a II –a )", precizează sursa citată.

Potrivit DNA, Remus Truică ar fi fost exclus din afacere după ce membrii grupului "au aflat că a obţinut, prin persoane interpuse, o parte din terenurile retrocedate şi, de asemenea, şi-a însuşit o parte din banii acordaţi cu titlu de împrumut către Reciplia SRL. În aceste condiţii Truică Remus a fost determinat să-şi cedeze părţile din Reciplia LTD şi, implicit din Reciplia SRL".

"Prin activitatea infracţională desfăşurată s-a reuşit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu în dauna statului român de 9.523.769 euro, precum şi a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului român de 135.874.800 euro", precizează DNA.

Prejudiciul total produs în acest caz este estimat la 145.398.569 de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-24Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
20 Mai 2016

SE STIA DE MULT CA PERSONAJELE GEN HREBENCIUC...MIKY SPAGA...PINALTI...COCOS...UDREA...MAFIOTII DE LA MONACO AU UN PLAN DE A TRECE LA "MONARHIE"...ADICA SA-SI FACA MONARHIA LOR PERSONALA....CU CONSERVA EXPIRATA P(A)ULICA....FURASERA FOARTE MULTI BANI SI PROPRIETATI SI AVEAU NEVOIE DE O JUSTIFICARE "ARISTOCRATICA"...CEVA DE GENUL...NOI SUNTEM CAMARILA LUI PAUL ARISTOCRATUL...DAR DE UNDE PANA UNDE BASTARZII SUNT ARISTOCRATI?..LA ROMANIKA MERGE...UDREA REGINA DE PLESHKOI A LUI P(A)ULICA....SE INTREBA TOATA LUMEA...DE UNDE AU ASTIA MILIARDE DE EURO SI PROPRIETATI FABULOASE INTR-O TARA SARACA NISTE POLTRUCI CARE MANEVRAEZA ACTE...PAI S-A MAI RIDICAT CEARSAFUL DE PE FANTOMELE ROSII
ANONIMUS
20 Mai 2016

La mititica cu ei cate 20 ani de puscarie.
MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
21 Mai 2016

Ce mutra de tigan borit , bolnav de toate bilile omeniri . Cind te gindesti ca bea din paharele si farfuriile lui .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz