2020-07-02 13:49

ROMARM a impus un informator al Securităţii la conducerea Uzinei Mecanice Sadu

 |  10:18
ROMARM a impus un informator al Securităţii la conducerea Uzinei Mecanice Sadu

Conducerea companiei naționale de armament ROMARM, prin cei trei membri desemnați în Consiliul de Administrație, au impus recent în fruntea unei sucursale, mai exact la fabrica de armament "Uzina Mecanică Sadu", un colaborator dovedit al Securităţii regimului ceauşist.

Astfel, cei trei membri ai board-ului administrativ de la  UM Sadu, din judeţul Gorj, respective Ion Şandru de la D.P.A.P.S. - preşedinte, Mirona Veronica Daia - de la Corpul de control al Ministerului Economiei, şi Oana Eugenia Lehman - de la ORNISS, au hotărât  ca fostul lider sindical în cadrul Uzinei Mecanice Sadu SA, între 2011-2018, Constatin Tănăsoiu, să fie noul director general al fabricii de armament din judetul Gorj. Numirea este surprinzătoare, dacă ţinem cont de faptul că, în 2013, Curtea de Apel Bucureşti a statuat faptul că Tănăsoiu a colaborat cu organele de represiune ale regimului comunist sub numele de „Fănel” (vezi documentul în facsimil). Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S) a inițiat acțiunea pentru stabilirea de către instanţă a calităţii de colaborator a lui Tănăsoiu în anul 2011 şi a câştigat irevocabil procesul în  anul 2013, potrivit raportului de activitate al Consiliului.

La momentul demarării efective a acţiunii de constatare de către CNSAS, Tănăsoiu era consilier local din partea PNL în cadrul Primăriei comunei gorjene Schela. Ca director general al UM Sadu, Constatin Tănăsoiu este remunerat lunar cu 14.500 de lei, fiecare membru al CA cu câte 3.100 de lei, iar administratorul special cu 5.560 de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-08

Documente:Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz