2020-01-28 22:45

Şefi OMV Petrom Galaţi, trimişi în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită

 |  08:47
Şefi OMV Petrom Galaţi, trimişi în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită

DNA Galaţi a precizat, într-un comunicat de presă, că i-a trimis în judecată pe Nicolae Gavrilescu, manager sector la divizia teritorială Moldova Sud din OMV Petrom, şi Ana Petre, expert în piaţa imobiliară. Cei doi sunt acuzaţi de luare de mită şi vor fi judecaţi în stare de libertate, dar sub control judiciar.

"În perioada decembrie 2013 - mai 2014, inculpații Gavrilescu Nicolae și Petre Ana i-au pretins în mod direct unui martor denunțător suma de 10.000 euro, plus o sumă neprecizată pentru furnizarea ulterioară a utilităților pentru un imobil pe care acesta din urmă intenționa să-l cumpere”, a precizat DNA, într-un comunicat de presă.

Procurorii anticorupţie au menţionat că, Ana Petre a promis că-l va ajuta pe denunţător să cumpere unele imobile ale Petrom din comuna Slobozia-Conachi la un preţ subevaluat.

"Aceasta i-a relatat denunţătorului că îi poate aproba vânzarea imobilelor la preţul de 20.000 de euro, preţ oferit de către acesta şi situat sub cel cerut de S.C. PETROM S.A., de 50.000 de euro, întrucât ea este persoana care înaintează documentaţia factorilor decizionali din cadrul S.C. PETROM S.A. şi întocmeşte referatul final pe care directorii S.C. PETROM S.A. îl vor semna, sugerând că este necesară şi cointeresarea directorului de zonă, Gavrilescu Nicolae”, au susţinut procurorii.

Potrivit DNA, Nicolae Gavrilescu a primit ulterior 45.000 de lei ca mită, procurorii surprinzându-l în flagrant.

"Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galaţi cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză", precizează DNA. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-26Parerea ta...

RADU
26 Iul 2014

Groparii CFR Calatori? Organele abilitate ale statului trebuie sa intervina urgent ! În timp ce fostul manager privat Valentin Dorobanţu impreuna cu directoarea de achizitii "in totalitate legale" Carmen Maria Popescu au risipit banii societății prin achiziţionarea de bunuri şi servicii inutile, dar mai ales pe carburanţi luaţi la preţuri astronomice, compania se scufundă în datorii(a se verifica incadrarea in bugetul de venituri si cheltuieli cel putin la nivelul anului 2013). Ca si cum societatea ar fi pe profit, in continuare banii CFR Calatori sunt "praduiti" fara mila de aceiasi directoare de achizitii care surprinzator se mai afla si acum in functie? Dl. IOAN RUS, Ministrul Transporturilor, se pare ca va asumati o anumita raspundere?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine