2020-07-09 15:23

Şefia DIICOT, disputată de Horodniceanu şi Bănilă. Secţia de procurori a CSM va decide vineri între cei doi

 |  15:18
Şefia DIICOT, disputată de Horodniceanu şi Bănilă. Secţia de procurori a CSM va decide vineri între cei doi

Secţia de procurori a CSM îi va audia, vineri, pe cei doi candidaţi înscrişi pentru şefia DIICOT, este vorba despre Daniel Horodniceanu, actualul procuror șef al insituției, și Felix Bănilă, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Bănilă a declarat că a depus un proiect, odată cu candidature, și așteaptă să vadă ce se va întâmpla. Conform procedurilor, vineri, cei doi îşi vor susţine interviurile şi proiectele în faţa colegilor din CSM, după care, prin vot, va fi ales cel care va deveni şeful instituţiei, evident după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va semna numirea sa, în cursul săptămânii viitoare.

Cu o experienţă de peste 21 de ani în Parchet, Felix Bănilă a susţinut în scrisoarea de intenţie că  a luat decizia de a candida din “ataşamentul profund pe care îl am față de magistratură în general și față de funcția de procuror, în special”.

În viziunea  sa, expusă în scrisoarea de intenție, principala misiune a DIICOT este instituirea și garantarea  unui sistem judiciar modern, independent, eficient, echidistant, funcțional, compus din magistrați cu o înaltă pregătire profesională, cu o ținută morală corespunzătoare și puternic motivați în a-și îndeplini rolul şi misiunea în cadrul societății.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz