2019-12-15 18:09

Romeo Stavarache rămâne în arest la domiciliu. Primarul, cercetat într-un dosar de luare de mită

 |  09:32
Romeo Stavarache rămâne în arest la domiciliu. Primarul, cercetat într-un dosar de luare de mită

Primarului suspendat al municipiului Bacău, Romeo Stavarache i-a fost prelungit cu încă o lună arestul la domiciliu de o instanţă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Instanţa a considerat că nu se impune înlocuirea măsurii preventive. Stavarache este cercetat într-un dosar de luare de mită.

Tot în arest la domiciliu vor rămâne pentru următoarele 30 de zile şi cei doi oameni afaceri Liviu Goian şi Liviu Cenuşă, inculpaţi în acelaşi dosar în care este judecat Romeo Stavarache.

Romeo Stavarache a fost trimis în judecată în 25 iulie pentru cinci infracţiuni de luare de mită.

DNA a precizat că, în perioada 2008 - 2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalţi doi inculpaţi, a pretins şi primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani.

Astfel, la începutul anului 2008, primarul a pretins de la administratorul unor societăţi comerciale să îi fie remis 50% din valoarea decontată de Primăria Bacău aferentă fiecărui stâlp de iluminat public la care firma administrată de acesta efectua lucrări în baza contractului încheiat cu această instituţie, valoare ce era de 38 de euro/stâlp.

În baza acestei solicitări, în perioada martie 2008 - octombrie 2011, Romeo Stavarache a primit, prin intermediul mai multor societăţi comerciale şi asociaţii sportive, suma totală de 810.670 lei.

De asemenea, în luna ianuarie 2009, Romeo Stavarache a pretins de la un alt om de afaceri suma de 150.000 de lei, pentru ca societăţii comerciale administrate de acesta să îi fie atribuit un contract privind executarea de lucrări tehnico-edilitare. Banii au fost primiţi în două tranşe, prin intermediul unei asociaţii sportive.

DNA a mai precizat că, în luna aprilie 2009, Romeo Stavarache a pretins de la acelaşi om de afaceri, 10% din valoarea unui contract de antrepriză generală încheiat între această societate şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe Bucureşti, având ca obiect construcţia unui bloc cu 45 de locuinţe în Bacău, lucrare în valoare de 2.688.769,90 euro, inclusiv TVA.

În luna martie 2010, Romeo Stavarache i-a solicitat administratorului unei societăţi comerciale să încheie contracte de publicitate cu o anumită firmă, pentru ca primăria să îşi execute în mod corespunzător obligaţiile ce decurgeau din contractul de gestiune al serviciului public de salubrizare a municipiului Bacău încheiat cu această societate. În baza acestei solicitări, au fost încheiate două contracte în lunile martie 2010 şi aprilie 2011, în baza cărora omul de afaceri a plătit sumele de 40.000 lei şi, respectiv, 30.000 lei.

În perioada martie - aprilie 2009, împreună cu o altă persoană, Romeo Stavarache i-a solicitat unui om de afaceri suma de 100.000 lei cu titlu de sponsorizare a unei asociaţii sportive, în schimbul eliberării unui certificat de urbanism, bani care au fost primiţi în data de 24 aprilie 2009, potrivit DNA. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-04Parerea ta...

JAF PESTE TOT ?
04 Oct 2014

Tupeu si nesimtire la maxim ? “Prin intermediul Directiei de Achizitii de la CFR Călători, s-a încredinţat ilegal unei firme controlate de afaceristul Gruia Stoica un contract de reparaţii automotoare a cărui valoare poate ajunge la multe milioane de euro. Imediat după ce Gruia Stoica a fost reţinut pentru încercarea de trucare a unei licitaţii de transport feroviar de marfă,fostul manager CFR Călători, Valentin Dorobanţu et comp. a încheiat un acord-cadru pentru reparaţii de automotoare cu o firmă controlată de afaceristul gălăţean, dar care până acum nu a mai efectuat asemenea servicii feroviare. Încredinţarea acestui contract a fost pregătită cu mult timp înainte de semnare de către Valentin Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le regizează în zona transportului feroviar de călători. Practic,fostul manager de la CFR Călători a făcut demersuri serioase încă din vara anului trecut pentru a ajuta firmele lui Gruia Stoica să prospere pe spatele companiei de stat si prin castigarea acestui contract?” DNA, DIICOT, Corpul de Control al Ministrului Transporturilor, Curtea de Conturi,ANRMAP, etc. sa controleze toate, deci , toate dosarele de achizitii “in totalitate legale” din perioada 2013-2014 de la CFR Calatori? Ar fi interesant si nu numai… “Aflati in plina ofensiva anticoruptie, subalternii Laurei Codruta Kovesi sunt pe cale de a deschide un nou front de lupta, care va cutremura, cu siguranta, societatea romaneasca” Sa fie vorba si de CFR Calatori, oare s-a auzit de Dorobantu Valentin, Carmen Maria Popescu, Miu Ileana,Liliana Constantinescu,Claudiu Dumitrescu, Alexandrina Gatej,Dana Galben Rachila,etc? Dar pe unde “zace” raportul Ministrului Transporturilor, Ramona Manescu inaintat la organele competente ,referitor la activitatea “ireprosabila” a susnumitilor in decursul anului 2013 din care rezultau clar probe pentru comiterea unor posibile fapte
AMEDEO SPATARIU-SULEA
04 Oct 2014

DOMNI, BAGABONTUL AISTA, HOȚU HOȚÎLOR, CARI O NENOROCIT MULTI FAMILI DI BACAOANI GIETBEGIET, NU-I BAGAT LA BULĂU FIINDCÎ-I PRETIN ȘÎ TOVARĂȘ DI JAFURI CU CRIMINALU HREBENCIUC, COPCHILU DI MINGI A LUI ILIESCU CARI-I TATUCA LEPREI DI PONTA. LA BULĂU CU TĂȚI AIȘTI TRADATORI DI ȚARÎ ȘÎ POPOR!BACAUANI, VOTAȚI CU SULEA SPATARIU!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray