2020-07-10 04:15

S-A AFLAT! Ce INTERES ascunde Petre Daea în spatele luptei cu CORMORANII

 |  20:44
S-A AFLAT! Ce INTERES ascunde Petre Daea în spatele luptei cu CORMORANII

Încă de la discursul de la Bruxelles care a făcut deliciul publicului și până la discuția de marți din comisia de buget, Ministrul Agriculturii Petre Daea pare că a descoperit un dușman de temut pentru România. Surpriza o aduce o investigație a jurnaliștilor de la G4media.ro care dezvăluie că fiica sa deține din 2006 o fermă piscicolă în Crevedia, județul Dâmbovița, cu 650 de hectare de luciu de apă concesionate de la Agenția Domeniilor Statului.

Conform datelor obținute de G4Media.ro cu ajutorul aplicației termene.ro, acționarul și administratorul Piscicultorul SA din Crevedia este Elena-Larisa Popescu, născută în 1972.

Piscicultorul SA a primit din 2012, fonduri europene de aproape un milion de lei, iar cifra de afaceri a societății este în medie la două milioane de lei.

Fiica lui Daea a preluat afacerea cu 40.000 de euro.

Reprezentanții Piscicultorul SA publică în 2006 în Monitorul Oficial numărul 2684 din luna august faptul că structura acționariatului. Asociatul majoritar, cu peste 99% dintre acțiuni, vinde acțiunile unei alte persoane.

În documentul amintit se precizează: „Retragerea din societate a acționarului Dimitrie Muscă, prin validarea cesiunii tuturor celor 161.174 acțiuni deținute în cadrul societății de către acesta către Elena Larisa Popescu, cetățean român. Cesiunea s-a făcut la valoarea de 0,91 lei pentru fiecare acțiune, preț stabilit de părțile contractului, respectiv Dimitrie Muscă și Elena-Larisa Popescu. Dimitrie Muscă renunță la dreptul de a încasa dividendele pentru anul 2006, acest drept transferându-se asupra acționarului dobânditor, Elena-Larisa Popescu”.

În urmă cu 13 ani, ca și acum, Piscicultorul SA deținea în concesiune de la Administrația Domeniilor Statului o suprafață de luciu de apă de aproape 650 de hectare. Din această întindere, Piscicultorul primise dreptul de a face piscicultură de la Autoritatea Națională pentru Pescuit și Acvacultură pe o suprafață de peste 500 de hectare, așa cum reiese din datele autorității de stat.

Mai trebuie amintit și că valoarea nominativă a unei acțiuni era de 2,5 lei, și acesta mai mult un preț simbolic, iar Muscă îi vinde fetei lui Daea la prețul de 0,9 lei per acțiune. Cifra de afaceri a Piscicultorul SA în 2005, anul precedent vânzării, era de două milioane de lei și un profit de 11.000 de lei.

Pe scurt, fiica lui Daea plătește 145.000 de lei, aproximativ 40.000 de euro la cursul din august 2006, pentru a prelua peste 99% dintre acțiunile Piscicultorul.

Ultimul bilanț contabil depus de Piscicultorul a arătat o cifră de afaceri de 2,1 milioane de lei, un profit de 1.891 de lei și 29 de salariați.

Societatea Piscicultorul SA din Crevedia era o firmă deținută până în anul 2001, atunci când Petre Daea intră în PSD, de angajații fostei firme de stat. După privatizarea din 2001, compania a ajuns sub controlul lui Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai importanți investitori în domeniul zootehnic din România. Printre altele, el deține și ferma de porci din Curtici, acolo unde anul trecut au fost sacrificate 140.000 de porcine după a fost descoperită pesta africană.

Săptămâna trecută, unul dintre paznicii de la bălțile aflate în administrarea Piscicultorul SA a transmis unor pescari aflați în zonă că „și aici cormoranii ne mănâncă peștele. Ce a spus Petre Daea este adevărat. Cormoranii ne iau peștele din baltă, nu avem ce să pescuim. S-au înmulțit foarte mult”.

Într-un document de prezentare a mediului din zona comunei Crevedia, se precizează că „Pe bălți și lacuri întâlnim specii protejate prin lege, dar și specii rare, periclitate pe plan mondial și protejate prin convenţiile internaţionale (Bonn, Berna, Rio) la care România a aderat. Acestea sunt cormoranul mic, gâsca cu gât roşu, gârliţa mică, raţa roşie, pelicanul creţ, egreta mică, etc. dar si specii de păsări de pasaj sedentare, care şi-au găsit aici condiţii de hrană, de odihnă şi reproducere”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-12

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

# IMPOZIT ???
12 Feb 2019

Şmecherie : VIDRA mănâncă MULT,care poate fi stopată !!!
COADA DRACULUI
12 Feb 2019

FISA ARE 650 HECTARE DE LUCIU APA { PESCARIE } LA CREVEDIA , LUATE DE LA STAT . II MANINCA PESTII DIN LAC
@OAIADAEA
13 Feb 2019

ALT INVIRTIT , ALT PROFITOR SI EL SI FISA LA BANUL PUBLIC . AFARA CU EI DIN ADMINISTRATIA PUBLICA . AVIZ AMATORILOR , GEN BASTARDUL DANCILA .
ANONIM
13 Feb 2019

Foarte interesant ca numai cei de la putere si familiile lor sunt corupti si ticalosi.De ce nu se scie nimic si despre invartelile si HOTIILE LUI BLAGA ' BARNA alt Golan. ORBAN CU AFACERI PE LA HUNII LUI DIN TG -MURES LASCU DE LA GAZ MEDIAS FRATELE marii procuroare DNA CODRUTA LASCU(KOVESI) ?SI CEI DI OPOZITIE SUNT NISTE BANDITI IN FRUNTE SU NAZISTUL NEBUN.TRADATOR DE TARA .NEGUSTOR CRIMINAL DE COPII DIN SIBIU . COTARLA DE NEVASTA-SA A IGNORAT LEGEA NU A FOST ADUSA LA PROCURATURA CU MASCATII CA BATRANICA DIN SUCEAVA SI APOI ARUNCATA IN STADA FARA BANI FARA MANCARE DRAGI ROMAN IV-ATI TICALOSIT INTR-ATAT INCAT ATI AJUNS SA LINGETI CURURILE CALAILOR SASI... CALAI AI STRABUNILOR NOSTI RUSINE SA VA FIE !!!
ANONIM
15 Feb 2019

Regimul comunist pana in 1989 a oprimat si schingiuit poporul roman cum nimeni pe lume nu a mai facut , dupa 1989 , in numele tranzitiei si al democratiei poporul este prigonit si supus disparitiei prin metode sadice , criminale de catre urmasii bolsevicilor comunisti ajutati de banditii internationali.
# CâT IA STATUL???
10 Apr 2019

După LACURI concesionate ??? După liber la PUȘTI ??? se împușcă între EI....scade VÂNATUL ....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz