2020-05-29 11:28

SCANDAL la „Apele Române”: Directorul tehnic acuzat că ia TAXĂ de protecție în natură de la CIOBANI

 |  16:09
SCANDAL la „Apele Române”: Directorul tehnic acuzat că ia TAXĂ de protecție în natură de la CIOBANI

Către sfârșitul anului trecut, Victor Sandu, directorul general cu “mandat limitat” impus de ALDE în fruntea Administrației Naționale “Apele Române” (ANAR), a făcut o mișcare de forță, dar cam pe lângă lege. Acesta l-a forțat pe directorul tehnic al ANAR, Nicolae Bărbieru, să demisioneze din funcția pe care o ocupa pentru ca în locul său să fie impus Dorel Dume (foto), directorul Administraţiei Bazinale de Ape (ABA) Crişuri.

Numai că impunerea lui Dume pe o asemenea funcție de mare răspundere este controversată şi cu multe implicații cu iz penal. La nivelul județului Bihor, Dorel Dume este etichetat ca fiind un oportunist, care a trecut de la PDL la PSD numai ca să rămână pe funcție, iar acum a fost promovat chiar în boardul ANAR. Potrivit presei bihorene, noul director tehnic al ANAR este acuzat de mai multe fapte de corupție. Mai mult, foștii și actualii angajați ai ABA Crişuri susțin că Dorel Dume “îşi ia taxă în natură de la ciobanii cărora le-a închiriat digurile pentru pășunat la prețuri subevaluate, ba chiar și-a înființat propria fermă cu zeci de oi ce rumegă pe malurile apelor din subordine, ele fiind îngrijite chiar de cantonierul plătit din banii statului”.

Site-ul eBihoreanul.ro a scris că “închirierea digurilor către ciobani este o afacere profitabilă, dar nu pentru ABA Crişuri, ci pentru directorul Dorel Dume. ABA face contracte cu ciobanii, dar le emite facturi pe bani mai puțini, iar ei îl ploconesc cu cu oi. Eu personal și alți colegi am încărcat berbeci pentru Dume, într-o mașină a ABA pe care a trimis-o de la Oradea”, a dezvăluit recent pentru eBihoreanul agentul hidrotehnic Cristian Băican.

“În 2014, abia instalat director, Dorel Dume i-a trasat ca “sarcină de serviciu” agentului hidrotehnic de la Parhida îngrjirea a 40 de oi, în caz contar bărbatul riscând pierderea locului de muncă și implicit a locuinței de serviciu, aflată în incinta cantonului lângă vila de protocol pentru șefi. Între timp, efectivele ovinelor din “stâna” șefului s-a dublat la 80 de capete”, mai relatează presa bihoreană.

Trebuie precizat că actualul director general al ANAR, Victor Sandu, este patronul unui service din Capitală, dar a ajuns în această funcție ca urmare a susținerii venite de la Călin Popescu Tăriceanu, dar mai ales de la vicepremierul Grațiela Gavrilescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine