2019-11-15 00:14

SCANDAL monstru la Colegiul Psihologilor din România. Conducerea acuză un grup ILEGITIM că a emis sute de atestate profesionale FALSE

 |  14:03
SCANDAL monstru la Colegiul Psihologilor din România. Conducerea acuză un grup ILEGITIM că a emis sute de atestate profesionale FALSE

Aproximativ 435 de atestate profesionale false au fost eliberate de către un grup infracțional organizat, susține directorul general al Colegiului Psihologilor din România (CPR), Ștefan Iulian-Laurențiu.

Potrivit sursei citate, grupul infracțional organizat a emis și timbre profesionale false psihologilor membri ai CPR. “Doar Poșta Română emite, la cererea noastră, timbre profesionale. Atestatele au fost semnate în fals de către Ion Dafinoiu, care ar fi preluat o stampilă falsă din iulie 2017 și se autointitulează președinte al Colegiului, în mod fraudulos”, a explicat directorul general al Colegiului Psihologilor din România.

Potrivit acestuia, pe data de 28 noiembrie, Colegiul a depus o plângere penală împotriva psihologului Ion Dafinoiu pentru înșelăciune, fals, uz de fals și uzurparea calității oficiale, prin emiterea ilegale a unor acte oficiale.

“Ministerul Educației închide ochii”

Potrivit secretarului Filialei Teritoriale Neamț a Colegiului Psihologilor, Elena Pleșca, grupul ilegitim beneficiază de sprijinul Ministerului Educației, având în vedere că grupul își are sediul în cadrul Universității București.

“Produce documente false, pentru că eu sunt asaltată de mesaje despre timbrele profesionale. Oamenii sunt bulversați din cauza acestei situații. Fac apel către toți psihologii să nu participe la acțiunile ilegitime a acestui grup”, a declarat Elena Pleșca. 

Potrivit membrilor Colegiului Psihologiilor din România, blocajul legislativ a făcut ca eliberarea atestatelor să fie blocată. “Din 19 aprilie 2017, nu mai pot fi emise atestate de liberă practică de către Colegiul Psihologilor din România, având în vedere faptul că forurile de conducere competente nu au fost desemnate în condițiile legii. Cine deține atestat după această dată, poate fi sigur că este un fals”, a mai explicat Ștefan Iulian-Laurențiu.

Apel către membrii Colegiului

În opinia președintelui Filialei Colegiului Psihologilor București, Jenica Valentina Chiriac-Vetrineanu, această activitate infracțională îi va afecta pe cei care acceptă să participe la acțiunile grupului ilegitim. „Ei vor trebui să vină la atestare. Fac apel la colegii noștri să înțeleagă situația și să amâne rezolvarea situației până la deblocarea activității Colegiului”, a spus șefa Colegiului Psihologilor București.

Întrebat de reporterii ziarului Puterea când se va debloca situația privind eliberarea atestatelor profesionale și ce ar trebui să facă cei care au nevoie de atestate, directorul general al Colegiului a explicat că speră ca la începutul anului viitor să se clarifice situația.

“Până atunci nu putem să mergem în Obor să luăm atestate, sau la forumuri ilegitime. Nici să tipărim la Xerox atestate false și timbre”, a mai adăugat Ștefan Iulian-Laurențiu.

Potrivit acestuia, la Colegiu sunt espuse aproximativ 1.000 de solicitări de atestare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-07Parerea ta...

NEGRO
06 Dec 2017

Ceea ce se intampla azi in Romania este foarte grav. E vorba de 27 de ani de lucrare pentru distrugerea mintii si sufletului romanilor, deci a fundamentului spiritual al devenirii Romaniei. Se continua cu succes distrugerea viitorului tarii. Se reuseste partial, dar cu consecventa demna de o cauza mai buna. Sunt sapte ani peste cele doua decenii prevazute de Profetul de Damaroaia asupra nevoii desteptarii romanilor. Semnalul imnului national intarzie insa sa se faca simtit. Suntem condamnati la hotie, la fals, la distrugerea permanenta a elitelor. Si acceptam monedele calpe pe care ni le-au furnizat in devalmasie partidele rosii. E grea desteptarea, dar inevitabila. Daca nu ne vom trezi, ne vor lua cei cu constiinta fortei lor dintre cearsafuri. Si nu vom avea parte de nici o bruma de eroism. Aici sta criza noastra devenita cronica. Intr-un cuvant e vai de noi, deocamdata!
ANONIM
06 Dec 2017

Partide rosii Dar celemai mari marsavii s au comis sub obladuirea chiorului Si el este partid de dreapta fascist
ELENA P.
07 Dec 2017

PRECIZĂRI Având în vedere faptul că în spațiul public au fost vehiculate mai multe informații în scop de dezinformare, Colegiul Psihologilor din România aduce câteva precizări, pe care le consideră necesare pentru informarea corectă a psihologilor și a opiniei publice: 1. Colegiul Psihologilor din România funcționează pe baza prevederilor Legii nr. 213/2004, a HG nr. 788/2005 și a altor acte normative emise în executarea acestora, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I. Orice alte documente aduse prezentate public, care nu au caracter normativ, nu pot produce efecte juridice pentru membrii organizației profesionale. Concluzie: Orice document redactat de către una sau mai multe persoane, nepublicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nu este opozabil sub aspect normativ psihologilor cu drept de liberă practică în exercitarea profesiei. Cu alte cuvinte, documentele semnate de către numitul Ion Dafinoiu sau numita Florinda Golu, sau prezentate în spațiul online de către Laura Cristina Pătruț, în numele și pe seama Colegiului Psihologilor din România, nu au caracter normativ și nu pot produce efecte juridice în organizarea exercitării profesiei de psiholog cu drept de liberă practică. 2. Convenția națională a Colegiului Psihologilor din România nu are desemnați în prezent președintele și membrii Comitetului director, în urma alegerilor desfășurate în perioada 18 ianuarie 2017–18 aprilie 2017 (6 mai 2017), convocate în mod legal de către președintele Colegiului Psihologilor din România, potrivit art. 41 lit. c) din Legea nr. 213/2004. Concluzie: Având în vedere faptul că, potrivit art. 33 lit. a) din Legea nr. 213/2004, Comitetul director „eliberează atestatul de psiholog cu drept de liberă practică”, iar potrivit art. 41 lit. a) din Legea nr. 213/2004 raportat la art. 42 alin. (1) lit. g) din Regulamentul de organizare și funcționare internă a Colegi
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray