2020-07-07 02:54

Negoiță țipă la Teodorovici că n-are bani la Primărie, dar el personal datorează Bugetului peste 60 de milioane de euro

 |  15:59
Negoiță țipă la Teodorovici că n-are bani la Primărie, dar el personal datorează Bugetului peste 60 de milioane de euro

De la începutul acestui an, edilul Sectorului 3, Robert Negoiță, este într-un continuu război al declarațiilor cu ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, pe tema bugetelor locale.

De fapt, Negoiță face scandal că nu are bani la primăria pe care o păstorește „din cauza faptului că bugetul nu este în vigoare”  și, ca atare, „E grav. N-avem bani de salarii”, iar Teodorovici îl anunță că aceste chestiuni economice „ar trebui să fie altfel discutate”, adică îi reamintește discret că este cel mai mare datornic dintre români, cu datorii de aproape 60 de milioane de euro, pe persoană fizică. Iar această datorie nu este de ieri de azi, ci de ani de zile.

 

Negoiță, ironie la adresa premierului Dăncilă: „Putea să citească de pe o foaie…”

 

Războiul declarațiilor dintre Negoiță și Teodorovici a continuat și miercuri la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România (AMR). Dezamăgit de faptul că premierul Viorica Dăncilă nu a răspuns invitației de a participa la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România (AMR), primarul Robert Negoiță, care este și președinte al AMR, a ironizat-o pe Dăncilă, precizând că în cazul în care ar fi venit, nu i s-ar fi pus intrebări ci ar fi fost lăsată să citească de pe foaie. „Nu pot să nu îmi exprim amărăciunea că de când există această asociație, nu am fost vizitați de prim-ministru. Am văzut că la alte evenimente participă. Puteam să ne asumăm că nu punem intrebări să nu îi provocăm dificultăți. Putea să citească de pe o foaie”, a precizat Negoi.ă în cadrul reuniunii AMR. Imediat, în discuție a intervenit ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care i-a luat apărarea premierului, precizând că Viorica Dăncilă este la Bruxelles, iar din acest motiv nu a putut participa. Dar, Negoiță a reacționat imediat precizând că „premierul nu este la Bruxelles, în acest moment se află în clădirea Guvernului”.

 

Negoiță către Teodorovici: „Nu ați vrea să vă lăudați cu proiectele pe care le faceți din bugetele administrate de Guvern?”

  

Dar, tot cu ocazia Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România, Robert Negoiță a reproșat Guvernului că „se laudă” cu măsuri precum scutirea persoanelor care lucrează în construcții de impozitul pe venit, deși acest lucru afectează bugetul autorităților locale. „Am văzut că Guvernul iese de foarte multe ori să se laude cu pomeni făcute din banii noștri. Adică, scutim de impozitul pe venit persoanele care lucrează în construcții. Iese Guvernul și se laudă cu chestia asta și nu au nimic de pierdut. Noi nu reușim să ne plătim salariile. Mai mult decât atât, impactul este negativ și din perspectiva faptului că toate contractele pe care le avem conțin manoperă – unele mai mult, altele mai puțin – și ne crește cheltuiala pe niște zone pe care noi nu le decidem și constatăm că avem venituri mai mici datorită Guvernului și cheltuieli mai mari, din același motiv”, a spus Robert Negoiță. Totodată, edilul de la Sectorul 3 l-a luat în collimator și pe ministrul Eugen Teodorovici, spunându-I că proiectele Guvernului sunt „lăudabile”, dar că ar trebui făcute din bugetele pe care Executivul le administrează. „Domnule ministru (Teodorovici - n.r.), știți că vă respect și reușim de cele mai multe ori să comunicăm foarte bine, v-aș propune o soluție, și anume, ca aceste proiecte bune pe care le faceți – că nu vreau să se ințeleagă greșit, că noi am fi împotrivă facilităților fiscale pentru anumite categorii – dar, de exemplu, nu considerați, atâta vreme cât noi chiar avem dificultăti (…), dacă tot aveți aceste programe lăudabile, bune, pe care noi le susținem, nu ați vrea să le faceți din bugetele pe care le administrați? Că deja, puțin câte puțin, noi începem să nu mai avem ce administra”, a afirmat primarul Sectorului 3.

Teodorovici a replicat că aceste chestiuni economice „ar trebui să fie altfel discutate”, reproșând totodată faptul că în România clasa politică și-a permis „să manipuleze grosolan opinia publică”, pe fondul unui nivel de cultură financiară a populației care nu este foarte ridicat. „Vorbiți de niște chestiuni economice care ar trebui să fie altfel discutate și puse pe masă, dacă tot ne adresăm celor care așteaptă din partea noastră soluții, pentru că altfel bulversăm”, a fost replică lui Teodorovici către Negoiță.

 

Robert Negoiță, obligații fiscale restante de peste 230 milioane de lei

 

Nu trebuie omis faptul că în iunie anul trecut, Fiscul a publicat lista persoanelor fizice datoare la bugetul statului, precum și la asigurări sociale, șomaj și sănătate. Această include peste 11.000 de cetățeni, fiind luate în calcul sumele mai mari de 15.000 de lei. Printre datornici figura la loc de frunte tocmai Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, cu obligații fiscale de peste 238,3 milioane de lei, din care 232,6 milioane lei reprezintă suma necontestată. Acea listă făcea referire la situația datorinicilor la 31 martie 2918, iar ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici declara atunci că în ultimii 5 ani contribuabilii persoane fizice au acumulat datorii la stat în valoare de „14-15 miliarde de lei" iar ministerul pe care îl conduce se gândește la un „mecanism care să încurajeze plata acestor sume, în marea lor parte, în acest an".

„Contribuabilii persoane fizice au datorii către Stat de 14-15 miliarde de lei acumulate în ultimii cinci ani. Finanțele vor ca măcar o parte să fie achitate în acest an. Am vorbit de acest lucru la începutul acestui an, când am făcut declarația unică și la acea dată vorbeam de restanțe, de faptul că ANAF nu a trimis în ultimii cinci ani de zile decizii de impunere către anumite categorii de persoane, de contribuabili", a spus, anul trecut, Teororovici.

Practic, Negoiță se plânge că nu are bani de salarii la Primărie, dar în același timp este cel mai mare datornic la bugetul de stat de ani de zile, ca urmare a datoriilor acumulate din afacerile sale imobiliare, iar Teodorovici îi atenționează discret că ar trebui să o lase mai ușor cu banii de la buget, pentru că vorbește de funie în casa spânzuratului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-14Parerea ta...

ANONIM
15 Mar 2019

ARATA HALUL IN CARE A AJUNS TARA , CONDUSA DE MAFIOTI
ANONIM
17 Mar 2019

Nu inteleg ce cauta drogatul asta hot pana in maduva oaselor ,in randurile PSDului Aruncati l naibii la JOHANUS ca vad ca are acveleasi idei de om nebun Siktir bai mincinos hot !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz