2020-07-07 02:08

30 de ANI de la REVOLUȚIE. Pârcălăbescu, TRĂDĂTOR? Ce credea Elena CEAUȘESCU

 |  14:19
30 de ANI de la REVOLUȚIE. Pârcălăbescu, TRĂDĂTOR? Ce credea Elena CEAUȘESCU

Zilele acestea, premergătoare împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, sunt pline de declarații și dezvăluiri, care mai de care mai uluitoare.

De exemplu, Generalul Corneliu Pârcălăbescu, cel care e acuzat de asasinarea generalului Milea, șeful Gărzilor Patriotice și ministru al Apărării Naționale pe vremea lui Ceaușescu, a făcut dezvăluiri la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, despre Revoluția din 1989.

Corneliu Pârcălăbescu a răspuns acuzațiilor făcute de generalul Dan Voinea, cum că l-a asasinat pe generalul Milea. "Pe 15 decembrie 1989 am fost instalat în funcție de generalul Coman. Am fost șeful directorul de cabinet al generalului Milea, iar propunerea pentru șef de Stat Major a fost făcută de generalul Milea și generalul Olteanu. I-am fost coordonator direct lui Milea din 1987, până în 1989. Înainte să ajung pe această funcție importantă, am lucrat direct cu generalul Milea, care era ministrul Apărării Naționale atunci", spune Pârcălăbescu.

Toate declarațiile sunt la dosar?

 

„Nu știu care sunt problemele pe care le are generalul Voinea, dar sunt doar miciuni. Modul în care s-a sinucis Milea... generalul Botoș, care era procurorul general al României atunci, a numit doi ofițeri din cadrul Parchetului Militar care timp de doi ani de zile au studiat și au analizat toate problemele respective”, a mai adăugat Pârcălăbescu. De asemenea, el a mai evidențiat că a fost chemat de șase ori în legătură cu această problemă. Pentru ca în final dosarul să se claseze ca fiind nefondat. Pârcălăbescu mai afirmă că nu știe de unde a luat Voinea această chestiune, „că eu l-am ucis pe generalul Milea. Nu cunoaște... dar toate declarațiile sunt la dosar. Eu m-am dus personal la Ceaușescu și i-am spus despre ce a fost vorba. Elena Ceaușescu care era în birou cu Nicolae Ceaușescu a spus <Ți-am spus eu că a fost un trădător>. Am rămas la ușă…”.

Moartea lui Vasile Milea este consemnată oficial ca sinucidere. Acesta s-a împușcat în biroul lui Corneliu Pârcălăbescu, varianta oficială a morții lui Milea. Ce va mai avea de spus Pârcălăbescu pe viitor rămâne de văzut. Și de urmărit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz