2020-01-26 00:42

Sebastian Ghiță: “Există spioni în justiţie, politică şi presă”

 |  21:01
Sebastian Ghiță: “Există spioni în justiţie, politică şi presă”

Rene Pârşan

Sebastian Ghiţă confirmă prezenţa ofiţerilor acoperiţi în presă, justiţie, politică şi afaceri în România. Membru în comisia parlamentară de supraveghere a SRI, deputatul confirmă că există “cârtiţe” infiltrate în domeniile-cheie amintite, dar spune că ele ar aparține serviciilor de spionaj străine. Pe de altă parte, patronul România TV jură că nu este ofiţer acoperit şi că postul de televiziune pe care îl contolează nu a fost finanţat de SRI, prin intermediul lui Dorin Cocoş, la ordinul generalului Florian Coldea. Mai mult, Ghiţă reafirmă că nu mai are treabă nici cu afacerile, nici cu presa, tot efortul său fiind îndreptat către construcţia partidului “Progres România”, o alternativă la PSD-ul întinat de „agramatul” Marian Vanghelie.

Despre Victor Ponta, al cărui prieten se declară, Ghiță spune că era oricum necopt pentru funcţia de preşedinte al României, şi ar fi pierdut alegerile şi fără implicarea serviciilor, fără să specifice dacă este vorba de SRI, SIE, sau amândouă. Referitor la ultima vacanţă petrecută cu preşedintele PSD în Dubai, la doar câteva zile de la dezastrul electoral din 16 noiembrie 2014, Ghiţă afirmă că era programată din timp şi ar fi fost păcat să fie anulată. De altfel, parlamentarul a petrecut mai multe vacanţe şi revelioane cu familia premierului încă de pe vremea în care era simplu patron al Asesoft. În privinţa viitorului său, Ghiţă nu ar refuza un post de ministru al Comunicaţiilor, sau „aşa ceva”, pentru simplul motiv că se pricepe la această afacere.

„Spionajul străin este evident”

Serviciile străine fac spionaj în România şi recrutează oameni din Justiţie, politică afaceri şi presă, a dezvăluit Sebastian Ghiţă, membru al Comisiei parlamentare de control a SRI, într-un interviu acordat B1 TV. ”Nu știu dacă există ofițeri acoperiți în presă, însă îmi doresc să cred că serviciile românești nu vor pierde acestă bătălie în societatea românească, în sensul în care este evident că pe teritoriul Românie operează și servicii străine, partenere sau inamice. Acele servicii, cred cu tărie că fac spionaj și că recrutează și în justiție, și în politică, şi în presă”.

Pe de altă parte, el a negat acuzaţiile care i-au fost aduse în ultima vreme, potrivit cărora ar fi unul dintre ofiţerii acoperiţi, infiltraţi în politică şi presă. ”Nu. Dovada acestui lucru este că la învestirea în Parlament a trebuit să depunem un jurământ care oricând poate fi folosit ca fals în declarații și asta oricând îți poate aduce procuratura militară”, s-a jurat Ghiță. 

Bani de la Cocoș? Evident nu!”

Sebastian Ghiţă a negat şi faptul că România TV a fost finanţată de SRI. La sfârşitul anului trecut, Elena Udrea a susţinut să fostul său soţ, Dorin Cocoş i-ar fi dat 500 de mii de euro deputatului PSD pentru finaţarea postului la presiunile generalului SRI Florian Coldea. În prezent, Coldea este şeful interimar al serviciului. ”Evident nu”, a replicat Ghiţă. „Nu există nici un ban depus cash de la mine sau altcineva din buzunar la firmă. Toți banii au venit extrem de public și open, deci se poate ști în orice moment, orice ban a ajuns în televiziune și în mod evident nu vine nici de la Dorin Cocoş vreun ban şi nici de la vreo firmă a dânsului, să nu încercăm să-i păcălim pe oameni. Nu mi s-a părut că a avut vreodată interesul să plătească televiziuni şi dacă vă aduceţi bine aminte nu a fost un favorit al televiziunilor şi un favorizat. Nici dânsul, nici familia dânsului, nici familia politică”, a justificat deputatul.

Ponta, prea tânăr pentru Cotroceni

Despre sărbătorirea într-o discotecă din Dubai a înfrângerii în alegerile pentru Cotroceni a lui Victor Ponta, Ghiţă motivează prin faptul că pemierul, un împătimit al curselor de Formula 1, îşi programase cu mult timp înainte acea minivacanţă. „Era programată dinainte. Doar nu credeţi că a stat în discotecă câteva zile Victor Ponta. A fost la acea cursă”, l-a scuzat Ghiţă pe marele perdant. Oricum, nu îl consideră pe şeful său politic suficient de copt pentru prima funcţie în stat şi a opinat că şi fără aportul serviciilor Ponta era destinat să piardă. Cât despre desprinderea formală de PSD, Ghiţă o pune doar în cârca lui Marian Vanghelie, pe care îl consideră agramat şi incult, şi în nici un caz pe seama iminentei pierderi a puterii politice a prietenului său.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine