2020-04-06 15:41

Se încing spiritele în dosarul procurorului Nelu Carpen. Avocata Alice Drăghici, amendată de instanţă cu 2.000 de lei

 |  19:17
Se încing spiritele în dosarul procurorului Nelu Carpen. Avocata Alice Drăghici, amendată de instanţă cu 2.000 de lei

Avocatul Alice Drăghici, care îl apărăpe Adrian Zamfirachi, de asemenea avocat, trimis în judecată pentru corupţie încazul procurorului Nelu Carpen, a fost amendat cu 2.000 de lei de instanţaCurţii de Apel Bucureşti după un schimb de replici cu judecătorul din dosar petema calităţii procesului.

Instanţa a început dezbaterile, ieri,în dosarul de corupţie al fostului prim-procuror al Parchetului JudecătorieiBuftea, Nelu Carpen şi a altor persoane trimise în judecată alături de acesta.Avocaţii inculpaţilor au invocat o serie de excepţii de nulitate arechizitoriului Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care clienţii lor au fostdeferiţi justiţiei.

Discuţiile au fost tensionate, unuldintre cei doi inculpaţi arestaţi în cauză, respectiv avocatul AdrianZamfirachi, a vociferat de mai multe ori, de fiecare dată fiind atenţionat dejudecătorul cauzei, ajungându-se ca, în momentul în care procurorul DNAsusţinea concluziile, judecătorul Francisca Vasile să dispună înlăturarea dinsală a acestuia. Avocatul Alice Drăghici i-a cerut magistratului un drept lareplică la susţinerile procurorului, iar judecătorul i-a solicitat să susţinădoar concluziile care nu au fost deja formulate.

După o discuţie în contradictoriu,Alice Drăghici a reclamat că nu i se acordă dreptul la apărarea clientului săuşi că nu înţelege "ce fel de proces penal este acesta", moment încare şi cei doi inculpaţi din boxă, respectiv procurorul Nelu Carpen şiavocatul Adrian Zamfirachi, s-au ridicat în picioare începând să vocifereze petema calităţii procesului. În acest moment, judecătorul a decis amendareaavocatului Alice Drăghici cu suma de 2.000 de lei. "Manifestărileireverenţioase ale părţilor, apărătorilor acestora, martorilor, experţilor,interpreţilor sau ale oricăror alte persoane faţă de judecător sau de procurorse sancţionează cu amendă judiciară de la 500 la 5.000 de lei", estearticolul din Codul de procedură penală invocat de judecător pentru măsuraluată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine