2020-05-25 18:57

Secretarul general al Ministerului Transporturilor a secretizat ilegal operațiunile financiare de la TAROM

 |  13:11
Secretarul general al Ministerului Transporturilor a secretizat ilegal operațiunile financiare de la TAROM

PUTEREA a solicitat, recent, secretarului general al Ministerului Transporturilor, Petre Neacșa, care este și președintele Consiliului de Administrație de la Tarom, să explice de ce pe site-ul companiei nu există Registrul Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată - ROGOP pentru anul 2018 și 2019 și cine este vinovat de absența acestuia.

Răspunsul lui Neacșa este unul de a dreptul incredibil și ridică o mulțime de înrebări privind relația dintre minister și compania Tarom.

 Alba-neagra cu banii companiei

„Opțiunea companiei este de a nu face public momentan aceste informații, întrucât considerăm că această strategie încurajează competitivitatea și poate duce la atingerea intereselor comerciale, afectând funcționarea optimă a Companiei TAROM într-o economie de piață concurențială. Comunicarea Companiei TAROM rămane transparentă. Subliniem faptul că strategia de a nu face public în acest moment informațiile la care făceați referire este susținută de argumente obiective. Ne dorim o competiție deschisă, din care să rezulte produse și servicii cât mai competitive în interesul final al pasagerilor noștri”, a precizat Petre Neacșa pentru PUTEREA.

Răspunsul secretarului general al Ministerului Transporturilor ridică mari semne de întrebare privind funcționarea acestei companii, pentru simplul fapt că acesta refuză să pună în aplicare un ordin al ministrului Transporturilor, mai exact nu se respectă Ordinul ministrului Transporturilor nr. 122/20012 privind instituirea Registrului Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată (ROGOP). Acesta „constă în întocmirea  unui registru electronic care să permită identificarea tuturor operațiunilor generatoare de obligații de plată la un moment dat în cadrul fiecărei unități” de sub tutela Ministerului Transporturilor.

Ordinul prevede foarte clar următoarele: „Conducătorul unității, Direcția Financiară, Direcția Contabilitate și direcțiile funcționale din cadrul fiecărei unități vor răspunde de modul de întocmire și publicare zilnică a Registrului Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată (ROGOP)”,iar fiecare operațiune trebuie publicată „zilnic, la orele 16.30, pe adresa de site a unității”. Dar, pe site-ul Tarom, ROGOP-ul este inactiv de mai bine un an și jumătate. Mai grav este faptul că secretarul general Petre Neacșa precizează că lipsa ROGOP „este susținută de argumente obiective”, dar acesta a fost mulți ani de zile directorul economic al Ministerului Transporturilor, inclusiv atunci când a fost emis ordinul pentru acest registru. În plus, prin 2016, Petre Neacșa era reprezentantul Ministerului Transporturilor în Adunarea Generală a Acționarilor de la Tarom, și la aceea vreme registrul era operațional. Atunci nu existau argumente obiective pentru desființarea ROGOP? Oare de ce nu se mai dorește să se știe către cine au mers banii companiei Tarom?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine