2020-04-07 11:22

Șase polițiști de frontieră de la Giurgiu au fost trimiși în judecată pentru luare de mită

 |  16:44
Șase polițiști de frontieră de la Giurgiu au fost trimiși în judecată pentru luare de mită

Şase poliţişti de frontieră de la Giurgiu au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. Aceștia invocau diverse nereguli constatate la control și apoi pretindeau şi primeau diferite sume de bani de la şoferii autovehiculelor care intrau în ţară.

"Dosarul penal a fost constituit ca urmare a datelor şi informaţiilor obţinute în urma investigaţiilor, dar şi a formulării unui denunţ de către un transportator, care au relevat existenţa unei situaţii infracţionale în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în ceea ce priveşte săvârşirea unor fapte de corupţie  în legătură cu operaţiunile de control la frontieră, în care sunt implicaţi poliţiştii de frontieră ce execută serviciul pe sensul de intrare în România", arată DGA.

În perioada ianuarie-mai 2019, agenţii de poliţie de frontieră au pretins şi primit diverse sume de bani, de la şoferii autovehiculelor care intrau în România, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii atribuţiilor de serviciu.

"Pentru a-i determina pe conducătorii auto să le ofere sume de bani sau foloase materiale, poliţiştii de frontieră invocau diverse nereguli constatate la documentele persoanelor şi autovehiculelor, lipsa unor autorizaţii şi documente de însoţire a mărfurilor, situaţii faptice ce ar fi atras, în mod implicit, efectuarea unor verificări suplimentare în punctul de frontieră, descărcarea, inventarierea şi chiar confiscarea mărfurilor transportate, verificarea amănunţită a pasagerilor şi aplicarea unor sancţiuni contravenţionale", mai arată sursa citată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine