2020-07-04 16:14

Scandalul gemenilor născuţi prematur la maternitatea din Câmpulung Muscel ia amploare

 |  19:24
Scandalul gemenilor născuţi prematur la maternitatea din Câmpulung Muscel ia amploare

Poliţiştii de laInspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş au deschis un dosar de cercetarepenală pentru neglijenţă în serviciu pe numele medicului Marieta Ştefănescu,şefa secţiei de neonatologie din cadrul spitalului Câmpulung Muscel, în cazulgemenilor care s-au născut prematur şi au fost înregistraţi ca nou-născuţi abiadupă nouă zile de la naştere. În acelaşi timp, Cseke Attila, ministrul sănătăţii,a declarat ieri că apreciază raportul Direcţiei de Sănătate Publică Argeşprivind ancheta în cazul celor doi nou-născuţi drept “incomplet, superficial şiîntocmit neprofesionist”. Din acest motiv, Cseke a decis ca o echipă aMinisterului Sănătăţii să se deplaseze la Spitalul Municipal Câmpulung Muscelşisă efectueze verificări în cazul celor doi nou-născuţi.

Poliţiştii s-auautosesizat în acest caz şi au audiat mai multe cadre medicale, pentru astabili cine se face vinovat de punerea în pericol a vieţii celor doi bebeluşi."În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru neglijenţă înserviciu, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă o soluţie legalăprin Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung”, a declarat agentul LauraFolea, purtător de cuvânt al Poliţiei Argeş. Anchetatorii vor adăuga acum ladosar şi concluziile anchetei dispuse de către ministrul Sănătății în acestcaz.

Scandalul aizbucnit după ce tatăl gemenilor, care este preot, a apelat telefonic,disperat, la secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.Părintele micuţilor a informat autorităţile din minister că bebeluşii, născuţide nouă zile, nu primesc îngrijirea medicală necesară, nefiind ţinuţi înincubator şi că au fost înregistraţi ca avortoni, pentru că au avut 700 şi 900de grame la naştere. După ce a verificat informaţiile, Arafat a dispusdeplasarea de urgenţă a copiilor la maternitatea Polizu din Bucureşti, cu douăambulanţe SMURD.

De cealaltăparte, Sorin Moşteanu, directorul Spitalului Câmpulung Muscel, a susţinut căgemenii au fost ţinuţi în incubator, iar starea lor a fost monitorizată zilnic.Directorul nu a putut oferi însă un motiv pentru care transferul bebeluşilors-a făcut abia în cea de-a noua zi de la naştere, la cererea părinţilor, deşiprotocoalele medicale prevăd că prematurii trebuie să beneficieze de îngrijireîntr-o unitate cu dotări speciale, pe care spitalul pe care îl conduce nu leare. De asemenea, el nu a putut explica de ce copiii nu au fost înregistraţi canou-născuţi timp de nouă zile, şi a cerut ca aceste întrebări să fie adresateşefei secţiei de neonatologie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz