2020-01-29 04:01

România e iarăși în topul UE: Suntem primii la FRAUDE cu bani europeni

 |  16:31
România e iarăși în topul UE: Suntem primii la FRAUDE cu bani europeni

România este pe primul loc la fraude cu bani europeni dovedite. În raportul OLAF, publicat astăzi, apare ca fiind emblematic pentru cum se fac proiectele cu bani europeni la noi dosarul TelDrum. România trebuie să dea înapoi 21 de milioane de euro, bani europeni.

Peste 3 miliarde de euro din fonduri europene au fost folosţi fraudulos şi trebuie recuperate la nivelul Uniunii Europene. Este concluzia raportului pe 2017 a Oficiului European Anti-Fraudă, OLAF, prezentat azi la Bruxelles și citat de Digi24.

Oficiul European Antifraudă a anunţat că România a finalizat 11 anchete, dintre care 8 au fost încheiate cu recomandări printre care cele de recuperare a fraudei. Ţara noastră este pe primul loc în ceea ce priveşte numărul anchetelor finalizate, dar şi cel al recomandărilor. Este urmată de Ungaria şi Polonia.

Cel mai răsunător caz trecut în dreptul României este dosarul TelDrum. În raport se menţionează că „reprezentanţii unui municipiu de judeţ, beneficiarul (proiectului, n.r.) au complotat cu o companie care a făcut proiectul pentru un drum, pentru a impune condiţii în documentaţia pentru atribuirea contractului de pe urma cărora să beneficieze un anumit operator economic şi ceilalţi să fie descalificaţi. (...) Ei au falsificat un număr mare de documente, inclusiv proiectul cu specificaţiile tehnice şi memorandumul pentru construcţia drumului, dar şi datele privind structura”.

OLAF a calculat că prejudiciul în acest caz este de 21 de milioane de euro şi a recomandat DNA recuperarea acestuia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-06Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
06 Iun 2018

in scurt timp TOoOATA TOMANIA O SA FIE UN TEL-DRUM...jefuita distrusa si vanduta de mafiotii lui psdrac-nea
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine