A fost vorba de o singură lovitură de cuţit, care însă a afectat splina, ficatul şi rinichii, provocând decesul lui Bujan Florin. Potrivit presei locale, se pare că victima se cunoştea cu agresorii şi între aceştia a izbucnit un conflict spontan pe bulevardul CFR din oraș, din informațiile noastre toate persoanele implicate având legătură cu traficul sau cu consumul de droguri.
De altfel, se pare că Giurgiu a devenit în ultima perioadă un adevărat pol al drogurilor, fiind practic raportate mai multe incidente având la bază etnobotanicele sau drogurile de mare risc, decât consumul de alcool.
Crima care a zguduit recent orașul este doar ultimul exemplu care arată că Poliția județeană a scăpat din mâini situația. Concret, potrivit unor surse bine informate, pe data de 10 august 2018, deci cu doar trei zile înainte de oribila crimă, Dincă Florin Marius și cei trei complici ai săi au fost opriți în trafic de jandarmi, în mașina lor fiind găsite droguri, o armă de foc (pistol) și două cuțite. Cei patru indivizi ar fi fost dați de către jandarmi pe mâna polițiștilor de la IPJ Giurgiu, Serviciul arme și muniții, pentru continuarea cercetărilor. Ce a urmat este de domeniul evidenței! Cei patru interlopi și-au văzut bine mersi de treabă, în libertate, ucigând un tânăr de 22 de ani doar trei zile mai târziu.
Șeful IPJ, la instalare: „Giurgiu este un oraș fără droguri!”
Și când te gândești că actualul șef al IPJ Giurgiu, Cătălin Țone (FOTO), fost șef al Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București (BCCO), declara, imediat după preluarea funcției, în noiembrie 2017, că Giurgiu este un oraș fără droguri! Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns…
Mai ales, având în vedere că, în calitatea sa de șef în cadrul BCCO, avea arondat și județul Giurgiu. Cum a coordonat lupta antidrog în zonă se vede astăzi cu ochiul liber! Dar ce contează, atunci când ai fost împuternicit pe funcție și susținut în tot acest timp de baronul județului, celebrul Niculae Bădălău.
Pe sistemul împuternicirilor, tot sistemul de comandă al IPJ Giurgiu este înțesat de foști subofițeri, după chipul și asemănarea lui Țone.
Spre exemplu, șeful Serviciului arme și muniții, care ar fi trebuit să cerceteze mai cu aplecare cazul celor patru interlopi, este „împuternicitul” Răzvan Tretin, venit de la Poliția economică - de unde a plecat cu cântec, după ce procurorii i-au făcut o sesizare pentru că nu finaliza dosarele de care se ocupa.
Pe scurt, atunci când amatorismul și incompetența își dau mâna, viața cetățenilor este în pericol. În orice domeniu, dar mai ales în Poliție. Poate se aude și la IGPR, nu?