2020-07-14 03:21

Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu, judecaţi la pachet

 |  18:53
Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu, judecaţi la pachet

Deputatul şi patronul de presă Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieştiului, au fost trimişi miercuri în judecată de DNA.

Ghiţă este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani, iar Bădescu de luare şi dare de mită, comunică instituţia, într-un comunicat de presă.

Pe scurt, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, primar al municipiului Ploieşti, având calitatea de ordonator principal de credite, a acordat unui club sportiv, susţinut de Ghiţă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în sumă de 1.500.000 lei, ce constituie atât prejudiciu adus unităţii administrativ teritoriale, cât şi un folos necuvenit, obţinut de asociaţia Basket Club Asesoft. „Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Bădescu Iulian a pretins şi primit de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situat în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei”, susţine DNA în rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii constând în sechestre asupra unor bunuri ale inculpaţilor. De asemenea, în dosar municipiul Ploieşti s-a constituit parte civilă cu suma de 1.500.000 de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-29Parerea ta...

JUSTITIABILUL
29 Iul 2015

Ce face JUSTITIA libera si independenta vis-à-vis de celeritate si obiectivitate in cazul LIVIU LUCA marele sindicalist petrolist PUSCARIABIL de la PLOIESTI (unde e patria hotilor, PH) a fost condamnat in anul 2014 la şase ani de închisoare, procurorii punand sechestru pe averea sa de nabab pentru o perioadă de timp. Liviu Luca este acuzat de procurori, în dosarul Petromservice, că ar fi controlat falimentarea companiei împreună cu mai mulţi complici, printre ei şi Sorin Ovidiu Vîntu, (care l-a ajutat pe infractorul petrolist sa castige si la FNI pagubind 300.000 de romani) provocând astfel un prejudiciu de 83 de milioane de euro. De asemenea, au fost fraudaţi indirect şi acţionarii minoritari ai companiei, aproximativ 72.000 de membri şi 7.000 de acţionari persoane fizice, care nu au încasat dividentele ce li se cuveneau în urma vânzării serviciilor petroliere şi cărora le-a fost diminuată semnificativ valoarea acţiunilor. HOTUL sta in libertate si huzureste batandu-si joc in continuare de romani. .
HOTI PESTE TOT ?
29 Iul 2015

Numirea pesedistului Alexandru Petrescu in fruntea CA de la CFR Calatori vine dupa ce fostul ministru, Ioan Rus l-a impus ca manager general pe udemeristul Iosif Szentes. Acesta s-a remarcat in anii trecuti prin faptul ca impreuna cu fostul director general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu zis “SMART”, in prezent dirijorul trenurilor private de la Regiotrans Brasov si ulterior cu Vasile Secara,in prezent inculpat , au tesut mersul trenurilor in interesul companiilor private de transport feroviar de calatori, punand astfel umarul la ruinarea companiei de stat. Totodata, Ioan Rus o mentine in CA al CFR Calatori pe directoarea Dana Galbeni Rachila, cea care este acuzata de Curtea de Conturi a Romaniei de insusirea ilegala de catre mai multe persoane din ograda Ministerului Transporturilor de indemnizatii conform OUG 109/2011 din CA si AGA in valoare de circa 1.200.000 de euro. Mai mult, Dana Galbeni Rachila a detinut o firma impreuna cu cea care dirijeaza si regizeaza de ani buni toate achizitiile “in totalitate legale” de la CFR Calatori – Carmen Maria Popescu. Dar, in acealasi timp,fostul ministru al transporturilor, Ioan Rus, il mai mentine in CA de la CFR Calatori si pe controversatul Iulius Dan Plaveti, implicat in mai multe inginerii imobiliare” DNA , sa controleze toate dosarele de achizitii “in totalitate legale” din perioada 2013-2014-2015 de la CFR Calatori? Ar fi interesant si nu numai… Oare s-a auzit de Secara Vasile(inculpat in acest moment), Dorobantu Valentin(dirijorul trenurilor pe la REGIOTRANS privat, in acest moment), Carmen Maria Popescu(director achizitii), Miu Ileana(director economic),Liliana Constantinescu(sef oficiu juridic),Claudiu Dumitrescu(inculpat), Alexandrina Gatej,Dana Galben Rachila,Gavris Teodor(inculpat), Nita Robert, Timis Bogdan, Protopopu Gabriel Telu(inculpat),Berindean Nicolae(inculpat),Szentes Iosif(manager privat) Litra Marcel,Mantoiu Cornel , etc? Dar pe unde “zace” raportul Ministrului Tr
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz