2020-07-03 14:52

S-a întâmplat minunea: Kirlic Group - firmă de casă a clanului PSD din Giurgiu – descalificată de CNAIR!

 |  11:38
S-a întâmplat minunea: Kirlic Group - firmă de casă a clanului PSD din Giurgiu – descalificată de CNAIR!

Informația vine – ca de obicei, în acest subiect – de la același blog giurgiuvean: irefutabil.blog –care, tot ca de obicei, are date și informații concrete.

După ce, într-un ”episod” anterior al acestei adevărate telenovele ce are în prim plan afacerile clanului Bădălău-Mina-Cușă, reporterii de la irefutabil.blog dezvăluiau că, nmai în ultimii cinci ani și numai din contractele cu DRDP București (direcție condusă de soțul deputatei giurgiuvene Elena Dinu, o foarte apropiată colaboratoare a lui Bădălău) încrengătura de firme ”de casă” ale clanului giurgiuvean a câștigat peste 120 de milioane de euro, acum, aceiași reporteri anunță primul eșec răsunător al uneia din aceste firme: Kirlic, descalificată de CNAIR, după ce, în urmă cu 9 zile, fusese declarată câștigătoare a licitației pentru lucrările de reparaţii pentru tronsonul Bucuresti-Fundulea, parte din Autostrada A2, Bucuresti-Constanta.

La acel moment, blogul giurgiuvean reușea să demonstreze că această licitaţie a fost, în cel mai fericit caz, defectuoasă, sesizând şi trăgând un semnal de alarmă autorităţilor în drept!

Acum, ”minunea” s-a întâmplat:

”Drept urmare, ieri, ca niciodată, CNAIR Central a descalificat Kirlic Group, smulgând, definitiv şi irevocabil, contractul din mânuţele şi mânuşiţele lui Niculae Badalau -ministrul Economiei, lui Marian Mina -presedintele CJ Giurgiu, şi dintre falangele familiei Cusa!(…)

Paguba pe care am produs-o neamului lui Badalau nu este de doar şase milioane de euro, ci de douăsprezece milioane, pentru că firmei Kirlic Group i-a fost interzis să participe la tronsonul doi din această licitaţie de reparaţia a A2, chestiune pe care, înainte de apariţia acestor texte, grupul PSD Giurgiu o avea ca şi atribuită! După acelaşi sistem: subevaluarea ofertei, informaţii, altele decât cele înscrise oficial în caietul de sarcini etc!

În urma apariţiei articolului nostru, CNAIR a solicitat reprezentanţilor Kirlic Group clarificări şi completări ale documentelor prezentate de aceştia în cadrul ofertei sau solicitării de participare la licitaţie! Termenul limită pe care Kirlic Group l-a avut ca să se conformeze comisei CNAIR a fos ieri, 20 Martie! Iar Kirlic Group a refuzat să ofere orice lămurire!

Oare de ce? Pe cale de consecinţă, oferta firmei de casă a clanului Badalau a fost declarată, oficial, inacceptabilă!

Pe româneşte, mai simplu spus, pentru ca CNAIR a avut suspiciuni rezonabile că acea licitaţie a fost trucată, oferta câştigătoare a Kirlic Group fiind mult subevaluată, mai puţin de cinzeci la sută din valoarea estimată, plus legăturile dintre cei care au întocmit caietul de sarcini şi societatea în cauză, firma puşculiţă a clanului Badalau a fost exclusă din afacere!

În acest moment nu se ştie cine va fi noul câştigător al acestei lucrări estimată la 12 milioane de euro! Însă, lucru cert, Kirlic e out! Iar dacă ar fi să ghicim, să zicem, luând la întâmplare o localitate, într-un glob de sticlă spart, uitat într-un sant din satul Vărăşti, judeţul Giurgiu, Grupul Kirlic va fi clasat, după noua evaluare, abia pe locul trei! (…)

Totuşi, ca şi idee, trebuie să vă scriem, stimaţi cititori de noi, că am observat un anumit tipar pe care anumite firme, nu numai cele apropiate de buzunarul găştii lui Badalau, îl folosesc constant pentru câştigarea licitaţiilor pentru lucrări publice în valoare de zeci şi sute de milioane de euro! Anume, indiferent de orice, eludând realitate din teren, firma care oferă cel mai mic preţ… câştigă!

Scuze! Este declarată obligatoriu câştigătoare! Nu contează că preţul absolut decent pentru asfaltarea unei uliţe este de, să zicem, zece lei! Dacă un sereleu se oferă să facă acea uliţa cu 4 lei, chit că asta însemna un asfalt făcut din nisip colorat cu pigment negru, atunci serelul ăla câştigă! Desigur, există un mic detaliu foarte important în această schemă! Instituţia care beneficiază de această lucrare (fie că este vorba de o primărie, de un CJ, de un minister etc) trebuie să accepte, să avizeze din punct de vedere tehnic şi să plătească acel nisip ca şi cum ar fi asfaltul de cea mai bună calitate!

Aşa se explică de ce toată infrastructura din România, deşi se execută lucrări în draci, arată în halul ăsta!” – explică reporterii de la Irefutabil.blog, care promit că dezvăluirile vor continua.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz