2019-07-15 21:17

Scandal la Fabrica de Arme Cugir: Peste 400 de sindicaliști s-au revoltat împotriva liderului sindical Ioan Neagu

 |  13:51
Scandal la Fabrica de Arme Cugir: Peste 400 de sindicaliști s-au revoltat împotriva liderului sindical Ioan Neagu

Consiliul de Administrație al Fabricii de Arme Cugir (FAC), filială a Companiei Naționale ROMARM SA, în fruntea cu secretarul de stat Ion Radu, de la Ministerul Economiei, se întrunește joi pentru a dezbate și analiza o eventuală majarare salarială.

În realitate, însă, scopul principal al ședinței este acela de a tempera nemulțumirile celor peste 900 de angajați împotriva directorului general Nicolae Mihăilesc, dar mai ales a liderului sindicatului “Apărarea”, Ioan Neagu. Trebuie subliniat faptul că Ion Radu, Nicolae Mihăilesc și Ioan Neagu sunt cu toții sustinuți și promovați de PSD Alba. De fapt, conducerea executivă și administrativă de la FAC, împreună cu liderul sindical și acoliții săi, vor să-i reducă la tăcere pe acei angajați care au protestat la începutul acestei luni pentru majorări salariale, condiții mai bune de muncă, dar și împotrivă lui Ioan Neagu și a vicepresedintelului de sindicat, Ioan Radu, pe motiv că cei doi nu îi mai reprezintă.

 

Tergiversare și presiuni pentru menținerea huzurului sindical

 

Ca urmare a acestei situații tensionate, peste 400 de angajați nemulțumiți de tandemul sindical Neagu-Radu au strâns semnături ca respectivii să fie debarcați, dar, în același timp, să constituie un nou sindicat. Practic, sub pretexul renegocierilor salariale, directorul general Nicolae Mihăilesc și secretarul de stat Ion Radu vor să-i convingă pe nemulțumiți să rămână în sindicatul lui Neagu, și, astfel, să mușamalizeze toate țepele și aranjamentele acestuia, inclusiv datoria pe care firma familiei sale o are către FAC. De fapt, Ioan Neagu încearcă să tragă de timp și, în același timp, să pună presiune pe sindicaliștii nemulțumiți, iar în acest sens face demersuri pe la toate confederațiile sindicale pentru a refuza o eventuală afiliere a angajaților nemulțumiți, care nu îl mai vor la conducerea sindicatului. Potrivit informațiilor furnizate către PUTEREA de mai mulți oficiali de la ROMARM și din Ministerul Economiei, la ora actuală există șanse reale de majorare a salariilor angajaților de la FAC dacă firma controlată de familia Neagu - SC Prototip SRL Cugir și-ar achita datoria de circa 1.400.000 de lei către FAC. Astfel, prin achitarea acestei sume, fiecare angajat ar putea încasa în plus, lunar, timp de un an de zile, circa 122 de lei. Totodată, sindicaliștii nemulțumiți au mai solicitat în scris, tandemului Neagu-Radu, ca “în cazul în care nu se obține majorarea salarială, în calitate de coleg al sindicaliștilor, să renunțe la cotizația pe care o încasează de la membrii de sindicat și să susțină activitatea sindicală din fonduri propria, echivalentul datoriei pe care membrii familiei domniei sale le au în calitate de acționari cu 25% ai Prototip SRL”. 

 

 Spoliere sindicală controlată 

 

Trebuie precizat că angajații de la Fabrica de Arme Cugir (FAC) SA au declanșat un protest spontan pe data de 1 octombrie 2018, pe fondul mai multor nemulțumiri acumulate în timp, ca urmare a situației financiare precare în care se află societatea, dar și a p[asivitâții de care a dat dovadă conducerea administrativă față de solicitările muncitorilor, dar și non-combatul conducerii ROMARM față de acțiunile tandemului Mihăilesc-Neagu, de spoliere controlată a fabricii. La nivelul ROMARM și a Ministerului Industriei este cunoscut faptul că Fabrica de Arme Cugir se află într-o situație financiară precară și din cauza căpușării societății de către anumite firme care nu-și achită datoriile, mai ales cea controlată de către familia liderului sindicatului “Apărarea”, Ioan Neagu - SC Prototip SRL Cugir.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-18Parerea ta...

CUGIREAN
22 Oct 2018

la pușcărie cu tine
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray