2019-10-20 22:16

SALROM, sabotată chiar de managerul general remunerat anual cu 500.000 de EURO

 |  00:20
SALROM, sabotată chiar de managerul general remunerat anual cu 500.000 de EURO

Consiliul de Administrație de la Societatea Naţională a Sării SA-SALROM va analiză astăzi dacă directorul general Dumitru Matei și-a îndeplinit criteriile de performanţtă pentru ultimul trimestru al anului 2017, conform contractului de mandat încheiat, în baza OUG nr.109/2011, pe vremea fostului vicepremier tehnocrat Costin Borc.

Practic, este vorba de încasarea bonusului de performanță în valoare de 100.000 de euro. Însă, potrivit informațiilor noastre acest bonus de performanță  nu ar trebui încasat întrucât managerul general Dumitru Matei s-a opus la deschiderea unui nou front de lucru pentru SALROM, ceea ce ar fi însemnat câteva sute de locuri de muncă și, automat, venituri însemnate pentru societate.

 

Deschiderea unei noi mine de sare, anulată

 

În luna octombrie 2016, Agenția Națională de Resurse Minerale (ANRM) scoate la licitație concesionarea perimetrului Valea Sărată 1 de la Turda, județul Cluj, pentru explorarea de sare gemă. Pe data de 9 noiembrie 2016, ANRM, prin Adresa nr. 301847/2016, declară câștigătoarea oferta SALROM și invită pe reprezentanții societății să negocieze clauzele de explorare pentru zăcămintele de sare gemă, urmând ca pe data 16 decembrie 2016 să semneze atribuirea licenței de concesionare. Dar managerul general Dumitru Matei nu răspunde la demersurile ANRM, fapt pentru care, ulterior, pe 6.03.2017, ANRM comunică către SALROM, prin adresa 1300341/2017, că prelungește termenul de atribuire al licenței până la data de 31 martie 2017, dar, totodată, să și negocieze condițiile de schimbare a licenței de explorare pentru concesionare pe patru ani. Reprezentanta SALROM, Irina Muller, o apropiată a directorului Dumitru Matei, nu merge să negocieze cu ANRM și, astfel, SALROM pierde licența de explorare pentru zăcământul de sare gemă de la Valea Sărată - Turda. Ca atare, prin aceste manevre, SALROM a fost sabotată de dezinteresul directorului general Dumitru Matei de a crea câteva sute de locuri de muncă și, automat, a piedut o sursă importantă de venit. Din păcate, nimeni nu a fost tras la răspundere pentru acest non combat al conducerii SALROM. 

 

 

100.000 de euro, bonus de performanță 

 

Pe de altă parte, trebuie precizat că directorul general Dumitru Matei avea obligația legală, așa și cum a și declarat public, să încheie acte adiționale cu toți cei circa 1.670 de angajați ai SALROM, până cel târziu la 31 decembrie 2017, dar nu a făcut acest lucru și minerii s-au trezit cu salariile diminuate cu 20%. În schimb, Dumitru Matei nu a uitat să-și majoreze, de la 1 ianuarie 2018, cu suma de 88.030 de lei, adică circa 20.000 de euro pe an, propriul contract de mandat, încheiat pe vremea guvernării tehnocrate în bază OUG nr.109/2011 cu modificările și completările ulterioare. Această sumă reprezintă majorarea limitelor generale ale remunerației lunare anuale. Mai mult, potrivit contractului de mandat, Dumitru Matei incaseza anual circa 500.000 de euro, din care, 100.000 de euro reprezintă un bonus de performanță trimestrial care se acordă îndeplinirea criteriilor de performanță extrem de lejere din contractul de mandat. Ca atare, cei cinci membrii ai CA de SALROM trebuie să valideze sau invalideze performanțele manageriiale ale lui Dumitru Matei estimate la 100.000 de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-19Parerea ta...

LEVST.
19 Mar 2018

individul doar urmeaza tiparul national...Cine saboteaza Romania? Nu "directorii ei generali", adica cel mult o mie de persoane pe functii active, pres-edinte si gasca, parlamenarii si clientele, guvernul si clientele...
OCOLINO
21 Mar 2018

Acest individ a fost numit director general cu sprijinul Fondului Proprietatea.El are drept scop privatizarea societatii si listarea la BURSA a S.N.S. Bucuresti. Ministerul Economieia fost informat de acest aspect, dar a fost sprijinit de fostul ministru si premier D-L TUDOSE: Este inadmisibil ca F.P. care este minoritar sa detina functia de preseddinte CA mult timp si acest lucru s-a intamplat cu acordul Ministerului Economiei. Fondul Propietatea doreste sa aiba loc listarea la bursa deoarece ei doresc sa cumpere macar 5%, ca sa devina majoritar si sa hotarasca soarta societatii.S.N.S. SA Bucuresti este o ramura strategica si toate tarile limitrofe sunt depedente de acest zacamant. Cine va cumpara aceasta societate se va imbogati.Valoarea estimativa a acestei societati este nesimficativa. ..orice o poate cumpara, dupa care o poate vinde la un supra pret . Ce face partidul PSD _.....Ce face Presedintele Romaniei _ Ce face CSAT .. !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray