2020-04-05 07:41

Scandalul “Lista lui Turcu” continuă: “Tucă nu o să mai doarmă liniştit pentru porcăria pe care a făcut-o!”

 |  14:44
Scandalul “Lista lui Turcu” continuă: “Tucă nu o să mai doarmă liniştit pentru porcăria pe care a făcut-o!”

VarujanVosganian a pierdut procesul în care cerea daune de 300.000 de euro lui LiviuTurcu şi lui Marius Tucă pentru publicarea în „JurnalulNaţional” a unui articol potrivit căruia liberalul ar fi fost agent alSecurităţii, deşi CNSAS a stabilit că politicianul nu a fost informator.Varujan Vosganian a declarat pentru “Puterea” că jurnalistul “nu o să maidoarmă liniştit”, în ciuda faptului că instanţa i-a dat câştig de cauză, iarMarius Tucă s-a abţinut în a comenta reacţia senatorului PNL sau sentinţaTribunalului Bucureşti.

VarujanVosganian e hotărât să meargă până în pânzele albe în procesul de calomnie pecare îl are cu Marius Tucă. Fostul ministru al economiei şi finanţelor adeclarat pentru ziarul “Puterea” că încă nu a văzut decizia instanţei, dar căjurnalistul Marius Tucă nu va mai dormi liniştit până când nu îşi va cere scuzepentru faptul că a publicat informaţii conform cărora Vosganian a fost ofiţeral Securităţii ceauşiste. “Transimteţi-i lui Marius Tucă că nu o să mai doarmăliniştit până nu o să dea socoteală naţiunii pentru porcăria pe care afăcut-o!” a declarat Vosganian pentru “Puterea”. Fostul ministru spune că nu aputut vedea încă decizia Tribunalului conform căreia cererea de despăgubiri dinpartea lui Marius Tucă e nefondată, prin urmare nu cunoaşte motivele pentrucare justiţia s-a pronunţat astfel. „Eu nu am văzut decizia instanţei încă, întrucâtastăzi nu este program cu publicul şi avocatul meu nu a avut cum să vadădecizia. Trebuie să o văd întâi, poate or fi fost chestii de procedură, poateîn loc să pun un timbru de 6 lei oi fi pus unul de 10”, afirmă ironicVosganian. „Acum, instanţa spune că cererea mea de a le cere despăgubiri luiTurcu şi lui Tucă e nefondată, în contextul în care după ce au publicatinformaţiile cum că eu aş fi fost spion, ei nu au prezentat nici o dovadă că eadevărat ceea ce susţin. Turcu a dispărut şi am fost nevoit să apelez la firmede detectivi particulari, ca sa-i aflu adresa. Deci Turcu a dispărut, iaravocatul lui Tucă a prezentat apărarea cum că el ca jurnalist nu era obligat săverifice dacă ştirea e sau nu adevărată”, a declarat Varujan Vosganian. SenatorulPNL ne-a explicat şi motivul pentru care pretenţiile sale se ridică la suma de300.000 de euro, deoarece atât ar fi încasat pentru funcţia de comisareuropean. Marius Tucă nu a dorit să comenteze declaraţiile senatorului PNL.Contactat telefonic de reporterii “Puterea”, jurnalistul a declarat că nu ştiade sentinţa Tribunalului Bucureşti şi că doreşte să se sfătuiască cu avocaţiilui înainte de a o comenta.

TribunaluiBucureşti a respins, joi, acţiunea lui Varujan Vosganian, apreciind-o dreptneîntemeiată, însă decizia poate fi atacată cu apel. Pentru a putea lua odecizie în acest caz, în 12 mai, instanţa ceruse jurnalistului Marius Tucă sădepună la dosar înscrisurile ce au stat la baza articolelor de presă publicateîn “Jurnalul Naţional”, ce privesc afirmaţiile referitoare la Vosganian. Procesula fost intentat în 2006, după ce liberalul a fost propus pentru postul decomisar european. În timp ce acesta se afla la Bruxelles pentru discuţii cupreşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, postul de televiziuneAntena 3 a anunţat că, în ediţia din ziua următoare, cotidianul “JurnalulNaţional” publică un material potrivit căruia senatorul liberal ar fi fostinformator al Securităţii. Conform sursei citate, Varujan Vosganian ar fi fostrecrutat de unul dintre subordonaţii lui Liviu Turcu, care a lucrat la Centrulde Informaţii Externe (CIE), precursorul SIE, până în ianuarie 1989, când ahotărât să se refugieze în Occident. La revenirea în ţară, Vosganian a negatorice colaborare cu Securitatea. El preciza că nu are o problemă legată depoziţia înalţilor oficiali de la Bruxelles, problemele ivite ţinând exclusiv demedii politice şi jurnalistice din România.

Vosganiana calificat drept “trunchiate, răuvoitoare şi lipsite de temei” informaţiileajunse la CE. În paralel, SIE l-a informat pe fostul premier CălinPopescu-Tăriceanu că nu deţine informaţii privind presupusa legătură a luiVarujan Vosganian cu Centrul de Informaţii Externe, iar Consiliul Naţionalpentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a reanalizat cazul senatoruluiliberal pentru pronunţarea unui nou verdict. Preşedintele Colegiului CNSASdeclara de atunci că instituţia nu a deţinut vreodată vreun dosar de-al luiVarujan Vosganian. Şi preşedintele Traian Băsescu declara, la aceea dată, căVarujan Vosganian nu a colaborat cu Securitatea şi că nu există nici un dosarde colaborator al acestuia. Pe fondul acuzaţiilor aduse lui Vosganian şi alîntârzierii unui răspuns de la Bruxelles privind acceptarea nominalizării sale,au apărut informaţii conform cărora candidatura senatorului român ar fi fostrespinsă de preşedintele Comisiei Europene. După trei zile de la nominalizare,Varujan Vosganian îşi anunţă retragerea candidaturii la postul de comisareuropean. În 14 noiembrie 2006, senatorul a primit decizia CNSAS în care searată că nu a fost agent sau colaborator al poliţiei politice comuniste.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-12

Mai multe imagini:
Scandalul “Lista lui Turcu” continuă: “Tucă nu o să mai doarmă liniştit pentru porcăria pe care a făcut-o!”
zoom
Parerea ta...

LAWMASTERMAN
11 Iul 2010

nebanuite sunt caile securitatii, dragilor !cnsas-ul a devenit o cutie a pandorei cu cod de acces secret si exclusiv politic! pina nu se va spala de pacatul apartenentei la o politica duplicitara, va continua sa se zbata in mocirla proprie si sa faca victime colaterale !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine