2020-02-29 03:23

Secretarul general adjunct al MAI şi consiliera ministrului Gabriel Oprea, eliberaţi din funcţii

 |  12:49
Secretarul general adjunct al MAI şi consiliera ministrului Gabriel Oprea, eliberaţi din funcţii

Secretarul general adjunct al MAI, Mihai Şova, şi consiliera ministrului Gabriel Oprea, Ingrid Mocanu Popa, au fost eliberaţi din funcţii, iar certificatele ORNISS în baza cărora au avut acces la informaţii clasificate le-au fost retrase. Cei doi sunt urmăriţi penal de procurorii DNA.

MAI a precizat, într-un comunicat de presă, că Mihai Şova a fost eliberat din funcţie joi, prin decizie a premierului Victor Ponta, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Totodată, la solicitarea MAI, începând de joi a încetat detaşarea lui Ingrid Mocanu Popa la Ministerul de Interne. Aceasta fusese detaşată la MAI de la Ministerul Justiţiei în 2013.

În condiţiile în care Mihai Şova şi Ingrid Mocanu Popa sunt urmăriţi penal de procurorii DNA, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS) a dispus să le fie retrase celor doi autorizaţiile de acces la informaţii clasificate.

Ingrid Mocanu Popa şi Mihai Şova sunt urmăriţi penal pentru că au fotocopiat documente cu informaţii nepublice pentru a obţine foloase şi au luat informaţii din documente ale DNA care priveau două dosare. Cei doi sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată (opt acte materiale).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-16Parerea ta...

CARACATITA
16 Ian 2015

Ghilotina pentru ei si sefii , nu si-a dat nimeni demisia ? Poate fratele lui afost ministru ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine