2020-01-18 21:42

Scandalul Cathedral Plaza, departe de a se fi încheiat. Ioan Robu: Lucrările ilegale trebuie oprite

 |  18:55
Scandalul Cathedral Plaza, departe de a se fi încheiat. Ioan Robu: Lucrările ilegale trebuie oprite

ArhiepiescopiaRomano-Catolică Bucureşti (ARCB) precizează că Inspectoratul Teritorial înConstrucţii Bucureşti are obligaţia să ceară oprirea lucrărilor la CatedralPlaza în urma deciziei din 3 noiembrie a Curţii de Apel Suceava privindrevizuirea acestui caz.

ArhiepiscopulMitropolit de Bucureşti, ÎPS Ioan Robu, a spus, sâmbătă, într-o conferinţă depresă că "Inspectoratul Teritorial în Construcţii Bucureşti are obligaţiasă treacă la oprirea lucrărilor ilegale îndeplinându-şi obligaţiile deserviciu. În caz contrar, ne vedem nevoiţi să solicităm intervenţia organelorde cercetare penală pentru a se verifica de ce este protejat acest proiectimobiliar şi proprietarii lui". "Mi s-ar putea spune că nu vom puteademola construcţia ilegală, însă istoria nu se împiedică de termene scurte saude lucrurile mărunte. Am făcut şi vom face istorie, iar acest turn va fi până laurmă înlăturat", a susţinut arhiepiscopul. Potrivit acestuia, terenul pecare se află clădirea aparţine domeniul public, astfel că primarul SorinOprescu ar trebui "să demonstreze forţa statului de drept, în care legeaeste respectată şi pusă în aplicare, şi să oblige investitorul să demolezeconstrucţia ilegală amplasată în fostul parc public".

Avocatulbisericii în acest caz, Ofelia Bârsan, a criticat declaraţiile reprezentanţilorMillennium Building Development, conform cărora decizia Curţii de Apel Suceavaar fi tardivă, susţinând că turnul poate fi demolat oricând, "atât timpcât justiţia spune că această construcţie este ilegală". "Nu esteinteresant nici pentru justiţie, că ei au făcut deja recepţia clădirii, fapt pecare nu l-au putut demonstra în urmă cu o săptămână printr-un proces-verbal saucă există deja chiriaşi, ceea ce nu este adevărat, pentru că ei şi-au asumat dela început un risc, au ştiut de la început de acest litigiu şi de lipsaautorizaţiei, şi totuşi au continuat să lucreze", a spus Ofelia Bârsan.

Avocaţiisusţin că instanţa din Suceava a admis acţiunea în sensul de "admitere acererii de intervenţie, a cererii de revizuire, determinând rejudecareaacţiunii formulate de Arhiepiscopia Romano-Catolică şi admitereaacesteia", astfel că, în urma hotărârii de miercuri a Curţii de Apelsucevene, rămâne valabilă decizia Tribunalului Dâmboviţa.

Primarulgeneral al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a cerut admiterea cererii deintervenţie a instituţiei pe care o reprezintă, precum şi admiterea cererii derevizuire, iar consecutiv, pe fond, să fie admisă acţiunea, astfel cum a fostformulată şi precizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-09-23Parerea ta...

TEODOR
08 Noi 2010

Unde-i lege,nu-i tocmeala!Oprescu si Primaria Generala,vor face ce trebuie facut pentru ca aceasta hotarare sa fie pusa in aplicare!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray