2020-02-23 10:28

Robert Cazanciuc l-a propus pe Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef al DIICOT

 |  09:57
Robert Cazanciuc l-a propus pe Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef al DIICOT

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, îl propune în funcţia de procuror şef al DIICOT pe Daniel Constantin Horodniceanu, care este, în prezent, şeful DIICOT Iaşi. Recomandarea a fost trimisă CSM.

MJ a precizat, într-un comunicat de presă, că în momentul în care a fost ales Horodniceanu s-a ţinut cont de faptul că are o vechime de 16 ani în funcţia de procuror, iar şase ani a ocupat funcţii de conducere.

Totodată, experienţa managerială anterioară a fost un criteriu important în alegerea sa, Daniel Constantin Horodniceanu ocupând funcţia de procuror-şef al DIICOT Iaşi, în perioada iunie 2006 - iunie 2009, respectiv în perioada iunie 2012 - 2015.

Procurorul Daniel Horodniceanu este formator în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii în probleme de etică şi deontologie profesională a magistratului, formator în domeniul ascultării copilului în cadrul procedurilor judiciare, precum şi în domeniul protecţiei victimelor infracţiunilor de violenţă şi trafic de persoane.

Ministerul Justiţiei a mai precizat că Daniel Horodniceanu a participat la numeroase forme de pregătire profesională organizate în ţară şi în străinătate. Potrivit sursei citate, Horodniceanu a absolvit cursuri postuniversitare în domeniul dreptului penal, al eticii şi deontologiei profesionale a magistraţilor, protecţiei victimelor infracţiunilor de violenţă şi trafic de persoane, infracţionalităţii informatice, consolidării capacităţii sistemului judiciar din România de a face faţă noilor provocări legislative şi instituţionale. El este autor al unor articole de specialitate juridică.

"În cadrul dialogului cu ministrul Justiţiei, domnul procuror Daniel Constantin Horodniceanu a identificat şi prezentat obiective şi măsuri clare şi pragmatice privind eficientizarea activităţii structurii, dovedind abilităţi de organizare, comunicare, spirit de echipă şi viziune strategică asupra direcţiilor de dezvoltare a DIICOT", conform comunicatului de presă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine