2020-05-29 04:39

România, la un pas de a fi ELIMINATĂ din Eurovision

 |  20:51
România, la un pas de a fi ELIMINATĂ din Eurovision

Țara noastră riscă să nu mai participe în acest an la Eurovision, motivul fiind datoriile acumulate în ultimii opt ani la European Broadcasting Union (EBU) de către Televiziunea Publică, informează un comunicat al instituției.

"Reprezentanți ai European Broadcasting Union — cea mai mare asociație a televiziunilor publice din lume — au anunțat, deocamdată verbal, reprezentanții Televiziunii Române că, din cauza datoriilor acumulate în ultimii opt ani la EBU de către TVR, acest organism va trece la următorul prag de sancțiune. Astfel, România riscă să nu fie acceptată pe scena Eurovision și nici nu va primi, prin satelit, semnalul pentru a putea transmite această competiție", se arată în comunicatul TVR.

Potrivit sursei citate, TVR datorează EBU peste 10 milioane de euro, cele mai vechi datorii necesare de acoperit provenind din perioada 2011-2012.

"Până în acest moment, TVR a plătit datorii aferente anilor 2008 — 2012. Ultima plată a fost făcută în luna ianuarie, în valoare de 250.000 de euro, după care TVR a anunțat organizația internațională că nu mai are cum să susțină aceste plăți", precizează sursa citată.

În ceea ce privește concursul Eurovision, TVR precizează că a fost achitată în termen taxa de participare.

"Tocmai pentru a ne asigura de participarea și transmiterea competiției, în 2016 — pentru prima dată după mulți ani — TVR a achitat la termen (în martie) taxa de participare. Dar cu toate acestea se pare că datoriile acumulate au determinat boardul EBU să ia această decizie radicală. Înalții oficiali ai EBU au precizat că așteaptă un punct de vedere de la cei cărora li s-au adresat în ultimele luni (Parlament, Guvern, Ministerul de Finanțe) pentru că este datoria fiecărei țări să își poziționeze onorabil televiziunea publică, prin legi corecte și finanțări aduse la zi", se mai arată în comunicatul citat.

TVR informează că va continua toate demersurile pentru a putea participa la Eurovision și pentru a putea transmite evenimentul. În același timp, postul public de televiziune solicită instituțiilor statului contactate de EBU să sprijine demersul de plată și de garantare, amintind că urmează alte competiții majore — Campionatul European de Fotbal și Olimpiada de la Rio, din 2016 — pe care o televiziune îngropată în datorii și subfinanțată nu le va putea oferi publicului.

Concursul Eurovision se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai.

România ar urma să participe în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-16Parerea ta...

BALACEALA EUROPENA
17 Apr 2016

Mare paguba . Niste dezaxati mintal , homoxaxiali , femei cu barba , travestiti , inbracati ca niste draci ,cu apucaturi ciudate . Sa faca la ei decazuti degradati , Public , emigranti teroristi neinregistrati si disparuti
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine