2019-08-21 12:24

RECHIZITORIU DNA: Legăturile lui Liviu Dragnea și Tel Drum în Dosarul Belina

 |  21:12
RECHIZITORIU DNA: Legăturile lui Liviu Dragnea și Tel Drum în Dosarul Belina

Procurorii DNA susțin, în rechizitoriul dosarului Belina, obținut de STIRIPESURSE.RO, cauză în care a fost trimisă în judecată Sevil Shhaideh,fost vicepremier și actual consilier al Vioricăi Dăncilă, că liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi mers în repetate rânduri pe Insula Belina, comportându-se "cel puțin ca un adevărat posesor", deși nu era titlularul unui contract de închiriere. DNA precizează că de mai multe ori deplasările s-au realizat cu elicopterul, pe insulă fiind amenajat, în 2016, un heliport neautorizat.

"Mijloacele de probă administrate în prezentul dosar au relevat o legătură apropiată între S.C. TEL DRUM S.A. şi numitul LIVIU DRAGNEA, a cărui prezenţă în repetate rânduri, pe Insula Belina, închiriată de S.C. TEL DRUM, a fost dovedită. Acesta nu a fost prezent singur, ci, în general era însoţit de apropiaţi din anturajul politic, după cum rezultă din declaraţiile martorilor Vasile Dâncu, Victor Viorel Ponta, Sorin Grindeanu, care au dat curs invitaţiei formulate personal de către numitul LIVIU DRAGNEA, sau de persoane rămase neidentificate, care îl însoţeau pe insulă, aşa cum reiese din declaraţia martorului Constantin Apăvăloaie şi înscrisurile denumite foi de zbor, care atestă numărul de persoane însoţitoare.

Rezultă astfel că numitul LIVIU DRAGNEA îşi invita personal apropiaţii pentru partide de pescuit sau doar pentru a se relaxa împreună într-un cadru natural, beneficiind de toate îmbunătăţirile aduse locurilor prin construcţii şi amenajări ilegale.

Prin urmare, relaţia apropiată cu S.C. TEL DRUM S.A. este demonstrată tocmai de faptul că fără a fi titularul unui contract de închiriere a imobilului insula Belina, numitul LIVIU DRAGNEA îşi permitea să facă invitaţii, să descindă într-un cadru restrâns cu prieteni apropiaţi pentru activităţi recreative, să folosească bunurile mobile şi imobile din areal, comportându-se cel puţin ca un adevărat posesor.

Nu în ultimul rând, arătăm că o parte din deplasările efectuate de către numitul LIVIU DRAGNEA pe Insula Belina s-au realizat cu elicopterul, astfel cum rezultă din procesul verbal din data de 20.10.2017, iar în anul 2016, pe insulă, s-a realizat un heliport, funcţional, dar neautorizat de către organele abilitate. Din declaraţia de martor a numitului Constantin Apăvăloaie, pilotul de la S.C. Cobrex Trans S.R.L., firma deţinătoare a elicopterului cu care se realizau zborurile, rezultă că heliportul a fost realizat după ce martorul şi-a făcut cunoscută intenţia, în faţa aghiotantului numitului LIVIU DRAGNEA, de a nu mai ateriza în zona Belina din cauza terenului accidentat şi plin de bălării.

Din cele expuse, reiese încă o dată faptul că numitul LIVIU DRAGNEA se comporta cel puţin ca un adevărat posesor al imobilelor, din moment ce el era principalul beneficiar al zborurilor cu elicopterul în zona insulei Belina, iar apariţia heliportului vine practic să deservească descinderilor sale în zonă", se arată în rechizitoriul prin care Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată în dosarul Belina.

Procurorii au realizat o prezentare a relațiilor lui Liviu Dragnea cu inculpații din dosarul Belina, menționând că "este fără îndoială că relaţia" liderului PSD cu Sevil Shhaideh și Adrian Gâdea are la bază încrederea pe care Dragnea a dobândit-o în cei doi, "în activitatea desfășurată de către aceștia", încrederea care "poate reprezenta un resort al acţiunilor inculpaţilor GÂDEA ADRIAN IONUŢ și SEVIL SHHAIDEH în legătură cu HG 943/2013 şi a ultimei inculpate în legătură cu HG 858/2013".

"Numitul LIVIU DRAGNEA este fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, care, în urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, a obținut un mandat de deputat în Parlamentul României, în colegiul 3 din Teleorman, pentru ca la data de 21 decembrie 2012, să devină vicepremier și Ministru al Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, funcţii pe care le-a exercitat până în luna mai, a anului 2015.

În aceste împrejurări, pentru preşedinţia C.J. Teleorman au fost organizate alegeri parțiale.

În urma votului popular, inculpatul ADRIAN IONUȚ GÂDEA a devenit noul președinte al Consiliului Județean Teleorman, după ce iniţial, în perioada 2012-2013 fusese Vicepreşedinte al C.J. Teleorman. De asemenea, anterior, inculpatul, în perioada 2011-2012, ocupase funcţia de director al Căminului pentru Persoanele Vârstnice Furculeşti – centru ce aparţine(a) de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, care este o instituţie publică cu personalitate juridică, înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Teleorman, în subordinea acestuia.

Începând cu ianuarie 2017, inculpatul ADRIAN IONUŢ GÂDEA a fost numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (M.D.R.A.P.), al cărui ministru era inculpata SEVIL SHHAIDEH.

În ceea ce o priveşte pe inculpata SEVIL SHHAIDEH, este de notorietate faptul că aceasta este o apropiată a numitului DRAGNEA NICOLAE-LIVIU.

De altfel, inculpata SEVIL SHHAIDEH a fost persoana care a preluat funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, rămasă liberă după demisia numitului LIVIU DRAGNEA.

Inculpata era familiarizată cu acest minister, în cadrul căruia, la sfîrșitul anului 2012, a fost desemnată secretar de stat, imediat după ce numitul LIVIU DRAGNEA a devenit vicepremier și Ministru al Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice.

Nu în ultimul rând, inculpatei i s-a delegat, în baza Ordinului 1850/2013 privind delegarea unor atribuţii ale ministrului D.R.A.P., dreptul la semnătură pentru şi în numele viceprim-ministrului, ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice, LIVIU NICOLAE DRAGNEA, a proiectelor de acte normative iniţiate de M.D.R.A.P., ordinelor cu caracter normativ (…).

Între numitul LIVIU DRAGNEA și inculpata SEVIL SHHAIDEH există însă o colaborare mult mai veche decât perioada de timp comună din cadrul M.D.R.A.P..

Astfel, conform curriculum vitae, inculpata SHHAIDEH SEVIL a ocupat în perioada mai 2007- decembrie 2012 funcția de coordonator în cadrul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România cu sediul în Alexandria, str. Dunării, nr. 178, jud. Teleorman, în timp ce numitul DRAGNEA NICOLAE-LIVIU a ocupat funcția de președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, în perioada 2004-2012.

Prin urmare, iată relevate doar câteva aspecte care demonstrează relaţia pe care numitul LIVIU DRAGNEA o avea cu inculpații ADRIAN IONUŢ GÂDEA și SEVIL SHHAIDEH, la data săvârșirii faptelor prezentate în rechizitoriul de față.

Acționând în modalitatea descrisă anterior, inculpații au creat un folos S.C. TEL DRUM S.A., societate ai cărei administratori, după cum s-a arătat, sunt cel puţin cunoştinţe cu numitul LIVIU NICOLAE DRAGNEA, care, în calitate de fost președinte al C.J. TELEORMAN și, la data faptelor, vicepremier şi ministru al D.R.A.P., a fost, în diferite intervale de timp, superiorul funcționarilor publici implicați, iar prin relația apropiată faţă de S.C. TEL DRUM S.A. ar fi putut fi direct interesat de folosința celor două imobile, insula Belina şi braţul Pavel, de unde şi vizitele întreprinse", spun procurorii, conform Stiripesurse.ro.

 

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-09Parerea ta...

MACACPEDRAGNEA
08 Aug 2018

SE CAM STRIGE LATUL , PARCA VAD CA IN LOC DE PALTON O SA POARTE ZEGHE IN DUNGI ...
AI BELITO BELINI
08 Aug 2018

AU FRECAT TIPARU 15 ANI . CIND SE FACEA LA FACULTATEA DIN ALEXANDRIA ABSOLVENTI FARA BAC , DORMEAU . AU FOST PUTIN CIRCA 15 000 SI DOCTORI IN APARARE , A LUI GENERALISIMUL OPREA . ACUM CEI 15 000 PLUS CIRCA 20 000 DE PRIMARI CU PENSI SPECIALE , TOT PE EL IL SPRIJINA . GASCA ESTE PREA MARE . DE CE AU INTIRZIAT DOSERELE ATITIA ANI ???????????
NEGRO
09 Aug 2018

Aici se vede de ce e deranjat viesparul PSD de legile justitiei. Pentru ca nu numai Teleormanul lui Dragnea a devenit proprietate privata, ci cam toata Tara si-au insusit-o oligarhii rosii. Si se zbat sa o pastreze fara sa plateasca. Pentru ca, spun dumnealor, romanii sunt prosti, iar ei pot... Au muschi, mana lunga si ura fata de aceasta tara. In primul rand pentru limba romana. Pentru aceasta domnul Liviu Dragnea a invatat portugheza, pentru viitoarea retragere in bungalow-ul din Brazilia. Ghita invata la greu sarbo-croata iar domnul Leguma (l-am numit pe Mazare) limba oficiala din brunul Madagascar. Va dati seama ce ar fi putut face ei daca luau puterea totala, asa cum inca mai spera Liviu Nicolae Dragnea? Sa luam aminte! Sa nu ne mai lasam aburiti de propaganda baloasa a domnului Ion Cristoiu, cel rupt in fund, sau Alina Mungiu Pippidi, cea mult scarbita de munca noastra acolo, in lumea civilizata, unde o putem desfasura. Sa facem totul ca sa reinfloreasca Romania, asa cum merita. Dar fara hotii care au acaparat puterea si-i cumpara atat de ieftin, cu micii din Padurea Cacana, pe gogomani!
MOOYAKA
09 Aug 2018

Mars inapoi pe plantatie negrule! Tu ai ales sa fii slugoi in lumea "civilizata".
@REPETENTUL ...
14 Aug 2018

MAI BAGA CEVA INFORMATII , DEZBRACA-L , SA-L VADA TOTI LINGAII CARE L-AU VOTAT CE GUNOI ORDINAR ESTE .
FARA PENALI
14 Aug 2018

PARLAMENTUL ESTE O ADUNATURA DE PANARAME. ACTUALA CLASA POLITICA TREBUIE ARUNCATA LA GROAPA DE GUNOI A ISTORIEI. PENTRU A SALVA ROMANIA SUNT NECESARE ALEGERI ANTICIPATE PE RINCIPIILE MERITOCRATIEI, FARA DERBEDEI, GOLANI, RETARDATI, CURVE MASCULINE SI FEMININE, TICALOSI, SFERTODOCTI, CU MULTE TITLURI SI DIPLOME CUMPARATE LA COLTUL STRAZII. FARA PUSCARIABILI SI INFRACTORI.
ANONIM
17 Aug 2018

Justitia democrata a lasat dosarele mafiotilor in aminare si tergiversare , pentru a avea benefici la pensi si salari . Nu mai exista o grila de salarizare . totul este cum poate sa ciupeasca fiecare gasca de mafioti . A contribuit la distrugerea poporului si economiei . Doamnei din umbra ia dat casa de protocol si amant din politie , platiti de noi . Mai merg si in concedii , excursi , de mina cu diurna de la noi . Amandicuri pe bani nostri ..
MITICA GOARNA
17 Aug 2018

BRAVO ANONIM. APLAUZE! TU ESTI VIITORUL TARII!
CGDNGGT
24 Aug 2018

Uite de ce au intarziat toate anchetele: pentru ca toti cei in functii publice sunt papusi pe sforile altora. Uitati-va in poza la Lucica (LCK): imediat ce vede cativa handralai nu isi poate stapani reflexul oral - un amestec de nimfomanie si comportament de fetita de patru ani in cofetarie.
ANONIM
09 Sep 2018

TEL DRUM A LUAT 10 000 DE PORCI DE LA REZERVELE STATULUI DE LA PERIS SI IA DUS INTRO CRESCATORIE DIN TELEORMAN . AU FACUT MAI MULTE TRANSPORTURI . SA VEDEM ACUM CE SA FACUT CU SORICIUL LOR ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray