2020-02-23 10:10

Robert Cazanciuc: În câteva zile voi demara procedura de numire a noului procuror-şef al DIICOT

 |  12:50
Robert Cazanciuc: În câteva zile voi demara procedura de numire a noului procuror-şef al DIICOT

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, după şedinţa de plen a CSM, că în câteva zile va demara procedura de numire a noului procuror-şef al DIICOT. Fosta şefă a structurii, Alina Bica, a fost arestată într-un dosar de corupţie.

"Ceea ce este importrant în această procedură este să respectăm legea în vigoare şi exigenţele partenerilor europeni. Adică un proces transparent, în urma căruia să avem la conducerea DIICOT un procuror care să aibă experienţa necesară, să avem garanţia toţi că selecţia a fost făcută pe merit, şi nu pe alte criterii", a precizat ministrul Robert Cazanciuc, referitor la procedura prin care va fi numit viitorul şef al DIICOT.

Robert Cazanciuc a mai spus că, în prezent, nu are nicio nominalizare.

Funcţia de procuror-şef al DIICOT a rămas vacantă după ce Alina Bica a fost arestată în dosarul de corupţie privind retrocedarea ilegală a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.

Funcţia de şef al DIICOT este asigurată interimar de procurorul şef adjunct, Giorgiana Hosu.

În 24 noiembrie 2014, preşedintele de la acea vreme, Traian Băsescu, a semnat decretul privind eliberare din funcţia de procuror-şef al DIICOT a Alinei Bica, în urma demisiei acesteia din funcţie. Alina Bica a demisionat de la conducerea DIICOT şi din funcţia de procuror al Direcţiei în 21 noiembrie, după ce a fost reţinută de procurorii DNA, o zi mai târziu fiind arestată preventiv.

În 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine