2019-09-18 16:38

Șantaj și huzur sindical la Fabrica de Arme Cugir, sub ochii Curții de Conturi

 |  17:04
Șantaj și huzur sindical la Fabrica de Arme Cugir, sub ochii Curții de Conturi

La ora actuală, Curtea de Conturi a României efectuează verificări la Fabrica de Arme Cugir (FAC) SA, filială a Companiei Naționale ROMARM SA. Potrivit informațiilor noastre, acest control a fost prezentat inițial ca fiind unul de rutină, periodic, desfășurat la nivelul Romarm SA și al filialelor sale, dar, ulterior, s-a constatat că a devenit unul tematic, în sensul în care lumea vorbește despre mușamalizarea unor probleme nelegale, dar și despre anumite reglări de conturi între liderul de sindicat Ioan Neagu (FOTO) și câțiva foști directori ai societății.

Practic, prin profitând de acest control, liderul sindical vrea să plătească niște poliție celor care au refuzat să-i cânte în strună, dar, în același timp, urmărește să mute atenția angajaților de la datoria de peste 300.000 de lei pe care membrii familiei sale o au, în calitate de acționari la firma Prototip Cugir, cea care a căpușat ani la rând Fabrica de Arme Cugir. 

Abuzurile liderilor sindicali, tolerate de conducerea Fabricii de Arme Cugir

La începutul lunii octombrie, angajații Fabricii de Arme Cugir au protestat atât împotriva directorului general Nicolae Mihăilesc, dar mai ales a liderilor sindicali Ioan Neagu și Ioan Radu. Ulterior, în urma protestului, mai mulți lideri de sindicat, în frunte cu Ioan Neagu, alături de persoane din conducerea administrativă a societății au trecut la amenințări, în special față de liderii protestatarilor. Angajații FAC au cerut, printre altele, să știe de sumele pe care le încasează și le cheltuiește liderul de sindicat Ioan Neagu, fără să justifice aceste cheltuieli decât unui grup restrâns de "lideri mai mici"("liderași"), fideli, nu sindicaliștilor simpli care plătesc cotizația și care contribuie la fondul sindicatului, din munca lor, cu aproximativ 20.000 lei/lunar, adică vreo 240.000 lei anual. De asemenea, liderul Ioan Neagu este acuzat de sindicaliști că le-a "rezolvat” celor fideli salarii mai mari cu cel puțin două clase salariale peste colegii lor de muncă, având totodată grijă să-i plimbe pe la diverse specializări sindicale, adică vacanțe. Anexa Contractului colectiv de muncă de la FAC (vezi documentul în facsimil) evidențiază o serie de abuzuri, tolerate de conducerea societății. Cine nu și-ar dori un job unde poți să absentezi de la locul de muncă și să prestezi unde vrei muncă sindicală pe care nu trebuie să o justifici, dar să fii plătit cu salariul integral, plus un spor de 25%? 

Cârdășia cimentată de a lungul timpului dintre liderul sindical Ioan Neagu și conducerea administrativă a societății, impusă de ROMARM, și reprezentată acum de directorul general Nicolae Mihăilesc, a condus la recentul protest spontan al angajaților împotriva condițiilor de muncă deplorabile. Trocul dintre Mihăilesc și Neagu este garantat și supervizat direct, de ceva timp, de către secretarul de stat din Ministerul Economiei, însușit de PSD Alba, Ion Radu, fost director general la Uzina Mecanică Orăștie.

Întrebări fără explicații către Curtea de Conturi a României

Potrivit informațiilor deținute de PUTEREA, angajații Fabricii de Arme Cugir au solicitat Curții de Conturi a României să dea explicații despre faptul că nu se controlează derularea contractului multianual de achiziție componente din lemn încheiat cu firma Ivet SRL Cugir, despre care se știe că, în spatele ei se află liderul sindical Ioan Neagu. “Cum de valoarea anuală a achiziției de componente din lemn echivalează cu valoarea anuală a achizițiilor de oțeluri speciale? Cum de, la o cantitate de componente din lemn achiziționate de la Ivet SRL Cugir, uneori era necesară ulterior reparația și plata reparației a aproximativ 50 % din această cantitate. De ce marele lider sindical Ioan Neagu decide ce produse de igienă trebuie să folosească toate angajatele societății cu ocazia zile de 8 martie, din sumele virate de societate în contul sindicatului? De ce se achiziționează de la Ivet SRL Cugir diverse obiecte de igienă, dulciuri, sacoșe, etc? Oare situația financiară a societății permite achiziționarea de telefoane de lux pentru anumite angajate?”, se menționează în petiția angajaților către Curte de Conturi a României.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-12Parerea ta...

ANONIM
12 Noi 2018

Curtea de conturi este condusa de MAFIA PSD SI APROPIATI AI PUSCARIASULUI draKnea.
CUGIREANUL
12 Noi 2018

Ruxandra anghel lucrează împreună cu nicușor mihai si ioan neagu împotriva lui ioan radu care oricum este un incompetent nu înțelege ce se intmpla. In consiliul de administratie al fabrici cat si la romarm niste obedienți, habar nu au ce cauta acolo. Oricum sunt numiți în afară legi. Vezi oug 109 / 2011. ..sunt numiți fără bază legală
PASCA
23 Noi 2018

Ati Uitat Lovirii Deoarece la UMC Cugir Un Lider Sindical La Lovit Pe Un Muncitor Ce Nu I sa Jnchinat Cu Pumnu In Gura !!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray