2020-04-07 09:15

Scandal mocnit la vârful COSR

 |  12:19
Scandal mocnit la vârful COSR

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, are de câteva luni o colaborare extrem de tensionată cu secretarul general George Boroi.

Șansele ca relația dintre cei doi să reintre în normalitate sunt destul de mici, întrucât George Boroi visează la un nou mandat de secretar general al COSR, dar în tandem cu un alt președinte decât Covaliu, și deja au ieșit la încălzire trei contracandidați.

Bani nu prea mai sunt, echipamentul e cu probleme și perspectivele sunt tot mai sumbre

Fitilul scandalului s-a aprins încă de la sfârșitul anului trecut, când cei doi lideri COSR s-au contrat serios pe tema noile centre naționale olimpice de excelență. Când au văzut câți bani s-au cheltuit cu funcționarea acestor centre, Covaliu și Boroi au început să se acuze unul pe celălalt de proastă administrare. Însă, perspectivele foarte sumbre privind obținerea de medalii la Jocurile Olimpice de vară de la Tokio, de anul viitor, au tensionat și mai mult relația dintre cei doi, fiecare acuzându-l pe celălalt că nu s-a implicat cât ar fi trebuit în pregătirea sportivilor pentru Olimpiadă. Dar, punctul culminant al conflictului dintre cei doi a fost atins atunci când au văzut cât de mari sunt costurile rezultate din contractul cu firma chineză care urmează să îmbrace lotul României la Tokio.

Ca atare, luna trecută, Mihai Covaliu l-a trimis în China de urgență pe George Boroi, ca să găsească o soluție rezonabila din punct de vedere financiar pentru COSR. Mare lucru nu a rezolvat Boroi în China, așa că deocamdată problema cu echipamentul de la firma chineză este încă destul de delicată și câțiva oameni din COSR știu și de ce. În plus, faptul că celebra Ordonanța 114/2018, dată de Dăncilă și Teodorovici, a eliminat taxa de viciu, a „costat” COSR anul acesta circa 6-7 milioane de euro, ceea ce a generat mari probleme privind activitatea forului olimpic românesc. Poate și de aceea, PNL a inclus în programul de guvernare, la sugestia lui Mihai Covaliu, prevederea să se aloce bani mai mulți pentru pregătirea și participarea la JO de anul viitor.

O dovadă a conflictului mocnit dintre Covaliu și Boroi a ieșit în evidență, marți, la prezentarea oficială a noului ministru a Sportului, Ionuț Stroe, când cei doi au stat separat, iar în poza de grup oficială a apărut numai Covaliu. Rămâne de văzut cine va ieși câștigător din acest meci extrem de interesant și disputat dintre dinamovistul Covaliu și stelistul Boroi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine